ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Μαχόμενος Ορθόδοξος Έλληνας : Η σωτηρία της “Ψυχής “…

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΜΑΧΟΜΕΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ. - 25 Απρ 2019 - 23:00
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Είναι βασικό να θυμάστε ότι

1ος Νόμος Θερμοδυναμικής : Η ενέργεια δεν μπορεί να δημιουργηθεί από το μηδέν και δεν μπορεί να καταστραφεί, δεν χάνεται. Μπορεί να αλλάζει μόνο μορφή .

Το πείραμα που κανείς δεν μπορεί να διαψεύσει ,με την “υπόνοια ” ότι αυτό που φεύγει την ώρα του Θανάτου και έχει το ίδιο βάρος για όλους είναι η “ψυχή ‘ .Παρεπιπτόντως οι Άγιοι Πατέρες λένε ότι η “ψυχή ” είναι ουσία δηλαδή δεν είναι κάτι αόριστο ,άυλο .

Η “Ψυχή ζυγίζει 21 γραμμάρια “
άνθρωπος» από το «άνω»+«θρώσκω» (αναπηδώ)+«όπωπα» (παρακείμενος του «ορώ» )αυτός που πορεύεται και κοιτάζει προς τα πάνω.

Δεν χρειάζεται και πολύ “μυαλό” λοιπόν ,κάποιος ή κάτι που κάποιοι το λέμε ΘΕΟ ,μας πλάθει μας δημιουργεί .

Αυτόνομες, Ελεύθερες ,Ενεργειακές ,Φωτεινές Σφαίρες “Ψυχές ” δηλαδή ΑΘΑΝΑΤΕΣ (η ενέργεια δεν πεθαίνει..)

«κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν»

Όταν μας δημιουργεί είμαστε “κατ’ εικόνα ” δηλαδή μας κάνει ίδιους με εκείνον ,από την δική του “ουσία” , ίδια εικόνα με εκείνον ,αλλά όχι όμοια …

Τι να σημαίνει άραγε αυτό
Επειδή είμαστε ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ με “ελεύθερη βούληση “, είμαστε αρχικά εικόνα που είναι στο “χέρι μας ” αν θα επιλέξουμε να πορευθούμε προς την ομοίωση στο “καθ’ ομοίωσιν ” ή προς της “απώλεια” αυτής της δυνατότητας να του μοιάσουμε επί της ουσίας και όχι απλά σαν εικόνα .

Γιατί δεν μας κάνει αρχικά “καθ’ομοίωσιν “; γιατί θα αναπαρήγαγε τον “εαυτό ” του και όχι “παιδιά” ελεύθερα .
Εσείς τα παιδιά σας ,θα θέλατε να μένουνε σπίτι μαζί σας και να είναι πιστά αντίγραφα σας ; ή να πάρουν τον δρόμο τους και να τα “φωτίσει ο Θεός” να γίνουν καλοί άνθρωποι..όσοι είσαστε “φυσιολογικοί” αυτό νομίζω ..

Γη είναι το “υλικό” πεδίο δοκιμασίας της “ενσαρκωμένης “ψυχής , Θείας ενέργειας ,που παλεύει να “άνω θρώσκει ” συνεχώς προς τον Θεό και να αναζητά την ‘ομοίωση ” με τον “Πατέρα ” .

Αν δεν το κάνουμε και “κολλάμε ” στα επίγεια τον πλουτισμό ,την αναζήτηση της δόξας ,την φήμη κ.α πάθη .Σκοτισμένοι από τον φόβο της επιβίωσης και της επι γης μάταιης δόξας ,ξεχνώντας και χωρίς “πίστη ” ότι για όλα θα φροντίσει “εκείνος ” .

Βρομίζουμε αυτήν την “ενέργεια ” που λέγεται “ψυχή “,χάνει τον πραγματικό σκοπό ύπαρξης , κάνει το “ΦΩΣ” να καίει σαν “ΦΩΤΙΑ” ( κόλαση) σκοτώνει και σκοτίζει την φωτεινή σφαίρα ,διακόπτει την “επικοινωνία” με τον Δημιουργό ,Πατέρα και ” σκοτών…νεται” .

Πονάει ,σπαράζει ,χάνει το νόημα “μακριά ” του και οδηγείτε από τις “αντίθετες ” δυνάμεις στην απώλεια ,πάντα με δική της επιλογή (ψυχοφάρμακα ,αυτοκτονίες ,διαλυμένες ζωές,οικογένειες ,καριέρες ,ζωές…)
Ενώ αυτός που την δημιούργησε , την περιμένει να “επιστρέψει ” φωτισμένη με την θέληση της ,στην πραγματική σωτηρία .

Αναζητάμε την “ΑΝΑΣΤΑΣΗ ” Την σωτηρία από την συνεχόμενη σταύρωση της επίγειας ζωής μας .
Αυτό οι άνθρωποι το καταφέρνουμε μόνο ζώντας “Εν Χριστώ ” με τον “υιό του Θεού”, με την εικόνα του Θεού , στην ζωή μας και στην “καρδιά” μας .
Μέσα στην Εκκλησία μπορούμε να παλέψουμε το “σκοτάδι” και να αποφύγουμε την “νέκρωση ” της ‘ψυχής” ,να αποφύγουμε αυτή η “θεία ενέργεια ” να γίνει μία “σκοτισμένη” ενέργεια ,γεμάτη πάθη ,κακία “δηλητήριο “που καταστρέφει εμάς και τους γύρω μας ..
Να πετύχουμε στο τέλος την “σωτηρία της ψυχής ” μας ,τον “καθαρισμό και φωτισμό της “ενέργειας” που έχουμε σαν “δυναμό” που λέγεται “ψυχή ” ,όσο ζούμε ενσαρκωμένοι εδώ κάτω .

Η Ορθόδοξη πίστη μας ,είναι ευλογία και δώρο Θεού ,ειδικά “συνταγογραφημένο ” φάρμακο του Ελληνισμού που τώρα νοσεί Πνευματικά …..

“Καλή Ανάσταση” σε όλους

Μαχόμενος Ορθόδοξος Έλληνας

“Αγρυπνείτε και εργάζεσθε τα έργα του φωτός”

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Για τον Άγγελο της Καρδιάς μας.- Θέλω να ζήσω, είμαι γεμάτος ζωή. Η κραυγή απόγνωσης ενός Έλληνα Χριστιανού.

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…