ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Κωνσταντίνος Βαθιώτης : «Παίζουμε ΑΜΥΝΑ με όσα μέτρα απαιτούνται για την ανάσχεση της πανδημίας και περνάμε στην ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ για …

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. Κ.ΒΑΘΙΩΤΗΣ. - 4 Ιαν 2021 - 18:52
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

… την επιχείρηση ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (sic) για τον εμβολιασμό».

Θυμηθείτε τι είπε στις 2 Ιανουαρίου 2021 ο κ. Πέτσας:

«Παίζουμε ΑΜΥΝΑ με όσα μέτρα απαιτούνται για την ανάσχεση της πανδημίας και περνάμε στην ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ για την επιχείρηση ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (sic) για τον εμβολιασμό».

Το “σ ύ ν θ η μ α της άμυνας” ακούγεται και στο διαφημιστικό σποτάκι με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Αντετοκούμπο: «Οι νίκες ξεκινούν από την ά μ υ ν α. Όλοι οι προπονητές στον κόσμο αυτό θα σου πουν».

Όταν μια κυβέρνηση, για να αντιμετωπίσει την υγειονομική κρίση, χρησιμοποιεί αθλητικά συνθήματα, λες και απευθύνεται σε ο π α δ ο ύ ς και όχι σε πολίτες, τότε δεν παίζει άμυνα. ΠΑΙΖΕΙ με τον ΠΟΝΟ μας.

Και γι’ αυτό αργά ή γρήγορα θα το ΧΑΣΕΙ το ΠΑΙΧΝΙΔΙ.

Γιατί, όπως συμπεριφέρονται όλοι οι δικτάτορες, έτσι και οι τωρινοί, οι μασκοφορεμένοι, υ π ο τ ι μ ο ύ ν την νοημοσύνη του λαού.

Νομίζουν ότι, αν μας μιλήσουν με α θ λ η τ ι κ ή ορολογία, θα χ ω ν έ ψ ο υ μ ε καλύτερα το σ α ν ό που θα μας ταΐσουν.

Π α ν δ η μ ί α η οποία αποτελεί αντικείμενο δ ι α φ ή μ ι σ η ς, αντιμετωπιζόμενη ως ε μ π ο ρ ι κ ό προϊόν ή ως α θ λ η τ ι κ ό γεγονός που πρέπει να “π ο υ λ ή σ ε ι” όσο γίνεται περισσότερο, εκπέμπει β ρ ό μ α και δ υ σ ω δ ί α.

Φαίνεται ότι κάτι πολύ σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας.

Μια πανδημία που είναι γνήσια φονική στην έκταση και στην ένταση που προβάλλεται, δ ε ν έχει ανάγκη από δ ι α φ ή μ ι σ η, από π λ ύ σ η εγκεφάλου, από π ρ ο π α γ ά ν δ α, και δη επιχορηγούμενη, διότι γίνεται αντιληπτή από τον καθένα, και δη σε όλο της το βάθος-εύρος. Με άλλα λόγια βιώνεται ως αυτονόητος κίνδυνος, σαν τον πραγματικό πόλεμο στον οποίο οι βόμβες σκάνε δίπλα σου.

Είναι τόσο απλός (και γι’ αυτό αληθινός – simplex sigillum veri) αυτός ο συλλογισμός, που δυστυχώς είναι δύσπεπτος για όσους σκέφτονται περίπλοκα, δηλ. για τους μορφωμένους και τους επιστήμονες. Από αυτούς δεν έλεγε ο Κοσμάς ο Αιτωλός ότι θα μας βρει το κακό; (Φυσικά, η φράση του Αντετοκούμπο “Τι ξέρω εγώ; Είμαι 25 χρόνων, είμαι ένας μπασκετμπολίστας” είναι πάσα για τους “ειδικούς” της ιατρικής επιστήμης. Ως μπασκετμπολίστας δηλαδή οφείλει τυφλή υπακοή και πειθαρχία στην αυθεντία τους).

Αντιθέτως, ο άνθρωπος του χωριού που είναι δίπλα στην Φύση και όχι χωμένος μέσα στην Επιστήμη, πιάνει “στον αέρα” τον σφυγμό του προβλήματος. Γιατί έχει καθαρό βλέμμα χωρίς διανοητικό λίπος.

Και τώρα ετοιμαστείτε για το τρίτο κύμα. Ήδη έσκασαν οι πρώτες προειδοποιήσεις. Παίζουμε άμυνα λοιπόν, γιατί επίκειται η τρίτη επίθεση σαν να πρόκειται για αεροπορική επιδρομή ιαπωνικών αεροπλάνων α λα Περλ Χάρμπορ.

Αυτήν την φορά ας ισχύσει η παροιμία μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και τον τσακώσαμε. Αν δεν τον τσακώσουμε, μας περιμένει φρικτό βασανιστήριο. Δηλαδή ακόμη πιο σκληρό lockdown III. Το πείραμα μέχρι τώρα έχει πάει περίφημα. Οι δικτάτορες θηριοδαμαστές δεν πιστεύουν στα μάτια τους. Τρίβουν καθημερινά τα χέρια τους, χωρίς μάλιστα να τα πλένουν μετά, ώστε να απολαμβάνουν την ωραία αίσθηση από το συνεχές τρίψιμο.

Επιτέλους ξυπνήστε! Αλλιώς, θα ξυπνήσετε άγρια είτε από σεισμό (και δεν θα είναι του Δημήτρη Βερβεσού) είτε από αληθινό πόλεμο με τον αιώνιο ορατό εχθρό μας…

Κωνσταντίνος Βαθιώτης

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ


CopyAMP code

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…