ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Μαχόμενος Ορθόδοξος Έλληνας : Η “παιδαγωγική ” αλληλουχία συνεχίζεται και αυξάνει ένταση..

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΜΑΧΟΜΕΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ. - 21 Ιούλ 2019 - 21:57
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Σεισμός ,με ελάχιστες ζημίες ,χωρίς ευτυχώς θύματα ,δεν άφησε τίποτα οδυνηρό πίσω του εκτός ,από λίγη τρομάρα και ανησυχία η οποία και εξατμίστηκε γρήγορα .

Θα μπορούσε τα πράγματα να ήταν χειρότερα ;
Πιστεύοντας στον Θεό και ότι δεν υπάρχει ο παράγοντας “τύχη” ,σε αυτά που ορίζει ο Θεός .
Τι είναι αυτό που ήθελε ο καλός Θεός να μας πει ; ή καλύτερα ποιο είναι το μήνυμα ; που πρέπει να πάρουν οι έχοντες ακόμα και ένα μόνο γραμμάριο πίστης στον Θεό ακόμα μέσα τους .
Μετά τα γεγονότα στο Μάτι ,στην Χαλκιδική , ο σεισμός ,άλλα και άλλα αμέτρητα ατομικά ή συλλογικά δράματα, που παίζονται καθημερινά στα ψιλά των ΜΜΕ η “παιδαγωγική ” αλληλουχία συνεχίζεται και αυξάνει ένταση..

Ο σεισμός αυτός δεν έγινε για να μετανοήσουν οι “σκληρόκαρδοι ” και αμετανόητοι ,ήταν ένα ακόμα ” κύμα” της παιδαγωγίας του Θεού ,για τους Έλληνες Χριστιανούς Ορθόδοξους και για οποιονδήποτε άλλον ,που είναι έστω και λίγο κοντά του ,για να τον πλησιάσουμε περισσότερο ,να πιστέψουμε περισσότερο .

Από το Ψαλτήρι..
Κύριος έκ του ουρανού διέκυψεν επί τους υιούς των ανθρώπων του ιδείν εί έστι συνιών ή εκζητών τον Θεόν
Ο κύριος έσκυψε από τον ουρανό και έρριψε τα βλέμματα του κάτω εις όλους τους ανθρώπους ,δα να ίδη αν υπάρχει μεταξύ τους κανείς με σύνεση που να γνωρίζει τον Θεό ή να ποθεί και να επικαλείται αυτόν…

Γνωρίζουμε όσοι πιστεύουμε στον Θεό ,την Αγάπη του Θεού για εμάς τους ανθρώπους ,την αισθανόμαστε σε κάθε μας βήμα .Είτε μαλακή ,είτε σκληρή ,αλλά πάντα παιδαγωγική για να μάθουμε να αγαπάμε ,να μαλακώσει η καρδιά μας ,να αισθανθούμε τον πλησίον μας ,να συμπονέσουμε ,να ευφρανθεί η ψυχή μας .Κάθε στιγμή και βήμα στην ζωή μας είναι παρόν για να μας παιδαγωγεί να μας στηρίζει να μας σώσει .

Η έναρξη των “μαθημάτων” και των “εξετάσεων ” τι κρύβει στην καρδιά του αυτός ο λαός ,από τον “καρδιογνώστη ” Χριστό ,έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό μέσα από γεγονότα που “υποκρύπτουν ” την Θεία βούληση και πρόνοια για την σωτηρία μας .

Ο Θεός μας εξετάζει ,μας μετράει εσωτερικά ,την “καρδία” μας ,σε ατομικό και Εθνικό επίπεδο κάθε στιγμή .

Μας ρωτά συνεχώς ,όπως τον απόστολο Πέτρο ,που τον ρώτησε τρεις φορές στην Τιβεριάδα μετά την ανάσταση του και πριν την ανάληψη του

Ιω. 21,15 Ὅτε οὖν ἠρίστησαν, λέγει τῷ Σίμωνι Πέτρῳ ὁ Ἰησοῦς· Σίμων Ἰωνᾶ, ἀγαπᾷς με πλεῖον τούτων; λέγει αὐτῷ· ναί, Κύριε, σὺ οἶδας ὅτι φιλῶ σε. λέγει αὐτῷ· βόσκε τὰ ἀρνία μου.

Ιω. 21,16 λέγει αὐτῷ πάλιν δεύτερον· Σίμων Ἰωνᾶ, ἀγαπᾷς με; λέγει αὐτῷ· ναί, Κύριε, σὺ οἶδας ὅτι φιλῶ σε. λέγει αὐτῷ· ποίμαινε τὰ πρόβατά μου.

Ιω. 21,17 λέγει αὐτῷ τὸ τρίτον· Σίμων Ἰωνᾶ, φιλεῖς με; ἐλυπήθη ὁ Πέτρος ὅτι εἶπεν αὐτῷ τὸ τρίτον, φιλεῖς με, καὶ εἶπεν αὐτῷ· Κύριε, σὺ πάντα οἶδας, σὺ γινώσκεις ὅτι φιλῶ σε. λέγει αὐτῷ ὁ Ἰησοῦς· βόσκε τὰ πρόβατά μου.

Ο Θεός παιδαγωγεί ανθρώπους ,έθνη που είναι “λαός” του , δεν μπορεί αντίθετα να στείλει την “παιδαγωγία” του , σε όσους τον έχουν εγκαταλείψει και με Αγάπη περιμένει την “μετάνοια ” τους ,με δική τους επιλογή ,αφού πλέον δεν έχει εκείνος το δικαίωμα πάνω τους ,αλλά ο “αντίθετος ” ,ο οποίος και κατά παραχώρηση Θεού θα τους “παιδαγωγήσει ” με τον σκληρότερο τρόπο…

Δεν εκδικείται αυτούς τους λαούς και τα Έθνη ,μόνα τους επιλέγουν την “καταστροφή ” ,σε ατομικό ή σε συλλογικό επίπεδο ,αφού τον αρνήθηκαν με τα λόγια ,τα έργα και τις πράξεις τους ,έκλεισαν τα παράθυρα στο “φως ” και επέλεξαν το σκοτάδι .

Το επόμενο “κύμα” παιδαγωγίας μας , θα εξαρτηθεί από την ” αλλοίωση ” , αν και κατά πόσον έφερε στις καρδιές και τις ψυχές μας τα “κύματα” που προηγήθηκαν .

Ας ελπίσουμε ότι θα έρθουμε όσο το δυνατότερο πιο κοντά στον Θεό ,ας πιαστούμε γερά από τον “βράχο” Εκκλησία και ας υπομείνουμε με πίστη και υπομονή το επόμενο “κύμα”.

“Πάντα ἰσχύω ἐν τῷ ἐνδυναμοῦντί με Χριστῷ”

Μαχόμενος Ορθόδοξος Έλληνας

«Αγρυπνείτε και προσεύχεσθε»

” ΜΑΧ.Ο.Μ.Ε “
Μαχόμενη .Ορθόδοξη . Μητέρα. Ελλάδα

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Για τον Άγγελο της Καρδιάς μας.- Θέλω να ζήσω, είμαι γεμάτος ζωή. Η κραυγή απόγνωσης ενός Έλληνα Χριστιανού.

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…