ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Κ.Μητσοτάκης: «Ξεκινούν έρευνες νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης για κοιτάσματα φυσικού αερίου»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ. - 8 Νοέ 2022 - 6:53

Eπιβεβαιώνονται οι πληροφορίες του pronews.gr

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το απόγευμα της Δευτέρας, ανακοίνωσε πως εντός των επόμενων ημερών, ξεκινούν έρευνες ανοιχτά της Πελοποννήσου και της Κρήτης, για κοιτάσματα φυσικού αερίου στα γνωστά οικόπεδα.

Eπιβεβαίωσε κατ’αυτό τον τρόπο τις πληροφορίες που δημοσίευσε χθες pronews.gr ότι ξεκινούν έρευνες από την ExxonMobil με καθυστέρηση, βέβαια, πολλών ετών.

Ειδικότερα, τόνισε ότι οι έρευνες ξεκινούν άμεσα από την ExxonMobil.

«Ίσως εδώ να αιφνιδιάσουμε εμείς αυτή τη φορά. Είμαστε σε θέση να σας πω ότι σεισμικές έρευνες για τη διερεύνηση κοιτασμάτων φυσικού αερίου θα ξεκινήσουν άμεσα.

Όταν λέω άμεσα, εννοώ τις επόμενες ημέρες, στα δύο Οικόπεδα τα οποία βρίσκονται νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης, από την ExxonMobil.

Η χώρα μας -όπως έχω πει πολλές φορές- ασχέτως της προσήλωσης στην οποία έχει στη γρήγορη πράσινη μετάβαση, οφείλει να διερευνήσει αν έχει αυτή τη στιγμή τη δυνατότητα να εξορύξει φυσικό αέριο, το οποίο θα συμβάλλει όχι μόνο στην ενεργειακή ασφάλεια τη δική μας, αλλά και στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός απαντώντας στην ερώτηση του Ν. Χατζηνικολάου για τις συνεχείς έρευνες που κάνει η Τουρκία για υδρογονάνθρακες.

Το αν θα γίνουν οι έρευνες, θα το δούμε βέβαια στην πράξη…

pronews.gr

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr