ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Κωσταντινιά Ντέμου “Μακεδόνισσα” : Η γενιά μας έχει το δικό της χρέος: Να διεκδικήσει τον ρόλο της στην ιστορία.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΙΑ ΝΤΕΜΟΥ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΣΑ". - 20 Ιαν 2022 - 10:19

Με κατάλοιπα θλίψης και εγωισμού και με κυρίαρχη την ανάγκη επιβίωσης, υιοθέτησε κουλτούρα προσωπικής προόδου, που όμως δεν μετουσίωσε σε αίτημα κοινωνικής προόδου.,,

Έβλεπε με δυσπιστία το πολιτικό σύστημα, δεν προσέβλεπε λύσεις από αυτό· μάλλον το ανεχόταν. Αρα και συνένοχη
Είναι η στιγμή να βγει από τη λογική της συμβιβαστικής αναμονής και τον ωχαφεδισμό και ως συνδετικός κρίκος των γενεών ,επι τέλους να πρωταγωνιστήσει.

Να εμπνευστεί από τις ιδέες, τις αξίες, τις διεκδικήσεις του παρελθόντος που είχε , αλλά να οικοδομήσει το νέο με άφθαρτα υλικά.

Να εκπέμψει ένα άλλο ήθος και ύφος και να εκφράσει την αλλαγή, όχι ως ευχή αλλά ενσαρκώνοντάς την σε πρόσωπα και στάσεις.

Να αποποιηθεί τη νοοτροπία του επαγγελματία -ανεπάγγελτου πολιτικού, που διεκπεραιώνει πιστά τα μέρη της πολυπαιγμένης παράστασης του Καραγκιόζη .

Να συνειδητοποιήσει τα όρια της επανάστασης του διαδικτύου, να βγει από το ατομικό και να συναντήσει το συλλογικό, συγκροτώντας ολοκληρωμένες ιδέες που μπορούν να καταστούν πλειοψηφικά αιτήματα.

Να νοηματοδοτήσει εκ νέου με περιεχόμενο τις μεγάλες αξιακές έννοιες, να παραγάγει τους δικούς της πραγματικούς μύθους .

Εμπρός λοιπόν για ουσιαστική αλλαγή του σημερινού πολιτεύματος της υγειονομικής Δικτατορίας

Κωνσταντινιά Ντέμου “Μακεδόνισσα”

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr