ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Κ.ΒΑΘΙΩΤΗΣ : Όταν οι νεοταξίτες εξυπνάκηδες στοχεύουν στην εξηλιθίωση των ανυποψίαστων πολιτών μέσω της φτωχοποίησης της γλώσσας

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. Κ.ΒΑΘΙΩΤΗΣ. - 17 Ιούν 2022 - 7:17

Έξυπνες λύσεις για πολίτες ευήθεις

Κωνσταντίνος Βαθιώτης

Η Alpha Bank καλεί τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της φιλοξενίας να αναβαθμίσουν την επιχείρησή τους με την ολοκληρωμένη υπηρεσία Alpha Smart Hospitality.

Το νεοεποχίτικο σύνθημα της Τράπεζας είναι:

Ελάτε να επενδύσουμε σήμερα στην έξυπνη φιλοξενία του αύριο / Περάστε με σιγουριά στη Νέα Εποχή του τουρισμού!

Στο συνοδευτικό κείμενο ο ανυποψίαστος επαγγελματίας βομβαρδίζεται από μια παραληρηματική νεοταξίτικη ορολογία, στην οποία περιέχονται πολλές λέξεις-κλειδιά (buzzwords) που χρησιμοποιούνται συστηματικώς δίκην μαϊντανού από τους δαιμονικούς αναμορφωτές του κόσμου μας, για να σαγηνεύουν τη μάζα χάρη στο ωραιοποιημένο περιτύλιγμά τους.

«Επενδύστε δυναμικά στη βιώσιμη ανάπτυξη και αειφορία και υιοθετήστε την οικολογική φιλοσοφία. Όταν επιλέγετε πράσινες λύσεις και εφαρμόζετε τρόπους έξυπνης διαχείρισης στις λειτουργικές δραστηριότητές σας, επιτυγχάνετε μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας και εναρμονίζεστε με τα νέα πρότυπα λειτουργίας.

Σας βοηθάμε να επενδύσετε στην πράσινη και έξυπνη ανάπτυξη, με περιβαλλοντική συνείδηση και με οδηγό τις δυνατότητες της επιχείρησής σας, την τουριστική αγορά στην οποία δραστηριοποιείστε και τις δικές σας εξατομικευμένες προσδοκίες. Έτσι, μπορείτε να απογειώσετε την εμπειρία φιλοξενίας που προσφέρετε στους πελάτες σας σε μια νέα, σύγχρονη διάσταση, φιλική προς το περιβάλλον. Μέσα από την υπηρεσία Alpha Smart Hospitality, σας προσφέρουμε:

Το παραπάνω κείμενο αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να προσπαθήσουμε να παρατηρήσουμε σε πόσα διαφορετικά πεδία λανσάρεται ο όρος «έξυπνος»:

Υπάρχει, όμως, και η έξυπνη οδοντόβουρτσα! Όπως σημειώνει ο v. Salomon ήδη από το 2015 στο βιβλίο του με τίτλο «Η ολοκληρωτική επιτήρηση. Πώς γίνεται πραγματικότητα ο θεός των πεφωτισμένων» [Die totale Überwachung. Wie der Gott der Illuminaten Realität wird] (επ’ αυτού βλ. Βαθιώτη, Από την τρομοκρατία στην πανδημία. Υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις στον πόλεμο κατά του αόρατου εχθρού, εκδ. Αλφειός, Αθήνα 2021, 2η έκδ., σελ. 259):

δυνατότητα επικοινωνίας μιας έξυπνης οδοντόβουρτσας με συγκεκριμένη εφαρμογή του κινητού τηλεφώνου, προκειμένου να ελέγχεται ο καλός καθαρισμός της οδοντοστοιχίας του πολίτη και να υποδεικνύονται τα σημεία που δεν καθαρίσθηκαν σωστά, μπορεί σε πρώτη ανάγνωση να φαίνεται ωφέλιμη, στο μέτρο που ο πολίτης θα μάθει τελικώς να πλένει τα δόντια του με τον πρέποντα τρόπο, ωστόσο η εξέλιξη αυτής της τεχνολογίας μπορεί να αποβεί τρομακτική.

Αν το ασφαλιστικό ταμείο ορίσει μελλοντικώς ότι για την πλήρη οδοντιατρική κάλυψη του ασφαλισμένου απαιτείται σωστό βούρτσισμα των δοντιών του τρεις φορές την ημέρα με τέτοιου τύπου έξυπνες οδοντόβουρτσες, αλλά από τη διαβίβαση των δεδομένων του κινητού προκύψει ότι το βούρτσισμα ήταν πλημμελές, τότε ο ασφαλισμένος θα πρέπει να καλύψει μόνος του ένα μέρος της οδοντιατρικής δαπάνης.

Τούτο, όμως, σημαίνει περαιτέρω ότι το σωστό βούρτσισμα ορίζεται πατερναλιστικά από τους ελεγκτές των δεδομένων του κινητού και, συνακολούθως, ότι αυτοί έχουν τον πρώτο λόγο σε ζητήματα διαχείρισης της στοματικής υγείας των πολιτών. Κι αν τελικώς το σωστό βούρτσισμα μειώνει το κόστος για το ασφαλιστικό σύστημα, τότε αυτό είναι ένα καλό επιχείρημα υπέρ της υποχρεωτικής χρήσης έξυπνων οδοντοβουρτσών!

Με οδηγό το παράδειγμα της έξυπνης οδοντόβουρτσας, εισερχόμαστε και πάλι στον θαυμαστό ανάποδο κόσμο μας:

οι έξυπνες λύσεις φαίνεται ότι προορίζονται πρωτίστως για τους ευήθεις.

Διότι σε καθετί «έξυπνο» ελλοχεύει ένας κίνδυνος παγίδευσης του πολίτη στον ελκυστικό ιστό της σύγχρονης τεχνολογικής αράχνης, που υπόσχεται στον χρήστη μεγαλύτερη ταχύτητα, ευκολία και ασφάλεια, αλλά στην πραγματικότητα πιάνει στην μέγκενη ολοένα και περισσότερες ελευθερίες του.

Ας θυμηθούμε ξανά τι έλεγε ο Τεντ Καζύνσκι στο μανιφέστο του με τίτλο «Η βιομηχανική κοινωνία και το μέλλον της» (μτφ.: Σ. Γιαννέλης, εκδ. Έξοδος, Αθήνα 2019, σελ. 112):

«Η τεχνολογία επανειλημμένως αναγκάζει την ελευθερία να κάνει ένα βήμα πίσω, εκτός κι αν ανατραπεί ολόκληρο το τεχνολογικό σύστημα».

Φυσικά, οι έξυπνοι διευθύνοντες σύμβουλοι μεγάλων εταιρειών ήδη μας έχουν προειδοποιήσει ότι η τεχνητή νοημοσύνη που εφαρμόζεται σε μια μηχανή (π.χ. ένα ρομπότ) θα γίνει πιο έξυπνη και πιο γρήγορη από τον άνθρωπο και θα αποκτήσει την δική του συνειδητότητα κατά την εκτέλεση της αποστολής που θα της έχει ανατεθεί.

Τέτοιες προειδοποιήσεις καθιστούν εξαιρετικά επίκαιρη την αγωνία του Μπιλ Τζόυ, ο οποίος στο άρθρο του «Τεχνολογίες 21ου αιώνα. Γιατί το μέλλον δεν μας χρειάζεται» (μτφ.: Σ. Γιανέλλης, εκδ. Έξοδος, Αθήνα 2019, σελ. 19) σημειώνει:

«Όταν θα εκλείψει η ανάγκη ανθρώπινης εργασίας, οι μάζες θα είναι πλεονάζουσες, άρα ή τις εξοντώνουμε ή διά της προπαγάνδας ή των ψυχοβιολογικών τεχνικών θα προκαλέσουμε μείωση των γεννήσεων».

Με αφορμή την πληθωριστική χρήση της έξυπνης ορολογίας, είναι αναγκαίο να καταγραφεί η εξής διαπίστωση:

Η εμμονή των σατανικών Νεοταξιτών να χρησιμοποιούν σε πολλά διαφορετικά πεδία λέξεις-πασπαρτού, οι οποίες αποτελούν συστατικά στοιχεία μιας φτωχοποιημένης γλώσσας, προκαλεί τον ευνουχισμό του ανθρώπινου μυαλού, αφού η γλώσσα είναι το όχημα της σκέψης και άρα:

όσο λιγότερες οι λέξεις, τόσο πιο αδύναμη η σκέψη.

Η Νέα Τάξη Πραγμάτων δεν θα μπορούσε να αλώσει τον εγκέφαλό μας και να μας αλλάξει μυαλά (ακριβέστερα: να μας εμφυτεύσει το δικό της μυαλό!), αν δεν έφτιαχνε την δική της γλώσσα – μια νεοταξίτικη εσπεράντο. Κι όσο πιο φτωχή η γλώσσα που χρησιμοποιεί και επιβάλλει στο μυαλό μας, τόσο ευκολότερα μπορεί να ελέγξει την σκέψη μας, η οποία από εκ φύσεως περίπλοκη υπεραπλουστεύεται, μέχρι τελικώς να εκφυλιστεί σε γλώσσα που θα μιλιέται από μια οιονεί πρωτόγονη φυλή.

Συμπέρασμα: Οι έξυπνες λύσεις επιβάλλονται από νεοταξίτες εξυπνάκηδες που στοχεύουν στην εξηλιθίωση των ανυποψίαστων.

  

1

Εκτός από κείμενο, υπάρχει και σχετικό νεοεποχίτικο βίντεο της Alpha Bank που προπαγανδίζει την νέα μορφή ψηφιακού ξενοδοχείου, όπου οι πελάτες θα χρησιμοποιούν ως κλειδί του δωματίου τους το κινητό τους, θα τρώνε βιώσιμο φαγητό (sic) και θα απολαμβάνουν καθαρή ενέργεια. Όπως ακούμε στο βίντεο, στην Νέα Εποχή του τουρισμού οι πελάτες θα έχουν τουΣ ΚΑΤΑλλήλους ανθρώπους δίπλα τους αλλά προπάντων τα εργαλεία (sic) που τους χρειάζονται! Πάρτε μια γεύση του ψηφιακού μέλλοντος που έχουν σχεδιάσει, από… αγάπη για μας, οι νεοταξίτες εξυπνάκηδες, βραχίονες της έξυπνης δικτατορίας.

https://kvathiotis.substack.com/p/–cfc

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr