ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Κωνσταντακόπουλος : «Ο κίνδυνος πυρηνικής αναμέτρησης και το θανάσιμο ντόμινο για Ελλάδα-Κύπρο»

ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ. - 17 Μαρ 2022 - 7:49

Ο δημοσιογράφος- αρθρογράφος Δημήτρης Κωνσταντόπουλος σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ανάλυση ,που ξεκινά από τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας και καταλήγει στο «θανάσιμο ντόμινο» που μπορεί να προκληθεί για τον ελληνισμό, με πρώτο θύμα την Κύπρο.

Ο κ.Κωνσταντακόπουλος λέει ότι κάποιοι στη Δύση δείχνουν ότι επιθυμούν η Ρωσία να συνεχίσει την πολεμική εμπλοκή ,για να «ματώσει κι άλλο».

Εκφράζει τις ανησυχίες του για τον τρόπο με τον οποίο κάποιοι στη Δύση διαχειρίζονται το θέμα του πολέμου και λέει απερίφραστα ότι ο κίνδυνος μιας πυρηνικής αναμέτρησης είναι μεγαλύτερος σήμερα απ ΄ ότι ήταν το 1962 ,στην κρίση των πυραύλων στην Κούβα!

Επισημαίνει ότι Ελλάδα και Κύπρος δείχνουν να είναι απόλυτα εξαρτημένες, ειδικά η πρώτη από τις ΗΠΑ. Λέει ότι αυτά που γίνονται τώρα με τις αμερικανικές βάσεις και τις διευκολύνσεις δεν γίνονταν «ούτε επί δικτατορίας».

Ανησυχεί ότι τα σχέδια για τη διέλευση αγωγού από το έδαφος της Τουρκίας θα οδηγήσει σε «εξαφάνιση της Κύπρου»!

Η εκτίμηση που κάνει είναι εφιαλτική μεν αλλά απολύτως λογική.

O Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές (D.E.A.) στην Επεξεργασία Πληροφορίας, στο Πανεπιστήμιο της Rennes στη Γαλλία. Έχει γράψει τέσσερα βιβλία και εκατοντάδες άρθρα σε διάφορες γλώσσες. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ρωσικά. Άρθρα του μπορείτε να διαβάσετε στη σελίδα του konstantakopoulos.gr

militaire.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr