ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Μαχόμενος Ορθόδοξος Έλληνας : «Ο αληθινός Έρωτας …»

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΜΑΧΟΜΕΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ. - 19 Μαΐ 2019 - 21:33
Loading...

Μπήκε στις ζωές μας , δίδαξε τα πάντα γύρω από την και για την πραγματική » Αγάπη » .
Στο τέλος θυσιάστηκε για αυτήν .

Έκανε πράξεις ανιδιοτέλειας ,πόνου ,προσφοράς σαν «αμνός’ που σφαγιάζεται .

Μέσα σε έναν κόσμο που κυριαρχούν τα «πάθη » ενάντια στις αρετές ,» σφράγισε » την ‘Καινή Διαθήκη » ,το νέο συμβόλαιο με την ανθρωπότητα, με το Τίμιο αίμα και σώμα του .
Διέρρηξε και διέλυσε τις πύλες του »Άδη'» με την μεγαλοπρέπεια του και τις «ποδοπάτησε «

Μας είπε ξεκάθαρα .

«Όστις θέλει οπίσω μου ακολουθείν, απαρνησάσθω εαυτόν και αράτω τον σταυρόν αυτού και ακολουθήτω μοι».

Από την αυτήν την κορυφαία πράξη αγάπης για την ανθρώπινη ιστορία ,παραδειγματίστηκαν εκατομμύρια μάρτυρες ξεπερνώντας τον σωματικό πόνο με την πνευματική δύναμη που δίνει η ένωση με τον Χριστό .
Έδωσαν την » ψεύτικη ζωή «τους αποδεικνύοντας την αγάπη τους , για την αιώνια ζωή .

Ωραία θεωρητικά όλα αυτά ,αλλά μήπως κάποιοι τα βλέπουμε σαν παραμύθια με «δράκους και
νεράιδες » και η αμφιβολία μέσα μας «κατατρώει » κάθε σπίθα πίστης που πάει να ανάψει .
Βλέποντας γύρω μας έναν κόσμο να γυρίζει , ποιος προλαβαίνει να ασχοληθεί με «Αγίους » και «διαβόλους » με διαφορά πνευματικά και για ποιο λόγο να ασχοληθώ ;
Τα παραμερίζω στην άκρη του μυαλού μου, παίρνω τα Lexotanil μου και κοιμάμαι …
Μπορεί και να θέλω να ασχοληθώ ,γιατί κάτι είδα ,αλλά θα με «δουλεύουν » όλοι ,άθεος είναι της μόδας εξάλλου.

Να είσαστε σίγουροι όμως ότι κάτι στην ζωή μας ,υπάρχει και μας «αποδεικνύει » συνεχώς την ανάγκη να «μετανοήσουμε» .Απλά πρέπει να γυρίσουμε το κεφάλι προς τον ουρανό και να τον ζητήσουμε ,να μας αποδείξει την ύπαρξη του και να μας κάνει να «δούμε » με τα μάτια της ψυχής μας .
Η απόδειξη ζει και αναπνέει δίπλα μας και είναι «εικόνα » Χριστού .

Σίγουρα «αυτός » που είναι δίπλα μας στην ζωή ,σύντροφος ,γονιός,παιδί ,φίλος ,άνθρωπος, είναι σταλμένος από τον Θεό ,ανάλογα την πνευματική μας κατάσταση «Εμπαθής » ή «απαθής .
Αν φύγει από την ζωή μας ,είναι γιατί μας ανέβασε ένα «πνευματικό «σκαλί μέχρι το επόμενο , που θα μας οδηγεί στην «μετάνοια «
Απόδειξη είναι ο πόνος ,η ταραχή ,η αναστάτωση της μη αποδοχής του Θεού στην ζωή μας .

Θέλετε να αλλάξετε την «μίζερη» ζωή σας και να την κάνετε «πλούσια» ;
Να έχετε τα υλικά αγαθά, αυτά ακριβώς που χρειάζεστε και να νοιώθετε «πάμπλουτοι » .Να νοιώθετε την Αγάπη όπως πρέπει να είναι από το πνεύμα …
Το θέλετε ναι ή όχι ;
Αποδεχτείτε τον εσωτερικό σας πόνο την ανθρώπινη αδυναμία μας ,της αποκοπής από τον «ζωοδότη » και πείτε συνειδητά «Χριστέ μου πιστεύω σε εσένα .είσαι ο Υιός του Θεού ,φύλακας και σωτήρας των ψυχών μας , σώσε με σε παρακαλώ» κάπου μόνοι σας αν ντρέπεστε ,τον «κόσμο» ,οπουδήποτε ,μας ακούει παντού !!!

Θα αλλάξει η ζωή σας ,ανάλογα πόσο πιστεύετε θα είναι και ο χρόνος των αλλαγών .Αλλαγές θα γίνουν να είσαστε σίγουροι …

Μόνοι μας ,η κρατώντας κάποιο χέρι ,που θα μας φέρει για «βοήθεια » ο θεός ,το οποίο θα είναι η «εικόνα» του Χριστού δίπλα μας ,για να μας οδηγεί ,θα σταθούμε απέναντι στην «πόρτα » του παραδείσου ,θα την χτυπήσουμε και με ταπείνωση και σκυμμένο κεφάλι θα πούμε
ήμαρτον κύριε .

Ο άνθρωπος δίπλα μας ,αν είμαστε γεμάτοι πάθη ,θα μας «σταυρώνει «κάθε μέρα , θα σταυρώνει τα «πάθη» μας χωρίς να το καταλαβαίνουμε ούτε εμείς, ούτε αυτός για να δούμε τα πάθη μας και να τα πολεμήσουμε μαζί του .

Αν αποδράσουμε από τον «σταυρό » ή επιλέξουμε άνθρωπο που τρέφει τα «πάθη » μας (φιληδονία,φιλαρέσκεια ,φιλαργυρία ,φιλαυτία ) Για την εξωτερική του ομορφιά του ,για την δική μας ομορφιά μας ,για την δόξα που έχει ,για την περιουσία του κλπ ,τότε θα Ζήσουμε την επίγεια κόλαση
Γάμοι πλουσίων ,επωνύμων εφοπλιστών ,καλλιτεχνών,μεγάλο δικηγόρων ,μεγάλο εκδοτών κ.α για τους παραπάνω λόγους διαλύονται σαν «χαρτοπόλεμος «αφήνοντας συντρίμμια ζωές ,παιδιά δυστυχισμένα .
Δυστυχώς χωρίς να παίρνουν ,ούτε να δίνουν μαθήματα ,αφού είναι και παραμένουν μακριά από την θεία «άκρα ταπείνωση «και με τα»πάθη » περισσότερα ακόμα αγριεμένα…

Ο γάμος είναι ιερό μυστήριο και πρέπει να γίνεται με πλήρη συνείδηση της «εν Χριστώ» ένωσης διά βίου ,αν γίνετε εμπαθώς ,τότε Θεός βοηθός

Μας πάει στην κόλαση ή στην «Αγάπη «μαζί ,δηλαδή στον παράδεισο ,γιατί παράδεισος σημαίνει το μέρος που κατοικεί η αληθινή αγάπη και ζουν οι «απαθής » όσοι κατάφεραν την «απάθεια».
Αυτοί που τον «έρωτα » τον ζουν πνευματικά με τον Θεό ,με τον Χριστό με όλη την κτίση .Κατανοούν ότι ο έρωτας της σάρκας είναι πάθος και όχι Αγάπη .
«
Αν ξεπεράσουμε σε αυτή την ζωή τα «πάθη» μας, θα ζήσουμε τον πραγματικό «έρωτα » τον «Θείο έρωτα» .
θα αισθανόμαστε σαν «πνεύματα » μέσα σε σώμα και θα ζούμε επουράνιες καταστάσεις ,ο κόσμος αυτός θα μοιάζει να έχει «θαμπά » χρώματα ,ο «σαρκικός » πόθος θα μας αηδιάζει στην σκέψη της παλιάς αμαρτωλότητας μας .

θα ερωτευθούμε την «κτίση » που είναι εικόνα του Θεού .Τότε θα δούμε την Αγάπη στην θεία της διάσταση ,θα αγαπήσουμε πραγματικά .
Αυτή είναι η «Θέωση » εκεί οδηγεί η Ορθοδοξία αδέρφια μου ,πιστέψτε το και δεν το κάνουμε εμείς ,αλλά ο Χριστός μας ,ζητώντας απλά την αληθινή μας προαίρεση .

Ο Χριστός είναι «ερωτευμένος » μαζί μας και ποθεί την καθαρή από πάθη καρδιά μας .

Υ.Γ
Αν σας πει ο «πνευματικός » σας
«είμαι ερωτευμένος μαζί σου παιδί μου » τότε είσαστε πολύ τυχερός .
Να κάτσετε κοντά του και να κάνετε ότι σας πει , κάποια στιγμή όταν θα φτάσετε στην «απάθεια » θα καταλάβετε
τι εννοούσε .
» Και εγώ σε αγαπώ πάρα πολύ Παπά Νίκο και σε ευχαριστώ για το χώμα που με έβαλες να φάω …»

» Μαχόμενος Ορθόδοξος Έλληνας «

«Αγρυπνείτε και εργάζεσθε τα έργα του φωτός»

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter