• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τρίτη, 23 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Μαζικό όχι στη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Ερντογανικό τζαμί

6 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Το ελληνικό δημοσιογραφικό σώμα, με επικεφαλής τις διοικήσεις όλων των κεντρικών και περιφερειακών σωματείων μας (ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΜΕΘ και υπόλοιπες δημοσιογραφικές οργανώσεις της Περιφέρειας), επιφορτίζεται με το καθήκον, όχι απλώς να καταγγείλει αλλά και να εμποδίσει, με κάθε οσοδήποτε σκληρό, αλλά και θεμιτό τρόπο, την ιεροσυλία κατά του προστατευόμενου από την UNESCO κορυφαίου μνημείου του Βυζαντινού Πολιτισμού, δηλαδή την μετατροπή του ναού της Αγίας Σοφίας, σε μουσουλμανικό τέμενος.

Μας χωρίζουν μόλις 10 ημέρες, από την αποφράδα επέτειο της άλωσης της Κωνσταντινούπολης από τα τουρανικά στίφη του Μωάμεθ του Πορθητή, δηλαδή από την 29η Μαϊου 1453. Την ίδια αυτή ημερομηνία, ο πορθητής της πρωτεύουσας του Βυζαντίου μετέτρεψε σε τζαμί τον χριστιανικό ναό της Αγίας Σοφίας.

Δείτε επίσης: Πάνω από 8.000 οι νεκροί στη Γερμανία από κοροναϊό – 72 θάνατοι σε 24ωρες
O μεταρρυθμιστής Ατατούρκ
Η βεβήλωση αυτή κράτησε μέχρι το 1931, οπότε ο μεταρρυθμιστής Κεμάλ Ατατούρκ, εναρμονιζόμενος προς το γενικότερο πνεύμα εκσυγχρονισμού ενός στυγνού ιεροκρατικού και φονταμενταλιστικού καθεστώτος του Ισλάμ, μετέτρεψε σε μουσείο την Αγία Σοφία, εισάγοντας ταυτοχρόνως το λατινικό αλφάβητο στη γραπτή τουρκική γλώσσα, καταργώντας έτσι το αραβικό αλφάβητο.

Μία άκρως αποκαλυπτική φωτογραφία της 20ης Σεπτεμβρίου 1928. Ο
μεταρρυθμιστής τούρκος ηγέτης Κεμάλ Ατατούρκ μαζί με την κατάργηση του τουρκικού ιεροκρατικού καθεστώτος, εισήγαγε και τη λατινική γραφή. Στο στιγμιότυπο αυτό ο Ατατούρκ διδάσκει το λατινικό αλφάβητο σε σχολείο της
Καισάρειας της Καππαδοκίας

Η UNESCO, ως κορυφαίος πολιτισμικός φορέας του ΟΗΕ όχι μόνον σεβάστηκε τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε μουσείο, αλλά και εκήρυξε το ναό σε μνημείο προστατευόμενης παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ο σε βαθμό παραφροσύνης νεοβάρβαρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος καταταλαιπωρεί την ανατολική λεκάνη της Μεσογείου, με τα κατά συρροήν εγκλήματα πολέμου, αλλά και κατά της ανθρωπότητας, μολονότι έχει βυθίσει, με την αλαζονεία του, την Τουρκία σε οικονομικό και πολιτικό όλεθρο, δεν παύει να ονειρεύεται την αυτοανάδειξή του σε θλιβερή κόπια, σε κωμικοτραγική απομίμηση άλλοτε του Μωάμεθ του Πορθητή και άλλοτε του τρομοκράτη-αρχιπειρατή Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα.

Φυσικά, με το σημείωμά μου αυτό, έχω χρέος να εξάρω χαρακτηριστικά παραδείγματα εναντίωσης τόσο της UNESCO, όσο και της ελληνικής κυβέρνησης προς τις επανειλημμένες απόπειρες του χαλίφη της Άγκυρας Ερντογάν να επιβάλει την de facto μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε μουσουλμανικό τέμενος.

Αλλά τα πιο φαρμακερά «εξ οικείων βέλη» κατά του Ερντογάν εξαπολύθηκαν από τον διακεκριμένο πολιτικό αρθρογράφο της τουρκικής «Χουριέτ» Ερτουγλού Οζκιόκ, ο οποίος σε μια καταλυτική λακωνική φράση του τονίζει: «Εν μέσω 80.000 μουσουλμανικών τεμένων επικεντρώνετε το ενδιαφέρον σας στην Αγία Σοφία. Ντροπή και πάλι ντροπή σας»!

Η αντίδραση του Τούρκου αρθρογράφου εξανάγκασε τον ίδιο τον Ερντογάν ν’ ανασκευάσει τις απειλές του για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, με το επιχείρημα ότι μια τέτοια βεβιασμένη απόφαση θα φέρει σε σύγκρουση τις χώρες που φιλοξενούν αμέτρητα τζαμιά, με την Τουρκία.

Όσον αφορά τη σκοπιμότητα της αντίδρασης του ελληνικού δημοσιογραφικού σώματος, στις θρασύδειλες δηλώσεις του Ερντογάν, είναι αυτονόητο, ότι μια σύσσωμη αντίδραση των Ελλήνων δημοσιογράφων, με μια σκληρή και τεκμηριωμένη ανακοίνωση, προς όλες τις διεθνείς δημοσιογραφικές αλλά και πολιτικές οργανώσεις (ΕΕ, ΟΗΕ, Συμβούλιο Ευρώπης, κ.α.), θα αφύπνιζε και το σύνολο των φυλακισμένων και χειμαζόμενων από τον αυταρχισμό του Ερντογάν Τούρκων συναδέλφων μας, πέρα βέβαια από τη συστράτευση σ’ αυτή την ελληνική πρωτοβουλία και των ξένων δημοσιογραφικών ενώσεων.

Επιπλέον, μια ανάλογη γενική αντίδραση του ελληνικού δημοσιογραφικού σώματος, θα ανεδείκνυε την ελληνική δημοσιογραφία σε κινητήρια δύναμη σημαντικών και ευεργετικών για τη χώρα μας αλλαγών. Ταυτοχρόνως θα εξανάγκαζε την Ευρωπαϊκή Ένωση να κατατάξει την Τουρκία του Ερντογάν και κάθε παρόμοιου ολιγαρχικού ηγέτη, στους ναρκοθέτες του δημοκρατικού ευρωπαϊκού γίγνεσθαι.

Φυσικά, έχει ο καιρός γυρίσματα. Και από την άποψη αυτή ας αναμένουμε, ο λαός της γειτονικής μας χώρας να αγωνιστεί για να γνωρίσει καλύτερες ημέρες, ανατρέποντας την υπάρχουσα κατάσταση. Και να παύσει ο ίδιος αυτός γειτονικός λαός να δηλητηριάζεται από τα κηρύγματα μίσους, εναντίον της χώρας του Ξενίου Διός.

Είναι κρίμα λοιπόν, οι δημοσιογράφοι να δίνουμε την εντύπωση, ότι ερχόμαστε ουραγοί στα γεγονότα…

ΠΗΓΗ: In.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Κόλαση – Στρατηγικό λάθος Zelensky εάν επιτεθεί σε Λευκορωσία, Γέφυρα Κριμαίας – Ρωσία: Θα «καούν» δυτική Ουκρανία, Οδησσός
Slider

Κόλαση – Στρατηγικό λάθος Zelensky εάν επιτεθεί σε Λευκορωσία, Γέφυρα Κριμαίας – Ρωσία: Θα «καούν» δυτική Ουκρανία, Οδησσός

by admin
3 ώρες ago
Σιωνιστές Δηλητηρίασαν/Ακτινοβολώντας 100.000 Σεφαραδίτικα Εβραιόπουλα από τον Barry Chamish
ΔΙΕΘΝΗ

Σιωνιστές Δηλητηρίασαν/Ακτινοβολώντας 100.000 Σεφαραδίτικα Εβραιόπουλα από τον Barry Chamish

by admin
3 ώρες ago
Το Ισραήλ Κατηγορείται ότι Παραβίασε το Εκλογικό Σύστημα της Κολομβίας
Slider

Το Ισραήλ Κατηγορείται ότι Παραβίασε το Εκλογικό Σύστημα της Κολομβίας

by admin
3 ώρες ago
Το “Super El Niño” έφτασε – Μπορεί να είναι το ισχυρότερο όλων των εποχών, και ήδη βλέπουμε τρελά καιρικά φαινόμενα σε όλο τον πλανήτη
Slider

Το “Super El Niño” έφτασε – Μπορεί να είναι το ισχυρότερο όλων των εποχών, και ήδη βλέπουμε τρελά καιρικά φαινόμενα σε όλο τον πλανήτη

by admin
5 ώρες ago
Next Post
Dr. Shiva M.I.T.: Η πανδημία του Κορωνοϊού, θα καταγραφεί ως η μεγαλύτερη παγκόσμια απάτη

Dr. Shiva M.I.T.: Η πανδημία του Κορωνοϊού, θα καταγραφεί ως η μεγαλύτερη παγκόσμια απάτη

Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη :  ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΦΥΠΝΙΣΕΩΣ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ‘21

Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη : ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΦΥΠΝΙΣΕΩΣ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ‘21

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr