• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 12 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ : Ο κόσμος καταδικάζει τη Ρωσία. Ποιος κόσμος όμως;

4 έτη ago
in ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Το «κόλπο» είναι παλιό. Άλλα να γράφει ο τίτλος και άλλα το περιεχόμενο.

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

To «κόλπο» είναι παλιό. Άλλα να γράφει ο τίτλος και άλλα το περιεχόμενο: «Οι ηγέτες του κόσμου αντιδρούν στην επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία: “Μια σκοτεινή μέρα για την Ευρώπη”». Είναι ο τίτλος της Washington Post (World leaders react to Russia’s attack on Ukraine: ‘A dark day for Europe’). Από το ίδιο το κείμενο όμως διαπιστώνει κανείς ότι οι ηγέτες του κόσμου είναι οι ηγέτες του δυτικού κόσμου και μόνον. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, η Ιαπωνία, η Σουηδία, η Φινλανδία και το Ισραήλ.

Απουσιάζουν από τον κατάλογο των κρατών που καταδίκασαν τη ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία η οικονομική υπερδύναμη Κίνα και το Ιράν, μια μεσαίου μεγέθους στρατιωτική δύναμη της Μέσης Ανατολής. Tο αγγλόφωνο Global Times, που συνδέεται με τη Λαϊκή Ημερησία του Πεκίνου, κάνει πλάκα στους Αμερικανούς. Στην πρώτη σελίδα του δημοσιεύει το κείμενο μιας προς υπογραφή έκκλησης πολιτών προς τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην κατάσχουν τα οικονομικά αποθέματα του Αφγανιστάν (καλά καταλάβατε, τη στιγμή που οι Αφγανοί πεθαίνουν κυριολεκτικά της πείνας, η αμερικανική κυβέρνηση θέλει να βουτήξει τα λεφτά του αφγανικού κράτους στο εξωτερικό και να τα δώσει στις οικογένειες των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου). Το σχετικό άρθρο συνοδεύεται από μια γελοιογραφία που δείχνει τους Αμερικανούς να ληστεύουν τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Ας πούμε ότι η Κίνα και το Ιράν είναι αντίπαλοι της Αμερικής, κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να γίνουν οι ίδιες στόχος των ΗΠΑ και διαφόρων υπερπρόθυμων συμμάχων τους, όπως η Βρετανία, που συνδυάζει τόσο καλά γελοιότητα και τυχοδιωκτισμό ή το Ισραήλ στην περίπτωση του Ιράν. Αυτό τους έλειπε να βγάζουν ανακοινώσεις καταδικαστικές της Ρωσίας. Απουσιάζουν όμως από τη λίστα – και αυτό είναι το πιο εντυπωσιακό – οι εκπρόσωποι πέντε μεγάλων οικονομικών δυνάμεων, μεταξύ των οποίων και εταίροι και σύμμαχοι των ΗΠΑ, στις οποίες περιλαμβάνονται η Ινδία, η Βραζιλία, η Ινδονησία, η Νότιος Αφρική και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (*).

Περίπου τα δύο τρίτα του πλανήτη από οικονομικής πλευράς και ακόμα περισσότερο από δημογραφικής αποφεύγουν να καταδικάσουν τη ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία.

Αρκεί να συγκρίνετε αυτή την εικόνα με την 11η Σεπτεμβρίου 2001, όταν οι πάντες, ακόμα και η Κούβα του Κάστρο, περιλαμβανομένης της Ρωσίας του Πούτιν, φώναζαν σε όλους τους τόνους (ακόμα και αν δεν το πίστευαν) «Είμαστε όλοι Αμερικανοί», μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους και θα έχετε το μέτρο της απομείωσης της πολιτικής (και όχι μόνο) ισχύος και ακτινοβολίας των Ηνωμένων Πολιτειών και της Δύσης.

Δείχνει επίσης αυτή η εξέλιξη την παγκόσμια απομείωση της σημασίας που αποδίδεται στο διεθνές δίκαιο, που δεν το έχει όμως κουρελιάσει η Ρωσία του Πούτιν. Το ξέσκισαν προηγουμένως επί είκοσι χρόνια όσοι διέλυσαν και κατεδάφισαν τη Γιουγκοσλαβία, απέσπασαν το Κόσοβο δια της βίας από τη Σερβία, κατέστρεψαν το Ιράκ, τη Συρία, τη Λιβύη, την Υεμένη και το Σουδάν, απείλησαν με πλήρη εξαφάνιση το Ιράν και τη Βόρειο Κορέα. Για να μη μιλήσουμε για την πλήρη κατάργηση του διεθνούς δικαίου από το Ισραήλ στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, την Ιερουσαλήμ και το Γκολάν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν παρέβησαν το διεθνές δίκαιο όταν επέβαλαν τη δικτατορία της 21ης Απριλίου στην Ελλάδα ή όταν οργάνωσαν την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο το 1974;

Η Δύση αντικατέστησε, μετά το 1991, το διεθνές δίκαιο με το δίκαιο του ισχυρότερου. Έχασε έτσι, εξαιτίας της δικής της πολιτικής, τη δυνατότητα να το επικαλεστεί αξιόπιστα. Και ταυτόχρονα έχει προκαλέσει τέτοια υπόκωφα αισθήματα οργής, που όταν ο πλανήτης νοιώθει την αδυναμία της, είναι έτοιμος ευχαρίστως να την «κατασπαράξει».

Δεν απέφυγαν όλοι αυτοί να καταδικάσουν τη ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία γιατί συμφωνούν μαζί της. Αλλά γιατί δεν θέλουν ένα κόσμο όπου η Υπερδύναμη και οι σύμμαχοί της μπορούν να κάνουν ότι θέλουν και που μπορεί αύριο να έρθουν στη χώρα τους, να ανατρέψουν το καθεστώς της και να επιβάλλουν ό,τι άλλο θέλουν. Ακόμα κι αν διαφωνούν με την επέμβαση, καταλαβαίνουν ότι δεν είναι οι Ρώσοι που εμφανίστηκαν στον κόλπο του Μεξικού ή τον Καναδά, αλλά το ΝΑΤΟ που έχει περικυκλώσει τη Ρωσία (και οι Αμερικανοί που περιπολούν στα στενά της Ταϊβάν και «αστυνομεύουν» τη Μέση Ανατολή και τη μισή Αφρική).

Δεν καταδίκασαν επίσης την επέμβαση, γιατί αποβλέπουν στη Ρωσία και την Κίνα για παραγωγικές επενδύσεις, για τεχνολογική βοήθεια, για αγορά εξοπλισμών που δεν τους δίνουν οι ΗΠΑ, για περιθώρια διπλωματικών ελιγμών που δεν διαθέτουν σε ένα μονοπολικό κόσμο. Γιατί αντιλαμβάνονται ότι δεν τους χωράει η «νέα παγκόσμια τάξη» που θέλησαν να οικοδομήσουν οι ΗΠΑ επί των ερειπίων της Σοβιετικής Ένωσης.

Ο κόσμος μας μοιάζει τώρα να διασπάται σε τρία μπλοκ, έστω κι αν οι προβλέψεις περιέχουν ακόμα ένα στοιχείο αβεβαιότητας: τον δυτικό κόσμο, τον άξονα Ρωσίας-Κίνας και μια μάζα τρίτων που θυμίζει κάπως τους παλιούς Αδέσμευτους.

Πρόκειται για ένα είδος «εξέγερσης» του κόσμου εναντίον της παγκόσμιας δικτατορίας που επεχείρησε να επιβάλλει η Δύση σε όλο τον κόσμο μετά τη νίκη της στον Ψυχρό Πόλεμο. Υπό την έννοια αυτή είναι μια πολύ θετική εξέλιξη, που αποτρέπει τον παγκόσμιο Ολοκληρωτισμό.

Ο μεγάλος κίνδυνος είναι ότι ο νέος Ψυχρός Πόλεμος που ξεκινάει μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή την ανθρωπότητα, όχι μόνο λόγω του εγγενούς κινδύνου να πάμε σε συρράξεις με πυρηνικά, βιολογικά, χημικά και κυβερνητικά όπλα, αλλά και λόγω του ότι οι οικολογικές απειλές για την ανθρωπότητα είναι τόσο σημαντικές και τόσο επείγουσες, που κινδυνεύει ένας τέτοιος πόλεμος να μην έχει νικητές.

Η σωτηρία του πολιτισμού και της ίδιας της ανθρωπότητας επιβάλλει να φύγουμε το ταχύτερο από ένα περιβάλλον αντιμαχόμενων εθνικισμών και να πάμε στην εγκαθίδρυση μιας νέας δημοκρατικής, κοινωνικής, οικολογικής παγκόσμιας τάξης, που θα λαμβάνει υπόψιν της τα συμφέροντα όλων των ανθρώπων και των λαών, μικρών και μεγάλων. Είμαστε ακόμα πολύ μακριά από μια τέτοια προοπτική και αυτό εγκυμονεί τρομακτικούς κινδύνους.

YΓ. Τελικά, και υπό ασφυκτική πίεση των ΗΠΑ, η Βραζιλία ψήφισε υπέρ του σχεδίου απόφασης καταδίκης της Ρωσίας, που υπέβαλαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ οι ΗΠΑ και η Αλβανία. Η πρόταση απερρίφθη κατόπιν του βέτο που έθεσε η Ρωσία. Απείχαν της ψηφοφορίας η Κίνα, η Ινδία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

(*) Να αναφέρουμε στο σημείο αυτό ότι οι δουλόφρονες των Αθηνών έχουν αναγορεύσει τα ΗΑΕ, κατόπιν σχετικής σύστασης του Νετανιάχου, σε «στρατηγικό σύμμαχο» της Ελλάδας, υπέγραψαν συμφωνίες με αυτή τη χώρα και της έδωσαν και μια στρατιωτική βάση στον Αυλώνα, υποθέτουμε για να μας παρακολουθεί με το σύστημα Πήγασος.

Πηγή: kosmodromio.gr

konstantakopoulos.gr

Tags: slide6
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Δημήτριος Νικ. Δασκαλάκης: Η μετάλλαξη της υγείας από την τεχνητή νοημοσύνη
Slider

Δημήτριος Νικ. Δασκαλάκης: Η μετάλλαξη της υγείας από την τεχνητή νοημοσύνη

by admin
4 ώρες ago
Δρ. Κ. Βαρδάκας: εκκλησιαστικοί ταγοί που συνοδοιπορούν μοντέρνα εορτάζουν τον Πανηγυρικό Άγιο Παίσιο και αποφεύγουν τον Προφητικό Άγιο Παίσιο γιατί τους χαλάει το αφήγημα …
Slider

Δρ. Κ. Βαρδάκας: εκκλησιαστικοί ταγοί που συνοδοιπορούν μοντέρνα εορτάζουν τον Πανηγυρικό Άγιο Παίσιο και αποφεύγουν τον Προφητικό Άγιο Παίσιο γιατί τους χαλάει το αφήγημα …

by admin
5 ώρες ago
ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (11/7/2026)
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (11/7/2026)

by admin
13 ώρες ago
Ηλίας Καλλιώρας: Καίνε τα διυλιστήρια! Πλησιάζει ο ενεργειακός αρμαγεδδώνας!
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Ηλίας Καλλιώρας: Καίνε τα διυλιστήρια! Πλησιάζει ο ενεργειακός αρμαγεδδώνας!

by admin
16 ώρες ago
Next Post
Ρωσικό ΥΠΑΜ: «Το Τάγμα Αζόφ χτύπησε με πυραύλους κατοικημένες περιοχές στη Μαριούπολη»

Ρωσικό ΥΠΑΜ: «Το Τάγμα Αζόφ χτύπησε με πυραύλους κατοικημένες περιοχές στη Μαριούπολη»

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΓΙΟΡΕΙΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΣΕ ΔΙΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ «ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ» ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΓΙΟΡΕΙΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΣΕ ΔΙΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ «ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ» ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr