Quantum Field Theory (visualized) και το Μεγάλο Αγγελικό Σχήμα …με σουδάριο τη φυσική.
Το Σύμπαν αρχίζει σαν κάτι απειροελάχιστα «μικρό». Ένα σημείο όπου όλη η ενέργεια (και μάζα) ήταν μαζεμένα. Και η αρχική πυκνότητα ήταν συνεπώς τεράστια. Στο σημείο αυτό ήταν μαζεμένα όλα τα σημεία του σημερινού Σύμπαντος. Και ξαφνικά άρχισαν να απομακρύνονται βίαια μεταξύ τους.
Η Πρώτη Ημέρα της Δημιουργίας
Ο Άγ. Νικόδημος το ήξερε αυτό: … τό γάρ ἐν αὐτῇ γεγονός φῶς οὐχί ἀπό τό πρωΐ, ἀλλά ἀπό μεσημβρίας ἤρξατο, κατά τούς Θεολόγους Ἁγίου Νικοδήμου τοῦ Ἁγιορείτου, ΓΥΜΝΑΣΜΑΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ. Το πρωτόγονο Φως(Άκτιστο Φως) ήταν αρχικά εκτυφλωτικό. Ερχόταν με την ίδια σχεδόν ένταση από παντού, και πλημμύριζε το Σύμπαν. Όπως ένα καλοκαιριάτικο μεσημέρι… Η Ημέρα η μία ξεκίνησε χωρίς αυγή, από μεσημβρίας άρχισε. Και εγένετο εσπέρα (δε λέει και εγένετο νύχτα) και εγένετο πρωί, ημέρα μία. Το πρώτο αναφερόμενο πρωινό, είναι αυτό της δεύτερης ημέρας…. Η όλη διάρκεια του παρόντος Σύμπαντος μοιάζει σαν συνέχεια της πρώτης νύχτας, που περιμένουμε να τη διαδεχθεί η ανέσπερος ημέρα της ατελεύτητης αιωνιότητας.
Τώρα θα κάνουμε μία σύγκριση ανάμεσα στο κβαντικό πεδίο, δείτε το βίντεο για να καταλάβετε https://www.youtube.com/watch?v=MmG2ah5Df4g και τα σύμβολα του Μεγάλου Αγγελικού Σχήματος, «φως των μοναχών οι Άγγελοι φως του Κόσμου οι μονχοί». Το Μέγα αγγελικό σχήμα, σημαίνει ότι ο μοναχός γίνεται φως (φωτόνιο) και ως φως μπορεί να πάρει όλα τα σχήματα.
Μέγα Αγγελικό Σχήμα, ο Υψιπέτης Αετός (ο κύκλος/το στεφάνι του Χριστού/ο καός αγώνας κατά Τιμόθεο, η περιστροφή/rotation,φωτόνιο, κόκορας συμβολίζει το ξημέρωμα κτλ)
Ρώσικο Μέγα Αγγελικό Σχήμα (με τον Ήλιο και τη Σελήνη/σημείο του ορίζοντα)
Η Κυριακή είναι η Ημέρα Μία, δηλαδή η 8 μέρα. Για τον λόγο αυτό λέμε την Κυριακή του Πάσχα : καθαρθώμεν τας αισθήσεις και οψόμεθα τω απροσίτω φωτί της αναστάσεως Χριστόν αξαστράπτοντα και χαίρετε φάσκοντα τρανώς ακουσόμεθα επινίκιον άδοντε. Επίσης την Κυριακή λέμε, ως ενιαύσιος αμνός, ο ευλογούμενος ημίν στέφανος χρηστός, εκουσίως το καθαρτήριον και αυθίς εκ του τάφου ωραίος δικαιοσύνης ημίν έλαμψεν ήλιος (δηλ. ο Κύριος δοξολογείται από ημάς ως κύκλος τελειότητας περιέχων πάσαν αγαθοσύνην και είναι ο πασχάλιο Αμνός, ο καθαρίζων τις αμαρτίες μας, θυσιάστηκε με τη θέλησή Του και έλαμψε εις εμάς, εγερθείς εκ του τάφου, ως Ήλιος δικαιοσύνης γεμάτος από ωραιότητα).
Υ.Γ «Δεν πιστεύω στην τύχη. Φυσάει κόντρα σε ολάκερη γη, δεν αντέχω της βολής τη σιωπή…για τα μάτια ενός παιδιού που ψάχνει Γη, γκρεμίζω ουρανούς. Σύξυλη η μπέσα μου μπροστά στη βρώμικη Ιστορία , μύθος απέθαντος και ωμή αλληγορία…Μέσα στην πλάνη σας ένα όνειρο ατόφιο θα εκραγεί, ζωής κραυγή… και σε καλό να μας βγει», Active Member Φυσάει Κόντρα
Το υπογράφω ως ορθόδοξη αντιμιλιά στη διοβολοβδομάδα τους…
Πηγές http://users.auth.gr/~gounaris/omilies/Theologiki2012.pdf, Η Μεγάλη Εβδομάδα μετά ερμηνείας της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος
Βούλγαρη Μαρία, Πολιτικός Επιστήμονας