ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΜΑΙΡΗ ΚΑΡΑ : ΤΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ;

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΜΑΙΡΗ ΚΑΡΑ. - 19 Φεβ 2022 - 21:18

Ο Αιωνόβιος Παρθενώνας συμβολίζει την Κοσμοθεωρία του λαού, που έζησε και δοξάστηκε σ’ αυτή την ιερή χώρα και μας κληροδότησε τα Αθάνατα Δημιουργήματά του. Διατυπώθηκε δε κάποτε ως εξής: «φιλοκαλοῦμεν τε γάρ μετ’ εὐτελείας καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας»

 Κάποτε, αιώνες αργότερα, ο Πολιτάρχης του κλεινού Άστεως Στρατηγός Μακρυγιάννης, συμβούλεψε τους στρατιώτες του, να μην καταδεχτούν να πουλήσουν στους Ευρωπαίους τις Αρχαιότητες που βρήκαν, με τα εξής χαρακτηριστικά λόγια: «Αυτά και δέκα χιλιάδες τάλαρα να σας δώσουνε, να μη καταδεχτείτε να βγουν από την πατρίδα μας. Γι’ αυτά πολεμήσαμε».

    Η Ακρόπολη των Αθηνών έχει εμπνεύσει και θα εξακολουθεί να εμπνέει αναρίθμητους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, είτε θα την κοιτάζουν να στίλβει από τις μαρμαρυγές του Αττικού ήλιου, είτε να μαγεύει υπό το φως της πανσελήνου. Ένα «κόσμημα», που φανερώνει με την αληθινή υπόστασή του την Αρμονία του κόσμου.

   Την Αρμονία που επεδίωκε κάποτε η κοινωνία και συνερχόταν για να συγκροτήσει την «εκκλησία του δήμου», συνεχίζοντας ως σήμερα, να συγκροτεί την «εκκλησία των πιστών». Ίσως τελικά δεν είναι τυχαίο, ότι η συγκεκριμένη Κυβέρνηση έχει προβάλει και βλάψει τόσο την Εκκλησία του Δήμου, με τις αυθαιρεσίες της στον χώρο της Ακρόπολης, όσο και την Εκκλησία των πιστών, με τα μέτρα και τα τσιμέντα που υιοθέτησε. Ίσως να επαληθεύσει το πιστεύω των αγανακτισμένων πολιτών, πως θα πουλήσει ακόμα και την Ακρόπολη, αν της το ζητήσουν τα σατανικά αφεντικά της κι αν αυτό εξυπηρετεί και τα δικά της σχέδια, για να κερδίζει χρόνο παραμονής της στην Εξουσία. Γιατί είναι γλυκιά η Εξουσία αφελείς Έλληνες, που ψηφίζετε τα βρωμερά πιόνια της καμπαλιστών, για να σας  «κυβερνούν», κατά πως τους βολεύει και σίγουρα κατά των δικών σας συμφερόντων και των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων σας. Είστε σίγουροι πως θα τα κατέχετε και σε προσεχείς ΕΚΛΟΓΕΣ;

ΜΑΙΡΗ ΚΑΡΑ

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr