ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Μαχόμενος Ορθόδοξος Έλληνας : “Γυαλιστερός τενεκές”

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΜΑΧΟΜΕΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ. - 25 Μαΐ 2019 - 19:34
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Αδερφέ μου ,όσα και “ταξίδια” να κάνεις ,όπου και να πάς σε αυτόν τον κόσμο ,αυτό που ψάχνεις δεν θα το βρεις .

Θα ξαναγυρίσεις άπραγος ,πιστεύοντας πως αυτό που ένιωσες ,η “απόλαυση ” ,είναι αυτό που έψαχνες και με μία ψευδαίσθηση θα ξεκουραστείς “πλανεμένος ” ότι τα κατάφερες .

Αυτή η “ψευδαίσθηση ” της ευτυχίας ,θα φύγει από πάνω σου σύντομα.Σαν την ” σκόνη ” του ταξιδιού που έκανες ,που φύσηξε αεράκι και την πήρε .Θα επιστρέψει μέσα σου η “ταραχή ” το ‘άγχος” ο “φόβος ” σου .

Δεν κρατάνε οι “εξωτερικές ” ψευδαισθήσεις το ξέρεις ..

Φοβισμένος γιατί ξέρεις ότι αυτή η αίσθηση σε σκοτώνει ,θα αναζητήσεις την “ευτυχία ” σε κάποια ασχολία .

θα της αλλάζεις σαν τα ακριβά σου ” πουκάμισα ” και τα ακριβά σου “αρώματα ” ,θα αναζητάς στα “γκατζετ” σου την χαρά .Θα την βρίσκεις προσωρινά ,αλλά πάλι σαν “σκόνη ” θα εξαφανίζεται .Είναι σαν να κυνηγάς τον αέρα να τον κλείσεις σε μπουκάλι και να τον κρατήσεις για πάντα ,νομίζεις ότι τα κατάφερες ,ανοίγεις να τον γευθείς ,αλλά το μπουκάλι αδειάζει πριν το ακουμπήσεις στα χείλη σου .

Θα θελήσεις να “θρέψεις ” αυτή σου την ακόρεστη δίψα να γεμίσεις την άδεια σου ψυχή ,με ανθρώπους ,σχέσεις ,φιλικές ,προσωπικές ,αισθηματικές ,παθιασμένες ,τρελές .Όπως αγαπάς τα “πράγματα ” ,θα αγαπάς τα “πρόσωπα” κάνοντας τα “είδωλα ” και τοποθετώντας τα στην άδεια σου ψυχή .

Πάντα η “ψυχή ” σου θα έχει ένα “είδωλο ” να λατρεύεις ,τον εαυτό σου ,την σχέση σου ,τον κόσμο και τα πράγματα ,έναν άλλο άνθρωπο καλλιτέχνη ,την μηχανή σου ,το αυτοκίνητο σου ,το σπίτι σου ,την οικογένεια σου .

Αυτό δεν είναι Αγάπη αλλά ειδωλολατρεία και ξέρεις πολύ καλά ότι δεν σε “αναπαύει ” .Δεν είσαι “ειρηνικός” μέσα σου δεν είσαι ήρεμος και πράος ΜΌΝΙΜΑ αλλά γεμάτος φόβο ειδικά για τον Θάνατο .
Άλλα εξωτερικά και για λίγο δείχνεις ψεύτικα ήρεμος ,ενώ μέσα σου είσαι “τρικυμία πόνου” και δυστυχίας ,θέλεις να δείχνεις ήρεμος, δεν δέχεσαι το πρόβλημα σου ,γιατί αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα σου ο ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ .

Αν δεν δεχτείς τον ΕΓΩΙΣΜΟ σου ,δεν πρόκειται ποτέ να ξεκινήσεις το πιο δύσκολο ταξίδι της ζωή σου ,το πιο οδυνηρό που είναι το “φάρμακο” για τον πόνο σου .
Οι ηδονές που έζησες είναι το “δηλητήριο” που τρέχει μέσα σου και σε πονά ,είναι το “δηλητήριο ” που έριξαν μέσα σου τα πάθη σου ,η φιλοδοξία σου ,η φιλαυτία σου ,η φιληδονία σου ,η φιλαρέσκεια σου .
Το φάρμακο ,το αντίδοτα αυτού του “φιδιού “με τα πολλά κεφάλια είναι η ΟΔΥΝΗ που θα νοιώσεις στο ταξίδι προς τα μέσα .

Αν μπορέσεις να απαρνηθείς τα είδωλα που δημιούργησαν τα πάθη σου ,να αδειάσεις την ψυχή σου θα πονέσεις πολύ και δεν μπορείς μόνος σου .Αυτή είναι η δεύτερη παραδοχή που πρέπει να κάνεις ,να δεχτείς την αδυναμία σου να καθαρίσεις την ψυχή σου .

Δεν μπορείς να κάτσεις μόνος σου κατάλαβε το ,δεν απολαμβάνεις την παρέα με τον εαυτό σου ,το “είδωλο ” που έχεις μέσα σου σε βασανίζει..Είσαι μία ψυχή με το λάθος περιεχόμενο

Να ταπεινώσεις τον εαυτό σου μπροστά στον Θεό και να ζητήσεις βοήθεια αποκαμωμένος με ειλικρινή μετάνοια ,αποδοχή της αδυναμίας σου .Δεχόμενος ότι πίστευες στις δυνάμεις σου .Πολύ δύσκολο καταλαβαίνω ,κοίτα όμως τον εαυτό σου στον καθρέφτη ,που κατέληξες με τις δικές σου δυνάμεις …

Σε όλα τα θαύματα του ο Χριστός ρωτούσε αν θέλουν να θεραπευτούν ή με πίστη εκείνοι του το ζητούσαν.

Το μόνο που θέλει αδερφέ μου ο Πατέρας μας ,όχι για να σε ταπεινώσει ,γιατί πρώτος εκείνος έζησε την άκρα ταπείνωση ,αλλά να σε κάνει ίδιον με αυτόν για να μπορέσεις να τον “δεις ” γιατί είναι “φως ” και εσύ είσαι στραμμένος στο σκοτάδι .

Θέλει να μας “καθαρίσει ” με μόνο την δική μας καθαρή προαίρεση .Αλλά μην νομίζεις , πως και αυτή προαίρεση είναι εύκολη.

Αυτό είναι το “ταξίδι” αυτή και η δυσκολία να καθαρίσεις τον εαυτό σου από τα “πάθη” για να του δώσεις την ΠΡΟΑΙΡΕΣΗ σου .Σαν να ξεκολλάς από πάνω ,μέσα σου ,βδέλλες που σου πίνουν το αίμα..

Χωρίς εμού ου δύνασθε ποιείν ουδέν

ἰδοὺ ἕστηκα ἐπὶ τὴν θύραν καὶ κρούω· ἐάν τις ἀκούσῃ τῆς φωνῆς μου καὶ ἀνοίξῃ τὴν θύραν, καὶ εἰσελεύσομαι προς αὐτὸν καὶ δειπνήσω μετ᾿ αὐτοῦ καὶ αὐτὸς μετ᾿ ἐμοῦ.

Εγώ ειμί το Φως του κόσμου· ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία, αλλ΄ έξει το Φως της ζωής.

Αυτός είναι ο δρόμος προς την “Αλήθεια ” . Είναι δύσκολος ,δύσβατος και γεμάτος θλίψη και πόνο αλλά δεν τον κάνεις μόνος , αλλά “Εν Χριστώ “.
Μόνος κάνεις τον άλλον δρόμο που μοιάζει εύκολος και πλατύς ,αλλά καταλήγει σε απώλεια…

Είμαι ένας “τενεκές ” με την παρουσία του Θεού μέσα μου όμως γίνομαι “γυαλιστερός ” τενεκές και απλά το άφησα να έρθει .Όταν τον ρώτησαν πως έφτασε στην “Θέωση” ..

Είχε πει ο Άγιος Παίσιος ….

” Μαχόμενος Ορθόδοξος Έλληνας “

“Αγρυπνείτε και εργάζεσθε τα έργα του φωτός”

” ΜΑΧ.Ο.Μ.Ε “
Μαχόμενη .Ορθόδοξη . Μητέρα. Ελλάδα

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΛΛΙΩΡΑ

 

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…