ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

”Κόλαση” στη Τουρκία-Ηγέτης Κούρδων: ”Θα κηρύξουμε την αυτονομία μας”

ΔΙΕΘΝΗ. - 29 Απρ 2023 - 16:51
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram

Ο Κούρδος ηγέτης Murat Karayılan, ο οποίος έκανε δηλώσεις υποστήριξης του συνασπισμού των 7, ανέφερε ότι οι Κούρδοι θα κηρύξουν την αυτονομία τους στην Τουρκία, και είπε ότι είναι ώρα για την ελευθερία του Οτσαλάν.

Αυτές οι δηλώσεις προκάλεσαν σοκ στα Τουρκικά ΜΜΕ. Αναλυτικά:

”Η τρομοκρατική οργάνωση, η οποία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι το ΑΚ Κόμμα και το MHP πρέπει να χάσουν, εναποθέτησε τελικά τις ελπίδες της στον 7-κομματικό συνασπισμό στον οποίο προσχώρησε το HDP. Ο αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης Μουράτ Καραγιλάν δήλωσε ότι στοχεύουν στην αυτονομία στην Τουρκία και ότι θα απελευθερώσουν τον Οτσαλάν. Άνθρωποι όπως ο Ahmet Türk του HDP, ο Sırrı Sakık και ο Pervin Buldan κάνουν συχνά παρόμοιες δηλώσεις με τον Karayılan.

Ο Murat Karayılan, ένα από τα λεγόμενα κορυφαία στελέχη της τρομοκρατικής οργάνωσης, μίλησε στο Fırat News Agency, το όργανο μέσων ενημέρωσης της τρομοκρατικής οργάνωσης. Ο Karayılan είπε, “Δεν θέλουμε να διαιρέσουμε την Τουρκία· θέλουμε να μεταμορφώσουμε την Τουρκία, να εκδημοκρατίσουμε την Τουρκία και να δημιουργήσουμε μια εθελοντική ένωση των Κούρδων εντός του συστήματος με το σύστημα αυτονομίας.”

directus.gr

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr