ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Μαχόμενος Ορθόδοξος Έλληνας : Η σωτηρία της «Ψυχής «…

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΜΑΧΟΜΕΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ. - 25 Απρ 2019 - 23:00
Loading...

Είναι βασικό να θυμάστε ότι

1ος Νόμος Θερμοδυναμικής : Η ενέργεια δεν μπορεί να δημιουργηθεί από το μηδέν και δεν μπορεί να καταστραφεί, δεν χάνεται. Μπορεί να αλλάζει μόνο μορφή .

Το πείραμα που κανείς δεν μπορεί να διαψεύσει ,με την «υπόνοια » ότι αυτό που φεύγει την ώρα του Θανάτου και έχει το ίδιο βάρος για όλους είναι η «ψυχή ‘ .Παρεπιπτόντως οι Άγιοι Πατέρες λένε ότι η «ψυχή » είναι ουσία δηλαδή δεν είναι κάτι αόριστο ,άυλο .

Η «Ψυχή ζυγίζει 21 γραμμάρια «
άνθρωπος» από το «άνω»+«θρώσκω» (αναπηδώ)+«όπωπα» (παρακείμενος του «ορώ» )αυτός που πορεύεται και κοιτάζει προς τα πάνω.

Δεν χρειάζεται και πολύ «μυαλό» λοιπόν ,κάποιος ή κάτι που κάποιοι το λέμε ΘΕΟ ,μας πλάθει μας δημιουργεί .

Αυτόνομες, Ελεύθερες ,Ενεργειακές ,Φωτεινές Σφαίρες «Ψυχές » δηλαδή ΑΘΑΝΑΤΕΣ (η ενέργεια δεν πεθαίνει..)

«κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν»

Όταν μας δημιουργεί είμαστε «κατ’ εικόνα » δηλαδή μας κάνει ίδιους με εκείνον ,από την δική του «ουσία» , ίδια εικόνα με εκείνον ,αλλά όχι όμοια …

Τι να σημαίνει άραγε αυτό
Επειδή είμαστε ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ με «ελεύθερη βούληση «, είμαστε αρχικά εικόνα που είναι στο «χέρι μας » αν θα επιλέξουμε να πορευθούμε προς την ομοίωση στο «καθ’ ομοίωσιν » ή προς της «απώλεια» αυτής της δυνατότητας να του μοιάσουμε επί της ουσίας και όχι απλά σαν εικόνα .

Γιατί δεν μας κάνει αρχικά «καθ’ομοίωσιν «; γιατί θα αναπαρήγαγε τον «εαυτό » του και όχι «παιδιά» ελεύθερα .
Εσείς τα παιδιά σας ,θα θέλατε να μένουνε σπίτι μαζί σας και να είναι πιστά αντίγραφα σας ; ή να πάρουν τον δρόμο τους και να τα «φωτίσει ο Θεός» να γίνουν καλοί άνθρωποι..όσοι είσαστε «φυσιολογικοί» αυτό νομίζω ..

Γη είναι το «υλικό» πεδίο δοκιμασίας της «ενσαρκωμένης «ψυχής , Θείας ενέργειας ,που παλεύει να «άνω θρώσκει » συνεχώς προς τον Θεό και να αναζητά την ‘ομοίωση » με τον «Πατέρα » .

Αν δεν το κάνουμε και «κολλάμε » στα επίγεια τον πλουτισμό ,την αναζήτηση της δόξας ,την φήμη κ.α πάθη .Σκοτισμένοι από τον φόβο της επιβίωσης και της επι γης μάταιης δόξας ,ξεχνώντας και χωρίς «πίστη » ότι για όλα θα φροντίσει «εκείνος » .

Βρομίζουμε αυτήν την «ενέργεια » που λέγεται «ψυχή «,χάνει τον πραγματικό σκοπό ύπαρξης , κάνει το «ΦΩΣ» να καίει σαν «ΦΩΤΙΑ» ( κόλαση) σκοτώνει και σκοτίζει την φωτεινή σφαίρα ,διακόπτει την «επικοινωνία» με τον Δημιουργό ,Πατέρα και » σκοτών…νεται» .

Πονάει ,σπαράζει ,χάνει το νόημα «μακριά » του και οδηγείτε από τις «αντίθετες » δυνάμεις στην απώλεια ,πάντα με δική της επιλογή (ψυχοφάρμακα ,αυτοκτονίες ,διαλυμένες ζωές,οικογένειες ,καριέρες ,ζωές…)
Ενώ αυτός που την δημιούργησε , την περιμένει να «επιστρέψει » φωτισμένη με την θέληση της ,στην πραγματική σωτηρία .

Αναζητάμε την «ΑΝΑΣΤΑΣΗ » Την σωτηρία από την συνεχόμενη σταύρωση της επίγειας ζωής μας .
Αυτό οι άνθρωποι το καταφέρνουμε μόνο ζώντας «Εν Χριστώ » με τον «υιό του Θεού», με την εικόνα του Θεού , στην ζωή μας και στην «καρδιά» μας .
Μέσα στην Εκκλησία μπορούμε να παλέψουμε το «σκοτάδι» και να αποφύγουμε την «νέκρωση » της ‘ψυχής» ,να αποφύγουμε αυτή η «θεία ενέργεια » να γίνει μία «σκοτισμένη» ενέργεια ,γεμάτη πάθη ,κακία «δηλητήριο «που καταστρέφει εμάς και τους γύρω μας ..
Να πετύχουμε στο τέλος την «σωτηρία της ψυχής » μας ,τον «καθαρισμό και φωτισμό της «ενέργειας» που έχουμε σαν «δυναμό» που λέγεται «ψυχή » ,όσο ζούμε ενσαρκωμένοι εδώ κάτω .

Η Ορθόδοξη πίστη μας ,είναι ευλογία και δώρο Θεού ,ειδικά «συνταγογραφημένο » φάρμακο του Ελληνισμού που τώρα νοσεί Πνευματικά …..

«Καλή Ανάσταση» σε όλους

Μαχόμενος Ορθόδοξος Έλληνας

«Αγρυπνείτε και εργάζεσθε τα έργα του φωτός»

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter