ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Κύπρος Ασπρής : Η Αθάνατη ψυχική δύναμη των Ελλήνων!

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΚΥΠΡΟΣ ΑΣΠΡΗΣ. - 23 Μαΐ 2020 - 20:21
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Δεν είναι λίγες οι φορές που θα έτυχε να ακούσουμε την ακόλουθη φράση:« Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται».Το έτος 2020 ξεκίνησε δυστυχώς με σοβαρά προβλήματα·  Βρήκε σχεδόν ολόκληρη την ανθρωπότητα αντιμέτωπη με τον covid-19, ο covid-19 που   προκάλεσε μεταξύ άλλων την καραντίνα· η καραντίνα προκάλεσε  μεγάλη ανεργία  οικονομικά αδιέξοδα, πείνα, φτώχια. Έχουμε διανύσει σχεδόν το μισό χρόνο και είναι ξεκάθαρο ότι μέχρι το τέλος του έτους η κατάσταση που είναι ήδη δύσκολη θα γίνει πιο  τραγική για την ανθρωπότητα.  

Επί ευκαιρίας θα ήθελα να αναφέρω κάτι που μου έχει κάνει εντύπωση· αρκετοί προϊστάμενοι και προϊσταμένες που κάνουν τους “μεγάλους και τους σπουδαίους προς τους υφιστάμενους τους στο χώρο εργασίας τώρα με τον covid-19 χωρίς να ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, αποδείχτηκε ότι φοβούνται τη σκιά τους. Επίσης μου κάνει εντύπωση άντρες και γυναίκες που είναι αδίστακτοι και σκληροί και κάνουν ότι τα ξέρουν όλα επίσης και αυτοί φοβούται την σκιά τους λόγω του covid-19.    

Μεταξύ άλλων οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί νιώθουν πιο έντονα τα αισθήματα της  απογοήτευσης, νιώθουν την αδικία, νιώθουν ότι κάποιοι τους πολεμούν την ίδια την θρησκεία τους, την παιδεία, τη Δημοκρατία·  Νιώθουν πόνο στην ψυχή τους για τις καταστάσεις που επικρατούν. Νιώθουν ότι γίνεται ένα μεγάλο έγκλημα εις βάρος τους χωρίς να υπάρχει η ελπίδα να  αποδοθεί δικαιοσύνη στους ενόχους     

Είμαστε κοντά  πολύ κοντά στο θερμό επεισόδιο και στην πτώση του Ερντογάν Γιατί τώρα και όχι μετά από αρκετό χρονικό διάστημα; Δεν είναι λίγες οι φορές που θα τύχει να ακούσουμε τις ακόλουθες φράσεις όπου «υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά / τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;» 

Μερικές σοβαρές αποδείξεις για τα πιο πάνω είναι ː Η Τουρκία είναι σαν ένα καζάνι που βράζει έτοιμο να εκραγεί. Γιατί εδώ και καιρό ακούγονται φήμες για νέο πραξικόπημα στην Τουρκία εναντίον του Ερντογάν. Γιατί εδώ και αρκετό καιρό η αξία της Τουρκικής λίρας υποχωρεί συνέχεια με τραγικές συνέπειες στην οικονομία της Τουρκίας. Η Τουρκία είναι καταχρεωμένη όπως είναι γνωστό και πρέπει να πληρώσει σημαντικά ποσά σε δάνεια που οφείλει άμεσα. Δεν έχει επιλογές, χρειάζεται από “χθες” ρευστό η Τουρκία. Θα της δανείσουν χρήματα όμως σε μια καταχρεωμένη χώρα δεν είναι η λύση ξανά το δάνειο. Οι χώρες που θα δανείσουν τα χρήματα θα τα θέλουν πίσω δεν θα είναι δανεικά  και αγύριστα. Δεν θα έχει και η Τουρκία τουρισμό λόγω του covid-19 για να έχει σημαντικά έσοδα. Πριν δεν είχε τον πόλεμο η Τουρκία  στη Λιβύη που στοιχίζει και οικονομικά και στρατιωτικά. Εδώ και καιρό αλωνίζει στην Κυπριακή ΑΟΖ χωρίς κανείς να μπορεί να της κάνει το παραμικρό. Γιατί μετάφερε και άλλο στρατό στην Ημικατεχόμενη Κύπρο αφού ο υφιστάμενος είναι αρκετός με σύγχρονο εξοπλισμό… ποιές είναι οι προθέσεις της; Μήπως περιμένει την κατάλληλη στιγμή να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα ; Πρόσφατα ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος επεσήμανε την καθημερινή παραβατική και προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, τονίζοντας το γενικότερο κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος και τις σοβαρές συνέπειες που θα επιφέρει κάτι τέτοιο. Η Τουρκία θέλει ξανά να “κτυπήσει” μέσω των μεταναστών  στον Έβρο αφού την προηγούμενη φορά δεν τα κατάφερε.      

Πλησιάζει η αντίστροφη μέτρηση για το  θερμό επεισόδιο… Φυσικά υπάρχει και μεγάλη μερίδα που δεν περιμένει με τίποτα να γίνει το θερμό επεισόδιο, αυτούς δυστυχώς θα τους έρθει σοκ “κεραμίδι” στο κεφάλι τους. Δεν έχει και τόση σημασία εάν γίνει σε ένα ή δύο μήνες ή μέχρι το τέλος του χρόνου ή σε κάποιο σύντομο χρονικό διάστημα. Είναι πιο σωστό να είμαστε έτοιμοι, προετοιμασμένοι, αποφασισμένοι όταν προκαλέσει η Τουρκία με το θερμό επεισόδιο να μην κερδίσει σε βάρος του ΕλληνισμούΣημασία είναι ότι θα γίνει αφού οι Τούρκοι περιμένουν την κατάλληλη στιγμή, την κατάλληλη συγκυρία για να επιτεθούν εναντίον του Ελληνισμού. Η Τουρκία ακολουθεί όπως είναι γνωστό μια σκληρή πολιτική και επιθετική πολιτική εναντίον του Ελληνισμού. Εφαρμόζει την τακτική ότι η καλύτερη άμυνα είναι η Επίθεση… ούτε την ενδιαφέρει εάν έχει απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό σε περίπτωση θερμού επεισοδίου. Οι σκοποί της είναι να κατακτήσει και άλλη Ελληνική γη. Επίσης επιδιώκει να στρέψει την προσοχή της κοινής γνώμης της αλλού η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά καθημερινά προβλήματα όπως οικονομικά θέματα, θέματα υγείας. Είναι σίγουρη ότι σε περίπτωση θερμού επεισοδίου η Ελλάδα και η Κύπρος θα είναι μόνες τους. Όπως επίσης είναι σίγουρη ότι θα κερδίσει τον Ελληνικό Στράτο αφού έχει περισσότερο στρατό. Όπως επίσης η Ελλάδα έχει πολλούς ανθέλληνες πολιτικούς που στην ώρα της κρίσης θα κάνουν συμβιβασμούς υπέρ της Τουρκίας.  

 Η ιστορία επαναλαμβάνεται όπως και πριν από τόσα χρόνια που οι Τούρκοι ήθελαν την Ελλάδα έτσι και τώρα με συνεχείς  απειλές, διεκδικήσεις, θέλουν δεκάδες Ελληνικά νησιά και όχι μόνον. Ο Διονύσιος Σολωμός έγραψε πριν τόσα χρόνια μεταξύ άλλων το ποίημα ː “Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι”. Ξεχωρίζει και ο στίχος: “Η δύναμή σου πέλαγο κι η θέλησή μου βράχος. Δίνεται εξήγηση από αναλυτή τι θέλει να μας πει ο ποιητής: « Ο ποιητής παρομοιάζει τη δύναμη των εχθρών με πέλαγο. Όπως το πέλαγος είναι αχανές και μοιάζει ατελείωτο, έτσι και ο στρατός των Τούρκων. Υπερισχύει κατά πολύ αριθμητικά από αυτόν των Ελλήνων. Όπως το πέλαγο είναι ορμητικό και μανιωδώς χτυπάει με δύναμη πάνω στο βράχο, έτσι και ο Τούρκικος στρατός, εκμεταλλευόμενος τη σωματική υπεροχή απέναντι στον Ελληνικό που έχει, ετοιμάζεται να επιτεθεί βίαια. Στην έννοια “βράχος” αντικατοπτρίζεται η ψυχική δύναμη των Ελλήνων. Όπως ο βράχος παραμένει σταθερός και υπομένει τα χτυπήματα του πελάγου, έτσι και οι Έλληνες. Όντας ακέραιοι χαρακτήρες αντιστέκονται στους πειρασμούς, ξεπερνούν τις δυσκολίες, παραμένουν ακλόνητοι, ζωσμένοι με υπομονή για να αντέξουν τα χτυπήματα των εχθρών και των κακουχιών. Στο συγκεκριμένο στίχο δηλαδή, βλέπουμε τον ποιητή να τηρεί τέλεια ισορροπία αντιπαραθέτοντας το προσόν του εχθρού, που είναι η σωματική δύναμη, με το προσόν των Ελλήνων, την ψυχική δύναμη». 

 Η Αθάνατη ψυχική δύναμη των Ελλήνων μαζί με τη Βοήθεια της Παναγίας είναι ο δρόμος προς στην Ελευθερία. Άλλωστε το απόδειξαν αρκετές φορές στο παρελθόν οι Έλληνες ότι μπορούν να τα καταφέρουν!     

Κύπρος Ασπρής  

Λευκωσία / Κύπρος 

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Για τον Άγγελο της Καρδιάς μας.- Θέλω να ζήσω, είμαι γεμάτος ζωή. Η κραυγή απόγνωσης ενός Έλληνα Χριστιανού.

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…