ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Κωσταντινιά Ντέμου : Ανοιχτή επιστολή προς τον Περιφερειαρχη Δ. Μακεδονίας Κ. Γ.Κασαπίδη

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΙΑ ΝΤΕΜΟΥ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΣΑ". - 4 Απρ 2020 - 17:53
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Τής Κωσταντινιάς Ντέμου

Με αφορμή Κ. Κασαπίδη την προτροπής σας μέσου ΜΜΕ σε όλους τους δυτικομακεδόνες να βάλουν έναν κηπάκο και πέντε κοτούλες για να αντιμετωπίσουν σε βάθος χρόνου, την πείνα
έχω να σας πω:
Χωρίς τους αγρότες στους αγρούς και τους κτηνοτρόφους στα λειβαδια της Δ. Μακεδονίας, δεν θα υπάρχουν προϊόντα στα ράφια για πολύ..

Αν οι χωρικοί δεν βγουν έξω για να δουλέψουν τα χωράφια, θα έχουμε τον κίνδυνο σε βάθος χρόνου λιμού που θα είναι χειρότερος από τον κορωναιό του σήμερα .

Γνωρίζουμε ότι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες χάρη στον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας -κλείσιμο ακόμη και των λαϊκών αγορών- , εσείς ως τοπικός θεσμός και η κυβέρνηση θα πρέπει να κινητοποιήσετε τους παραγωγούς και να τους στηρίξετε οικονομικά με την διαδικασία του κατεπείγοντος .

Αυτή είναι η ώρα για σπορά πολλών καλλιεργειών, ειδικά λαχανικών. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα ράφια θα είναι γεμάτα κάθε φορά που θα πηγαίνουν στα καταστήματα.

Αλλά τα τρόφιμα , δεν καλλιεργούνται στα σούπερ μάρκετ και τα εμπορικά κέντρα, υπάρχουν αγρότες και κτηνοτρόφοι που τα καλλιεργούν και αν δεν μπορούν να τα βγάλουν από τα χωράφια, δεν θα είναι σε θέση να τα στοιβάζουν στα ράφια “.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσουμε ότι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μπορούν να συνεχίσουν να παράγουν.

Αν δεν το κάνουν, τότε, αν δεν θα πεθάνουμε από τον ιό, σε βάθος χρόνου όπως είπατε και εσείς ,θα πεθάνουμε από την πείνα.

Κύριε Κασαπίδη …Παρά τη σπουδαιότητα της γεωργίας και της κτηνοτροφίας , το πακέτο κινήτρων της κυβερνήσεως , ο αγροτικός τομέας δεν έχει προγραμματισθεί να λάβει αρκετά χρήματα, διότι μεγάλο μέρος της βοήθειας αυτής επικεντρώνεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στα νοσοκομεία για την αντιμετώπιση του ιού .

Για τους ανθρώπους που ζουν στην ύπαιθρο, η γεωργία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους . Οι αγρότες όλοι τους είναι πολύ ανήσυχοι και φοβισμένοι. Κάποιοι λένε ότι δεν θα καταφέρουν να πάνε στα χωράφια, λόγο των περιοριστικων μέτρων , παρόλο που έπρεπε να το κάνουν.

Αν η κυβέρνηση με την δική σας παρέμβαση ,δεν επεκτείνει εδώ και τώρα ενισχυτικά οικονομικά μέτρα , για την στήριξη στους αγρότες και κτηνοτρόφους , μπορεί να χάσουν την κρίσιμη εποχή για να φυτέψουν τις καλλιέργειες στις οποίες στηρίζεται η όλη η Ελλάδα

“Ο κορονοϊός έχει χτυπήσει την εποχή της σποράς λαχανικών ενώ λίγες μέρες αργότερα θα είναι η ώρα να σπείρουν βαμβάκι, όσπρια, και άλλες καλλιέργειες του τομέα.

Αλλά με τον ιό, όλοι θα δούμε πόσο αυτό θα συμβεί. Κανείς δεν το πρόβλεψε και δεν έλαβε προφυλάξεις σε αγροτικές περιοχές και χωριά.

Αυτό που λέμε εμείς οι χωρικοί είναι ότι τα χωριά είναι διάσπαρτοι οικισμοί, δεν είναι δυνατόν να τεθούν σε καραντίνα, με άλλα λόγια, αν σταματήσουν οι γεωργοί να κινούνται, η παραγωγή θα σταματήσει.

Ο Παγκόσμιος εφιάλτης Κύριε Κασαπίδη ,με πρόσχημα τον κορονοϊό: η εφαρμογή αυτών των μέτρων απομόνωσης ,θα δίνει εικόνα από το αν ο κόσμος τηρεί τις αποστάσεις ασφαλείας “η όχι;

Αλλά ο ιός δεν είναι ο μόνος κίνδυνος για τους αγρότες,χάρη στον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας, η οποία θα φέρει στα χαμηλότερα επίπεδα το ευρό , οι αγρότες θα αντιμετωπίζουν αυξανόμενο κόστος ενώ επιβαρύνονται με νέα χρέη και οι επιδοτήσεις των αγροτών που ακόμα και μέχρι σήμερα δεν αποδόθηκαν στους δικαιούχους .

Οι αγρότες έχουν μεγάλο χρέος να κάνουν γεωργικούς συνεταιρισμους με οργανωμένες καλλιέργειες σε θερμοκήπια – Ένα οργανωμένο πτηνοτροφείο , ένα οργανωμένο βουστάσιο , οργανωμένο χοιροτροφείο κτλ..αυτό θα περίμενα από εσάς να πείτε Κ. Περιφερειαρχη και όχι να προτρέπεται τον κόσμο να έχει έναν κηπάκο και πέντε κοτούλες – αλλά έτσι όπως λειτουργούν μεμονωμένα οι γεωργοί , δεν θα είναι τόσο εύκολο για αυτούς ούτε να αγοράσουν ντίζελ για τα οχήματά τους, και οι κτηνοτρόφοι σανό για τα ζωντανά τους .

Στο τέλος της ημέρας, έχουμε εκλεγμένους σε θεσμικές θέσεις αυτούς που μας αξίζουν !

Με εκτίμηση και πάντα φιλικά Κ. Κασαπίδη
Κωσταντινιά Ντέμου “Μακεδόνισσα”

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr