ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Μαχόμενος Ορθόδοξος Έλληνας : «Νοήμων κτήνος «

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΜΑΧΟΜΕΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ. - 17 Απρ 2019 - 22:22
Loading...

Κάντε μία προσπάθεια να «βγείτε» από την ζωή σας και να την δείτε σαν «παρατηρητής».
Αν δεν μπορείτε να το κάνετε , πηγαίνετε μία βόλτα στο κέντρο μίας «μεγαλούπολης» και παρατηρείστε τους άλλους που είναι σαν και εσάς .

Θα παρατηρήσετε όλους να τρέχουν και να είναι «βιαστικοί» και «νευρικοί» .Μετά από λίγα λεπτά θα έχετε μπει σε αυτόν τον ρυθμό ,μην γνωρίζοντας το γιατί ,αφού εσείς δεν βιαζόσασταν..

Άνθρωποι γεμάτοι ένταση ,άγχος,αγωνία και φόβο για το «αύριο» ,να έχουν απολέσει την ηρεμία , την

ειρήνη και την γαλήνη τους ,όχι μόνο στην καθημερινότητα άλλα στην οικογένεια ,στον ύπνο τους ,παντού .

Άνθρωποι «σκοτισμένοι» χωρίς συναίσθηση και συνείδηση..

Άνθρωποι που ψάχνουν να βρουν την «λύση » την «απάντηση» στον φόβο που έχουν μέσα τους ,
«θα τα καταφέρω » άραγε ή θα καταλήξω «άστεγος» «φυλακή » κ.α .Χωρίς να καταλαβαίνουμε ότι δεν «τρέχουμε » για τις ανάγκες μας ,άλλα για τις απολαύσεις του σώματος και της ύλης .Αφού είμαστε «δούλοι » πλέον

Ο άνθρωπος χρειάζεται πολύ λίγα για να συντηρηθεί «σωματικά » θα το καταλάβουμε μόνο «στην ανάγκη» αν το λίγο φαγητό που έχουμε ,το δίνουμε στο παιδί μας και η «χαρά» αυτή μας χορταίνει

Ο λόγος σου με «χόρτασε » και το ψωμί σου φάτο… έλεγε κάποτε ο λαός και το ξεχάσαμε

Ξεχάσαμε να τρέφουμε το «πνεύμα’ με την παρουσία του Θεού στην ζωή μας ,με προσευχή να ηρεμούμε ,με νηστεία να χαλιναγωγούμε το «σώμα» και τα πάθη του .Με την υπερύψωση μας ,προετοιμάζουμε την «κάθοδο» με φόρα και θα κάνουμε μεγάλο «κρότο» ..

Με αυτό τον τρόπο τι κάνεις όμως εξυπηρετείς τις ανάγκες του «σώματος» της «ύλης» που είναι αχόρταγη και δημιουργεί καινούργιες συνεχώς σαν μικρόβιο που εξαπλώνεται μέσα στον οργανισμό και μεταδιδόμενο από άνθρωπο σε άνθρωπο .Δαίμονες που πηδούν από άνθρωπο σε άνθρωπο και του ψιθυρίζουν στο αυτί..

Η σάρκα συνεχώς ζητάει ,το μυαλό ζητάει, καταπιέζει «σκοτίζει» την καρδιά και την ψυχή .Η λειτουργία του ανθρώπου δεν διαφέρει από του αχόρταγου όμως ζώου ,γιατί ο άνθρωπος έχει ένστικτα άλλα και λογική .
Όταν το ένστικτο της αυτοσυντήρησης μπερδευτεί με την λογική ο άνθρωπος γίνεται «νοήμων κτήνος» που πλέον κυνηγάει όχι για την επιβίωση άλλα για την «διασκέδαση» την φαινομενική «ψυχαγωγία»

Άνθρωποι «σκοτισμένοι» χωρίς ψυχική και καρδιακή πλέον λειτουργία ,αλλά μόνο εγκεφαλική.Παρασυρόμενοι ο ένας από τον άλλον απο τον «κόσμο» , αλληλοεξοντώνόμαστε για «ψυχαγωγία» , ναι για ψυχαγωγία .

Για να νοιώσουμε λίγο καλύτερα πρόσκαιρα ,για να αντικαταστήσουμε την ευτυχία της «σκοτωμένης» μας καρδιάς με την παροδική ηδονή ενός «οργασμού»…

Και όμως αυτό μπορεί να αλλάξει ,μειώνουμε στο ελάχιστο της φαινομενικές ανάγκες μας ,συνεχίζουμε να ζούμε σε αυτόν τον κόσμο ,παύουμε να ακούμε τους εξωτερικούς δαιμονικούς ψιθύρους ,αυτό γίνεται μόνο αν μπούμε κάτω από την προστασία του Θεού ,ενισχύουμε την πίστη μας .
Εξυπηρετούμε τις ανάγκες πλέον τις «πνευματικές» μας και τις απαιτούμενες » υλικές .
Αυτό γίνεται αν αρχίσουμε να «στερούμαστε» σταδιακά τα «περιττά» και όταν ηρεμήσουμε και βγούμε λίγο από την «παραζάλη » του κόσμου θα «γλυκαθούμε» από τους » καρπούς » του πνεύματος και θα αποστρεφόμαστε τις πλαστές ανάγκες της ύλης .

Νηστεία ,προσευχή ,κακοπάθεια στο μέτρο που μπορούμε και με την συμβουλή ενός «πνευματικού » θα είναι η λύση στην «κατηφόρα» που θα μας οδηγήσει αναπόφευκτα ο τρόπος του «κόσμου» τούτου ,για την «σωτηρία » μας

Επιλογή έχουμε ,αν θα το κάνουμε μόνοι μας ,για να βρούμε την λύτρωση ή θα περιμένουμε τον πόνο της αναπόφευκτης «οδύνης» που θα προκαλέσει η επίσης αναμενόμενη πτώση μας .
Προσοχή γιατί όσο αργεί τόσο πιο ψηλά μας ανεβάζει ο «κόσμος» και τόσο πιο μεγάλη θα είναι η «σύγκρουση» με το έδαφος ,για να προκαλέσει την επαναφορά μας..

Μεγάλος «εγωισμός » σίγουρη άνοδος άλλα και η πτώση απο ψηλά ,όσο πιο ψηλά πάς ,τόσο πιο πολύ «φόρα » αποκτάς …

Καλό Αγώνα

Μαχόμενος Ορθόδοξος Έλληνας

«Αγρυπνείτε και εργάζεσθε τα έργα του φωτός»

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter