ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Κόμμα Νίκη: Για ποιο λόγο το Sportime ψηφίζει ΝΙΚΗ στις εκλογές!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ. - 21 Μάι 2023 - 8:15
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram

Ομολογία πίστης, διαφορετική από τις άλλες για το Sportime και τους λόγους που ψηφίζουμε το κόμμα Νίκη.

Εκλογές 2023 λοιπόν. Μια διαφορετική ομολογία από το Sportime. Όχι Πίστεως, αλλά πίστης. Εμπιστοσύνης, ταύτισης, ελπίδας. Η ομολογία στήριξης στο κόμμα ΝΙΚΗ έχει λόγο και αιτία.

Στην έως τώρα πορεία του, το Sportime έχει αποδείξει επανειλημμένως πως δεν βάζει τίποτα πάνω από τα πιστεύω του, δεν εγκαταλείπει ποτέ τις πάγιες θέσεις του και μάχεται πάντα για τα υψηλά ιδανικά της πίστης και της πατρίδας, ακόμα και όταν αυτό μας «κοστίζει», γιατί προκαλεί σοβαρές αναταράξεις στο συστημικό αφήγημα.

Σε αυτόν τον διαρκή αγώνα, έχουμε αποδείξει πως δεν «χρωματιζόμαστε» και δεν συμβιβαζόμαστε παρά μόνο με την αλήθεια και το δίκαιο, είτε αυτά έχουν να κάνουν με αθλητικά θέματα, είτε με πολιτικά, είτε με κοινωνικά.

Σαν Sportime, πολεμηθήκαμε αγρίως από τα «τρολ» του συστήματος, για θέματα όπως η εναντίωση μας στη γενοκτονία των εκτρώσεων, η στήριξη μας στην παραδοσιακή οικογένεια, η αντίθεση μας στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, η αποδοκιμασία μας στο σχέδιο αντικατάστασης του ελληνικού πληθυσμού, η αντίσταση μας στις μεθοδεύσεις της Νέας Τάξης Πραγμάτων και του Οικουμενισμού, η καταγγελτική στάση μας απέναντι στην κουλτούρα του δικαιωματισμού που διαφθείρει τα νέα παιδιά, η διαμαρτυρία μας απέναντι στον αποχριστιανισμό της Παιδείας και του κράτους γενικότερα, η στήριξη μας στην ιερή αποστολή του σώματος της Εκκλησίας, η ταύτιση μας με τις αθάνατες αξίες που φωνάζουν Χριστό και Ελλάδα.

Όμως, ποτέ δεν πτοηθήκαμε από τον πόλεμο και ποτέ δεν κάναμε εκπτώσεις μπροστά στο «ρεύμα» της διαταραγμένης εποχής μας. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας, αυτά είναι τα πιστεύω μας και είναι απαράβατα και αδιαπραγμάτευτα. Ποιος είναι ο λόγος όμως, που ένα αθλητικό site όπως το Sportime, υποστηρίζει ανοιχτά ένα πολιτικό κόμμα όπως η ΝΙΚΗ, ενώ ποτέ δεν βάζουμε «νερό στο κρασί» μας, και πόσο μάλλον για την πολιτική;

Κόμμα Νίκη – ΑΠΟ την Εκκλησία Για την Εκκλησία

Είναι γιατί, για πρώτη φορά διακρίνουμε έναν πολιτικό σχηματισμό να έχει τόσα πολλά κοινά με τη δική μας φιλοσοφία και τις δικές μας ανυποχώρητες θέσεις.

Είναι γιατί η ΝΙΚΗ δεν αποτελεί έκπληξη μόνο για τις δημοσκοπήσεις, άλλα κυρίως προκαλεί έκπληξη στον κόσμο (και σε εμάς) για την ιδιοσυγκρασία της, την ιδιομορφία της και τον τρόπο που πολιτεύεται. Σπάει τα στερεότυπα των κομμάτων, είναι ένα σύνολο προσώπων που τους ενώνει ο Χριστός και η Ελλάδα στην καρδιά, δεν αγαπούν καθόλου την πολιτική και τα θέλγητρά της, άλλα βρέθηκαν σε αυτό το μετερίζι με πόνο ψυχής, για μια Ελλάδα που προδίδεται και μια Ορθόδοξη πίστη που διώκεται.

Κοιτάζοντας τα πρόσωπα της ΝΙΚΗΣ, βλέπεις καθαρά, ρωμαίικα βλέμματα με αγωνία για το αύριο της πατρίδας. Βλέπεις απλούς ανθρώπους, σαν κι εμάς. Χωρίς στημένη συμπεριφορά πολιτικού, χωρίς να είναι αιχμάλωτοι στα στεγανά ενός κομματικού σωλήνα, χωρίς διχαστικό πνεύμα, χωρίς «αριστερές» και «δεξιές» αγκυλώσεις, με μοναδικό πρόταγμα τα ιδανικά της Ρωμιοσύνης.

Βλέπεις φρέσκα και αδιάφθορα πρόσωπα που είναι πρόθυμοι να δουλέψουν ακούραστα για έναν κοινό ιερό σκοπό που είναι πολύ ανώτερος από τις μικροκομματικές επιδιώξεις του πολιτικού συρφετού. Βλέπεις ανθρώπους που δεν επωφελούνται ΑΠΟ την Εκκλησία, άλλα ζουν ΓΙΑ την Εκκλησία ως συνειδητά μέλη της, ως παιδιά μας κοινής μάνας. Είναι χριστιανοί που δεν χάνουν την κυριακάτικη Θεία Λειτουργία, που ταπεινώνουν τα κρίματα τους στον εξομολόγο τους, που έχουν το Ευαγγέλιο και τους Πατέρες ως πυξίδα ζωής. Και αφού βρισκόμαστε στην αγκαλιά της ίδιας μητέρας – Εκκλησίας, τους αισθανόμαστε πολύ πιο κοντά μας, τους βλέπουμε σαν δικούς μας ανθρώπους, σαν αδέρφια μας.

Η ΝΙΚΗ δίνει την εντύπωση ενός «ακομμάτιστου» κόμματος, και αυτό από μόνο του είναι σπάνιο, αν όχι πρωτοφανές. Δεν τους ενώνουν τόσο οι προγραμματικές θέσεις της ΝΙΚΗΣ, όσο τους ενώνει το στασίδι, το εικονοστάσι και το κομποσχοίνι. Και αυτό είναι μεγάλη υπόθεση για τον μιασμένο χώρο της πολιτικής. Μόνο αυτή η στάση ζωής μπορεί να διαφυλάξει την αλήθεια και την ηθική μέσα σε αυτό το σάπιο σύστημα. Και εμείς μπουχτίσαμε από πολιτικές μπαγαποντιές και διπλωματίες. Σιχαθήκαμε. Διψάμε να ακουστούν οι αιώνιες αλήθειες που κάποιοι τις έχουν κηρύξει απαγορευμένες, αντί να τις έχουν για καυχήματα.

Βλέπεις πατριδοκάπηλους και χριστέμπορους που ντρέπονται να μιλήσουν για τον Χριστό, για την Παναγία, για τους μάρτυρες της πίστεως, για τους ήρωες του γένους, για τις σωτήριες αλήθειες της Ορθοδοξίας, για τα φθοροποιά πάθη και τις διαστροφές της κοινωνίας μας.

Και από την άλλη πλευρά, βλέπεις τον δάσκαλο και πρόεδρο της ΝΙΚΗΣ, τον Δημήτρη Νατσιό, να σου προτάσσει το Χριστός Ανέστη αντί για τα τσιτάτα των λαοπλάνων πολιτικών. Να μιλά σαν δάσκαλος του Γένους, σαν προσωπικότητα με ρίζες βαθιές στα νάματα της Ρωμιοσύνης, και όχι σαν άλλη μια μαριονέτα των επικοινωνιολόγων.

Τον ακούς να σου λέει για ανάγκη μετανοίας, για αγώνα με τις πρεσβείες της Θεοτόκου, για κολοκοτρωνέϊκη τρέλα. Να μην φανατίζει τον κόσμο, άλλα να τον ενώνει. Να παραμερίζει εντελώς το «εγώ» του και να αφήνει χώρο για να «ακουστούν» όλες οι τρανές προσωπικότητες που γέννησε η ελληνική ιστορία. Να αφυπνίζει την ελληνική περηφάνια, όχι με τρόπο προσωποκεντρικό, άλλα Χριστοκεντρικό και ελληνοκεντρικό. Όχι με ακρότητες και γραφικότητες, άλλα με το νηφάλιο πνεύμα που γεννιέται από την επίγνωση του μεγαλείου της Ελλάδας.

Κόμμα Νίκη – Ανυποχώρητες θέσεις

Και οι θέσεις της ΝΙΚΗΣ, είναι όλες προσανατολισμένες στις πραγματικές εστίες αντίστασης της εποχής.

Στο δημογραφικό και το μεταναστευτικό, στηλιτεύουν τη σιωπηλή γενοκτονία της πατρίδας μας που μεθοδεύεται από τα σκοτεινά κέντρα εξουσίας και αγωνίζονται κατά της πληθυσμιακής μας αλλοίωσης και της ισοπέδωσης της πολιτισμικής μας ταυτότητας.
Στηρίζουν την παραδοσιακή οικογένεια ως ιερό θεσμό, επιζητούν την προστασία της μητρότητας, στηρίζουν την επιβράβευση της πολυτεκνίας , και επιδιώκουν τη θέσπιση ισχυρών κινήτρων για την τεκνογονία.

Στην Παιδεία, αντιτάσσονται στο σύγχρονο «παιδομάζωμα» που επιχειρείται, το οποίο φιλοδοξεί να δημιουργήσει στρατιές ελληνόπουλων χωρίς γνώση ελληνικής ιστορίας, χωρίς την πίστη την Ορθόδοξη, χωρίς αξίες, χωρίς αρετές, χωρίς ηθική, χωρίς υγιή πρότυπα, χωρίς – καν – ικανότητα δημιουργικής σκέψης.

Στην εξωτερική πολιτική υπερασπίζονται τη μοναδικότητα της Μακεδονίας, στέκονται δίπλα στον Βορειοηπειρώτικο ελληνισμό και όλη τη διασπορά, απαιτούν δυναμική συμπόρευση με τη μαρτυρική Κύπρο.

Σε θέματα πίστεως, υμνούν το μεγαλείο της Ορθοδοξίας, είναι ενεργό και συνειδητό κομμάτι της Εκκλησίας και όχι εκ περιτροπής «χριστιανοί». Ομολογούν τις αλήθειες της Ορθόδοξης πίστεως χωρίς εκπτώσεις, σέβονται πραγματικά το τιμημένο ράσο, καταδικάζουν τον οικουμενισμό, στηλιτεύουν τη μασονία, έχουν ως οδηγό την πατερική διδασκαλία.

Οι θέσεις της ΝΙΚΗΣ, σε αυτά και πολλά άλλα θέματα, είναι θέσεις που δείχνουν καθαρές προθέσεις. Είναι θέσεις ακέραιες που στην εποχή μας «κοστίζουν» πολύ ακριβά σε όσους τις υπηρετούν πιστά, και αυτό ήταν που τράβηξε την προσοχή μας και – τελικά – κέρδισε τον σεβασμό μας.

Ασφαλώς η ΝΙΚΗ δεν είναι το τέλειο κόμμα, γιατί εκ των πραγμάτων στην πολιτική δεν υπάρχει τελειότητα και όπου μπαίνει ο ανθρώπινος παράγοντας, εκεί υπάρχει και η ατέλεια. Όμως η ΝΙΚΗ είναι ό,τι πιο ελπιδοφόρο έχει εμφανιστεί στην πολιτική σκηνή του τυραννισμένου μας τόπου. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της, είναι πως πρόκειται για μια προσπάθεια που διαθέτει πνευματικό μπούσουλα. Αυτό δηλαδή που λείπει από κάθε πολιτικό κόμμα που όσο και καλές προθέσεις να έχει, αργά ή γρήγορα βυθίζεται στον βούρκο της κενοδοξίας και της διαφθοράς.

Τα μηνύματά που έχουμε λάβει είναι πολλά. Για ποιο λόγο στις εκλογές 2023 να έχουμε μια τόσο ξεκάθαρη θέση; Για ποιο λόγο το κόμμα ΝΙΚΗ; Σαν Sportime θα παίρνουμε πάντα θέση στα κοινωνικά ζητήματα. Αλίμονο αν δεν το κάναμε. Διότι, δεν είμαστε ένα μέσο, είμαστε μια ομάδα ανθρώπων με «πιστεύω» και άποψη. Αυτά μας υπαγορεύουν ΝΙΚΗ… Τόσο απλά…

sportime.gr

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr