ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Κωνσταντίνος Βαθιώτης : Η Αθήνα είναι γεμάτη περιπολικά και μασκοφόρους αστυνομικούς.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. Κ.ΒΑΘΙΩΤΗΣ. - 14 Νοέ 2020 - 8:39
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Κάποτε οι αστυνομικοί κυνηγούσαν τους μασκοφόρους ληστές, τώρα είναι μασκοφόροι οι ίδιοι, και κυνηγούν όσους μη-μασκοφόρους ανθρώπους τολμούν να κυκλοφορούν ελεύθερα: με ακάλυπτο πρόσωπο και χωρίς βεβαιώσεις ή SMS.

Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί… Κι όταν αλλάζουν τόσο βίαια, ακριβέστερα: όταν αναποδογυρίζουν, τότε ο νέος νομικός “πολιτισμός” μας δεν πείθει

Ήρθε ένας κορωνοϊός για να αποδείξει ότι κακώς τιμωρούσαμε αυστηρότερα τους μασκοφόρους ληστές.

Θα έπρεπε να τους ε π ι β ρ α β ε ύ ο υ μ ε κιόλας, διότι είχαν την πρόνοια να προτάσσουν τα όπλα τους με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο τους συμπολίτες τους!

Από τούδε και στο εξής, προτείνω να εισαχθεί στον Ποινικό Κώδικα έγκλημα αφηρημένης διακινδυνεύσεως με το εξής περιεχόμενο:

Όποιος κυκλοφορεί στους δρόμους και τις πλατείες χωρίς μάσκα, τιμωρείται με κάθειρξη.

Διότι με τόσα μικρόβια και τόσους ιούς που θα κυκλοφορήσουν μετά τον κορωνοϊό, οι (per se ιδιαίτερα επικίνδυνοι για την δημόσια υγεία) αρνητές της μάσκας θα πρέπει να συνετισθούν αποτελεσματικά όσο ακόμη είναι νωρίς.

Τα αστυνομικά μπλόκα είναι στημένα σε διάφορα σημεία για να πιάσουν τους… ορατούς εχθρούς, δηλ. τους εν δυνάμει φορείς του… αόρατου εχθρού.

Αλλά το χειρότερο είναι άλλο: Η αιφνίδια εμφάνιση των δικυκλιστών αστυνομικών, οι οποίοι σπέρνουν τον φόβο και τον τρόμο στους τελευταίους των Μοϊκανών.

Πριν από λίγο, βίωσα την δυσοσμία της δικτατορίας: Μιλώντας παράνομα με έναν καλό μου φιλαράκο πίσω από έναν κίονα ήρθαμε αντιμέτωποι με δύο ζεύγη εποχούμενων αστυνομικών όπισθεν των οποίων αναβόσβηνε ο γνωστός φάρος σε χρώμα μπλε του κοβαλτίου. Αλληλοκοιταχθήκαμε, ευχόμενοι να σταματήσουν για να τους φρεσκάρω τις ξεχασμένες ή, ακόμη χειρότερα, προδομένες γνώσεις τους από το Συνταγματικό Δίκαιο, αλλά δεν μας έκαναν την χάρη.

Μετά από πέντε λεπτά οι ίδιοι αστυνομικοί πέρασαν ξανά από μπροστά μας. Αντηλλάγησαν νέες ματιές, και πάλι δεν μας έκαναν την χάρη…

Τρίτη φορά δεν υπήρξε γιατί είπαμε με τον φιλαράκο μου να πάμε να δούμε την ταινία “Αυτοί που μίλησαν με τον θάνατο”.

Δύο συμπεράσματα:

1. Έχουμε αναμφίβολα δικτατορία ή, αν δεν σας αρέσει ο όρος, τελούμε υπό ναζιστική κατοχή.
2. Αν τέτοια αστυνόμευση υπήρχε και στην προκορωνοϊκή εποχή, θα είχαμε περισσότερη ασφάλεια, αλλά τώρα δεν θα ξέραμε ότι έχουμε δικτατορία!

Κωνσταντίνος Βαθιώτης

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ


CopyAMP code

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…