ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Κύπρος Ασπρής : ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ…

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΚΥΠΡΟΣ ΑΣΠΡΗΣ. - 16 Φεβ 2020 - 20:35
Loading...

Η πολιτική της Τουρκίας εδώ και χρόνια και περισσότερο με τον Ερντογάν έγινε πιο επιθετική. Άνοιξε αρκετά πολεμικά μέτωπα με αποτέλεσμα οι φίλοι της και οι εχθροί της να την υπολογίζουν σαν μια υπολογίσιμη δύναμη. Θέλει και επιδιώκει να κατακτήσει και άλλα εδάφη. Έχει στόχο μεταξύ άλλων την ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Έχει τον περισσότερο στρατό σε αριθμό από τις χώρες του ΝΑΤΟ μετά τις Η.Π.Α. Με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις οι Τούρκοι μεταξύ άλλων αποκτούν εμπειρίες στο πεδίο της μάχης και ανυψώνουν το ηθικό του στρατού και του λαού της με την προϋπόθεση ότι κερδίζουν. Έχουν την ευχέρεια να δοκιμάζουν τα δικά τους οπλικά συστήματα που παράγουν στην πατρίδα τους. Κάθε μέρα κάνουν παραβιάσεις του Ελληνικού εναερίου χώρου. Όταν οι Έλληνες πιλότοι κάνουν τις αναχαιτίσεις στο Αιγαίο το κόστος είναι περίπου 15 χιλιάδες ευρώ κάθε μια ώρα για τον έλληνα φορολογούμενο.

Μέχρι πού είναι ικανή να φτάσει η Τουρκία; ρωτά ο απλός Έλληνας και Ελληνίδα. Στην αρχή η Τουρκία ρίσκαρε όταν έκανε εισβολή στα σύνορα της Συρίας για να καταστρέψει τους Κούρδους· Και μετά από λίγο χρονικό διάστημα έστειλε στρατό και όπλα στη Λιβύη όπου άρχισε να έχει απώλειες σε στρατιώτες και σε στρατιωτικό υλικό. Παίζει με τη φωτιά. Τα συμφέροντα στην περιοχή είναι αρκετά, έχει και την πεποίθηση ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει. Η Τουρκία έχει αρκετά προβλήματα όπως η οικονομία της χώρας που δεν πάει καλά με επακόλουθο να έχει ψηλό πληθωρισμό και η ισοτιμία της Τουρκικής λίρας να έχει χάσει από την ισοτιμία της περισσότερο από 20% μέχρι στιγμής…

Εδώ και καιρό η κοινή γνώμη στην Ελλάδα ρωτά και την ρωτούν μέχρι πού είναι ικανή η Τουρκία να φτάσει ; Σε πρόσφατη δημοσκόπηση που έγινε, το 60% απάντησε ότι περιμένει θερμό επεισόδιο με την Τουρκία σύντομα. Είναι μόνο λόγια ότι θα κάνει τις γεωτρήσεις στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας ; Είναι η τακτική της Τουρκίας για να αναγκαστεί η Ελληνική πλευρά να πάει στη Χάγη για διαπραγματεύσεις με την Τουρκία; Γνωρίζουν και o λαός και οι Πολιτικοί ότι στο τραπέζι μόνο συμφέροντα της πατρίδας τους θα συζητηθούν και ότι οι Τούρκοι θα κερδίζουν και άλλα δικαιώματα.

Οι ανθέλληνες πολιτικοί έδωσαν πολύ «αέρα» και πολύ «σχοινί» στους Τούρκους για το «καλό» της πατρίδας. Δεν γνωρίζουν ότι με αυτές τις ενέργειες πάντα κερδίζει η Τουρκία; Για τον απλό λόγο ότι η μια υποχώρηση οδηγεί στην άλλη και πάει συνέχεια με τα θέλω της Τουρκίας. Πάντα λένε ότι υπάρχει το δίλημμα μεταξύ Πολέμου και Ειρήνης. Δεν υπάρχει σώφρων Έλληνας να θέλει τον πόλεμο. Η άλλη επιλογή είναι το ναι στο διάλογο. Όμως οι Έλληνες ρωτούν π.χ. μέχρι πού είναι οι κόκκινες γραμμές της Κυβέρνησης ; οι εναέριες παραβιάσεις των Τούρκων είναι κόκκινες γραμμές ; οι καθημερινές απειλές για εισβολή είναι κόκκινες γραμμές ; η παραβίαση της Ελληνικής ΑΟΖ είναι κόκκινη γραμμή ; όταν έχει την απαίτηση η Τουρκία στην περιοχή των Ιμίων να μην επιτρέπεται να «ρίξουν » στεφάνι οι Έλληνες, είναι κόκκινη γραμμή ;

Κι όμως, η κοινή γνώμη γνωρίζει και το παραμύθι με το λύκο. «Υπήρχε μια φορά και ένα καιρό στο δάσος ένας λύκος οποίος απειλούσε τα άλλα ζώα ότι θα τα φάει. Αντί να τον αντιμετωπίζουν τα μικρά ζώα ενωμένα … αποφάσισαν να τον καλοπιάσουν και του έδιναν φαγητό από το δικό τους με αποτέλεσμα αυτά να μένουν σχεδόν νηστικά. Είχαν την ελπίδα ότι μια μέρα ο λύκος θα γίνει φίλος τους· όμως ο λύκος το έκανε κεκτημένο δικαίωμα να ζητά φαγητό. Όσον του έδιναν φαγητό τόσον περισσότερο φαγητό ζητούσε· Του άνοιγε περισσότερο η όρεξη· Γινόταν πιο δυνατός, πιο απαιτητικός, πιο επιθετικός. Μια μέρα που δεν κατάφεραν να του δώσουν φαγητό ο κακός ο λύκος τα έφαγε τα ίδια…»

Μήπως έτσι γίνεται και με την Τουρκία ;

Για να δει η πατρίδα καλύτερες μέρες… πρέπει ο ελληνισμός να αποκτήσει ξανά ιδανικά: Πατρίδα Θρησκεία Οικογένεια. Σωστή παιδεία. Ακόμα πρέπει να υπάρξουν πιο ξεκάθαρες γραμμές απέναντι στην Τουρκία. Πρέπει να αυξηθεί η στρατιωτική θητεία τουλάχιστον ακόμα 4 μήνες.

Ας έχουμε υπόψη μας το Λατινικό Ρητό : «Αν Θες Ειρήνη Να Ετοιμάζεσαι Για Πόλεμο».

——————————–

Κύπρος Ασπρής

Λευκωσία / Κύπρος

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Για τον Άγγελο της Καρδιάς μας.- Θέλω να ζήσω, είμαι γεμάτος ζωή. Η κραυγή απόγνωσης ενός Έλληνα Χριστιανού.

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter