ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Μαχόμενος Ορθόδοξος Έλληνας : Οι φύλακες του «ξεχασμένου Θεού «

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΜΑΧΟΜΕΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ. - 12 Μαΐ 2019 - 21:55
Loading...

‘Όταν η Εκκλησία, θα απαγορεύσει στην απλή γιαγιά να ελέγχει τον Επίσκοπο της, τότε θα έρθει και το τέλος της Εκκλησίας…» ~ Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς

Κυριακή πρωί η Εκκλησία γεμάτη «γιαγιάδες » σαν τα «σπουργιτάκια » του Θεού ,περιμένουν να ασπαστούν το ‘Ευαγγέλιο » από τα χέρια του ιερέα ,αφού πρώτα το ασπαστούν δύο και μόνο άντρες που βρίσκονται στην Εκκλησία .Βάση των κανόνων παίρνουν σειρά τα ‘σπουργιτάκια’ του Θεού οι ‘γιαγιάδες.

Σιγά σιγά η εκκλησία στο τελείωμα της λειτουργίας γεμίζει άντρες ,ελάχιστοι ευλαβείς νέοι και κάποιοι

γονείς με βαφτισμένα παιδιά για να «κοινωνήσουνε «με τους «νονούς » .

Οι «γιαγιάδες » στην σειρά περιμένουν το αντίδωρο ο παπάς τις ξέρει όλες με το μικρό τους όνομα ,γιατί αυτές είναι που βοηθάνε στα συσσίτια και όπου χρειαστεί .Τυλίγουν το αντίδωρο στην χαρτοπετσέτα ασπάζονται τις εικόνες και τρεχάλα να μεταφέρουν τον» ξεχασμένο Θεό» μας ,με ευλάβεια μέσα στην «αγουροξυπνημένη » οικογένεια.

Αυτές που κρατούν την Ελλάδα «πνευματικά » αυτή την στιγμή είναι οι «γιαγιάδες » και κάποιοι ελάχιστοι «παππούδες «

Δεν αναφέρομαι στον άλλο πυλώνα ,στα «μοναστήρια » που αυτοί την στιγμή αγωνίζονται με προσευχές να κρατηθούμε πριν την καταστροφή.

Δυστυχώς δεν μπορούμε να συλλάβουμε την «αόρατη » συμμετοχή του Θεού στην ζωή μας .Νομίζουμε ότι για όλα είμαστε εμείς που καθορίζουμε την μοίρα μας και τα γεγονότα .Ναι είμαστε υπεύθυνοι για τις πράξεις μας γιατί είμαστε «αυτεξούσιοι » αλλά τι είναι αυτό που μας παρακινεί για να σκεφτούμε και να πράξουμε ,ατομικά και συλλογικά .

Ο άνθρωπος είναι και «Πνεύμα» και έτσι δεν μπορεί να είναι άδειος ,κενός από ενέργεια .Δύο είναι οι δυνάμεις και μόνο που μπορούν να «φορτίσουν » το πνεύμα του και να τον παρακινήσουν να πράξει ανάλογα .

Το «καλό » και το » κακό » ,δεν υπάρχει κάτι άλλο ενδιάμεσο ,το μόνο διαφορετικό που μπορεί να γίνει, είναι ο άνθρωπος μπερδεμένος ,να εναλλάσσει την «προαίρεση » του μία στο ένα μία στο άλλο .

Το «καλό » υπάρχει και σταδιακά μεταμορφώνει τον άνθρωπο στο » σπίτι του θεού » την Εκκλησία .
Οι περισσότερες «γιαγιάδες » το νοιώθουν εσωτερικά «πνευματικά «, γιατί είναι άνθρωποι
«Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι «.

Οι «γιαγιάδες» μας. είναι οι Πνευματικοί πυλώνες που συγκρατούν τις «συνέπειες » της αθεΐας και αποστασίας μας προς το παρόν ,πριν πέσουν οι συνέπειες στο ξερό εγωιστικό κεφάλι μας .
Πόσο θα αντέξουν όμως να μεταφέρουν τον Θεό στα άθεα σπίτια μας ,να τον βάζουν στο «καντηλάκι» και να παρακαλάνε για «έλεος » για όλη την οικογένεια ,να θυμιατίζουν και εσύ να μουρμούρας που μυρίζει ‘λιβάνι » λες και είσαι «δαιμόνιο » ,αλλά μήπως είσαι πλέον..

Με αυτήν θα πηγαίνεις σε λίγο καιρό στην Εκκλησία και θα ρωτάς να μάθεις για τον θεό ,αφού έχεις φάει την «καρπαζιά» .πρώτα της ταπείνωσης ,την οποία και τρως κάθε μέρα πλέον .

Χρόνια πολλά στις «γιαγιάδες» όλου του κόσμου ,που είναι μανάδες όλων μας …και μας αγαπάνε αληθινά !!!

Μα πάνω από όλα στην Αρχόντισσα που πουλούσε «τερλίκια» στην αγορά και την συνέλαβαν , λες και ήταν «κακοποιός » ,καταλαβαίνετε τώρα γιατί ,δεν ταιριάζουν τα » χνώτα » του καλού με το κακό πως να το κάνουμε… .

» Μαχόμενος Ορθόδοξος Έλληνας «

» Σώσον κύριε τον λαόν σου και ευλόγησαν την κληρονομίαν σου»

«Αγρυπνείτε και εργάζεσθε τα έργα του φωτός»

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter