ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΚΥΠΡΟΣ ΑΣΠΡΗΣ – ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΚΥΠΡΟΣ ΑΣΠΡΗΣ. - 29 Απρ 2021 - 20:55
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!

Ο πολυεύσπλαχνος μας Θεός λόγω της μεγάλης αγάπης που έχει προς τον καθένα από εμάς και προκειμένου να μας διδάξει την αλήθεια και να μας σώσει από τις αμαρτίες μας, έστειλε στη γη τον Υιό του. Ο Ιησούς Χριστός γεννήθηκε ως άνθρωπος διά μέσου της Θεοτόκου Μαρίας, δίδαξε, έκανε θαύματα, ταπεινώθηκε, σταυρώθηκε από τους ανθρώπους, αναστήθηκε την Τρίτη ημέρα και ακολούθως αναλήφθηκε στους ουρανούς ζητώντας από τους Αποστόλους του να διαδώσουν σε όλο τον κόσμο τη διδασκαλία του. Με την Ανάσταση του ο Ιησούς Χριστούς άνοιξε το δρόμο για τον Παράδεισο αφού ο κόσμος λόγω των πολλών αμαρτιών που είχε ξέφυγε εντελώς από το δρόμο του Θεού. Ο Χριστός μας είναι η Αλήθεια, είναι το Φως, είναι η Σωτηρία μας, ποτέ να μην το ξεχνάμε αυτό. Έγινε άνθρωπος και παρόλο που δεν έκανε καμία αμαρτία, παρόλο που θεράπευσε τόσους ανθρώπους, παρόλο που δίδασκε και μιλούσε για αγάπη, παρόλο που έκανε τόσα θαύματα, οι άνθρωποι μεταξύ άλλων τον βασάνισαν φρικτά, τον αμφισβήτησαν, τον πρόδωσαν για τριάντα αργύρια και στο τέλος για τιμωρία τον Σταύρωσαν όπως ένα κοινό εγκληματία. Ακόμα οι Εβραίοι περιμένουν να έρθει ο Μεσσίας μετά τον ερχομό του Ιησού μετά από τόσες χιλιάδες χρόνια και τόσα γεγονότα που έγιναν…

Ερχόμαστε στη σημερινή κατάσταση που επικρατεί σχεδόν χάος λόγω του κορωνοϊού σε όλο τον πλανήτη. Όσον αφορά τον Ελληνισμό, τους Ορθόδοξους Χριστιανούς εκτός από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει λόγω του κορωνοϊού αντιμετωπίζει και την επιθετική στάση των κυβερνώντων και την αδιαφορία ορισμένων κύκλων της Εκκλησίας. Γιατί αυτή η στάση και η συμπεριφορά; Φαίνεται ότι άλλοι είναι οι σκοποί τους και απλοί· δεν θέλουν να μας προστατεύσουν από τον ιό αλλά να μας ξεκόψουν αυτές τις Άγιες μέρες από το Άγιο Πάσχα της Ανάστασης. Μας ενημερώνουν κατά το πλείστον για τα κρούσματα και ο κορωνοϊός είναι η κύρια είδηση επιδιώκοντας να φοβίσουν τον πληθυσμό ούτως ώστε να τον ωθήσουν στη λήψη του εμβολίου, ενός εμβολίου που φτιάχτηκε τόσο γρήγορα με απρόβλεπτες και άγνωστες μακροπρόθεσμες παρενέργειες. Καμία όμως ενημέρωση στην Κύπρο και στην Ελλάδα για το πόσοι ασθενείς είναι ασυμπτωματικοί και πόσοι που ασθένησαν από τον κορωνοϊό τον ξεπέρασαν όπως μια γρίπη. Ξέχασαν όμως ορισμένοι ότι υπάρχουν και άλλες αίτιες θανάτου που δεν μας ανακοινώνονται.

Το ζούμε και αυτό· η Κυβέρνηση της Ελλάδας με την ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδας δήθεν για την προστασία των πιστών συμφώνησαν στον παραλογισμό να αλλάξουν την ώρα της Ανάστασης εάν αυτό είναι ποτέ δυνατόν, επιβάλλοντας στους πιστούς να κάνουν Ανάσταση από το Μεγάλο Σάββατο αντί την Κυριακή του Πάσχα. Με αυτά τα μέτρα πολεμούν την Ορθόδοξη πίστη. Ο Θεός να μας συγχωρήσει και να μας λυπηθεί για αυτή τη μεγάλη αμαρτία, να κάνουμε εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί Ανάσταση το Μεγάλο Σάββατο και όχι την Κυριακή που είναι η Τρίτη ημέρα που Αναστήθηκε ο Χριστός κατά τις γραφές.

Ευτυχώς όσον άφορα την Εκκλησία της Κύπρου που είναι Αυτοκέφαλη δεν δέχτηκαν οι Ιεράρχες να αλλάξουν την ώρα της Ανάστασης και οι πιστοί νιώθουν ότι επιτέλους οι Ιεράρχες άρχισαν να μην συμφωνούν με τις παράλογες απαιτήσεις των Κυβερνητών.

Ο Γέροντας Βασίλειος ο Καυσοκαλυβίτης είπε: «Οι περισσότεροι Ιεράρχες θα προτιμούν να αξιοποιήσουν τα φθαρτά, και τα άφθαρτα τα ωφέλιμα, θα τα ρίπτουν εις τον κάλαθον των αχρήστων. Αυτός που θέλει να σωθεί, θα σωθεί. Αυτός που σέβεται τον Θεόν, θα τον σέβεται και ο Θεός».

Είμαι σίγουρος ότι ο Ελληνισμός θα περάσει ξανά το δρόμο προς το Γολγοθά με τους υποκριτές και φαρισαίους και από τους ανθέλληνες πολιτικούς. Θα αργήσει να έρθει η Ανάσταση όμως θα έρθει και για τον Ελληνισμό, φτάνει να ακολουθούμε το δρόμο του Ιησού Χριστού μας.

Καλό Πάσχα ! Καλή Ανάσταση!

 

Κύπρος Ασπρής

Λευκωσία / Κύπρος

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…