ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Μαχόμενος Ορθόδοξος Έλληνας : Τα ιστορικά “σημεία των καιρών ” και τα σημερινά..

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΜΑΧΟΜΕΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ. - 20 Δεκ 2019 - 21:52
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

“Υποκριταί, το μεν πρόσωπον του ουρανού γινώσκετε διακρίνειν, τα δε σημεία των καιρών ου δύνασθε γνώναι; ” ( Ματθ. ΙΣΤ, 3 ).

Πριν από κάθε γεγονός ,ατομικό ,συλλογικό ,ιστορικό ,Ο ΘΕΟΣ μας προειδοποιεί με κάποια σημεία ,γεγονότα ,Θεία πρόνοια μας βοηθάει να κάνουμε την ωφέλιμη επιλογή και τι να αποφύγουμε ,σαν να μας λέει
ΜΗ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.. .

Για παράδειγμα .
Είναι συγκλονιστικά αυτά που αναφέρει στην ερεύνα του ο κος Iωάννης Κορνιλάκης
Επιλεκτικά από το κείμενο του ,θα αναφέρω .

Υπήρξε μια προσπάθεια συνεννόησης μεταξύ Ανατολής και Δύσεως 14-15 χρόνια πριν την Άλωση Κωνσταντινουπόλεως. Είναι ιστορικά γνωστή ως η Σύνοδος Φερράρας – Φλωρεντίας το 1438-39.

Μια ψευδοσύνοδος, που κατέληξε σε μιά ψευδοένωση των Εκκλησιών, αλλά Θεϊκή Ευδοκία εκεί θα λάμψει το άστρο του Στύλου της Ορθοδοξίας, του Μητροπολίτη Εφέσου Αγίου Μάρκου του Ευγενικού.

Η οποία δεν έπρεπε να γίνει και πως κατά την διάρκεια της “προετοιμασίας ” αυτού του τραγικού γεγονότος που οδήγησε στην” άλωση “,ο ΘΕΟΣ προειδοποιούσε .
Ο Αυτοκράτορας κυρίως, αλλά και οι Εκκλησιαστικοί της εποχής αναζήτησαν τη βοήθεια στη γη.Η έλλειψη πίστης στο Θεό τους κατέστησε υποκριτές, που αδυνατούσαν εκεί μπροστά στα μάτια τους να Τον δούν. Να δουν δηλαδή τα Σημεία των καιρών.

Τα παρακάλια του Αυτοκράτορα ,η γεμάτη “έπαρση ” απάντηση του Πάπα …που πεθαίνει μετά από λίγο

το 1422 ο Ιωάννης Η’ κυβερνά Το έτος αυτό θα στείλει μια επιστολή στον Πάπα Μαρτίνο Ε’ ( 1417-1431 ). μερικά της σημεία. “… Δέον να συγκροτηθεί Οικουμενική Σύνοδος κατά τας επτά Οικουμενικάς Συνόδους. Ο τόπος έσται η Κωνσταντινούπολις, όμως αδυνατούμε να υποβληθούμε εις τας δαπάνες ταύτας. Δια τούτο παρακαλούμε Υμάς να φροντίσετε περί των δεόντων… Ημείς εσμέν σχεδόν τελείως κατεστραμμένοι… Ως προς τον χρόνον ημείς ηθέλομεν ίνα η Ένωσις γίνει και σήμερον…”.”
Απάντηση..
Εάν έχετε σκοπόν ο τε Βασιλεύς και ο Πατριάρχης γενέσθαι την ένωσιν, προς πίστιν ήν κατέχει η Ρωμαϊκή εκκλησία και γενέσθαι υποταγήν προς τον Πάπαν… Όστις θεός έν τη γη…”Και όμως, ο Πατριάρχης και η Σύνοδος τον ακούν. Έν τω μεταξύ ο Πάπας Μαρτίνος πεθαίνει

Σεισμός πριν την αναχώρηση..(πόσους έχουμε στις μέρες μας…)

ο απόπλους απ’ την Κωνσταντινούπολη για την Ιταλία θα γίνει 27 Νοεμβρίου 1437.Δεν θα προλάβουν να εγκαταλείψουν τον Βόσπορο και τα σημεία των καιρών παρουσιάζονται. Δυο ισχυρότατοι σεισμοί σείουν συνθέμελα την Κωνσταντίνου Πόλιν.

Μπροστά στα μάτια τους τα κλεμμένα και οι κλέφτες ,να παριστάνουν τον Θεό (ακόμα εκεί είναι τα κλεμμένα και ο Πατριάρχης μας τα θαυμάζει ..)

Θα φθάσουν στη Βενετία στις 8 Φεβρουαρίου 1438. Ο Πατριάρχης με τον κλήρο μετέβησαν στον ναό του Αγίου Μάρκου, και ως γράφει ο Συρόπουλος είδαν και τα κλεμμένα. Μπροστά στα μάτια τους ο Θεός τους δείχνει τα σημεία των καιρών και εκείνοι συνεχίζουν να διακρίνουν το πρόσωπο του ουρανού.Οι Λατίνοι τους οδηγούν στο σημείο που έχουν τοποθετήσει τα κλεμμένα απ’ την Κωνσταντινούπολη απο την Δ’ Σταυροφορία και δεν αντιλαμβάνονται που, με ποιούς, και γιατί, πρόκειται να συνέλθουν. Έξι Λατίνοι Επίσκοποι πρόφτασαν στο δρόμο τον Πατριάρχη και απαίτησαν όταν συναντηθεί με τον Πάπα να ασπασθεί τον πόδα του.Ο Πατριάρχης βέβαια αντέδρασε και δεν το έπραξε. Ο Θεός βοά. Στις Πράξεις των Αποστόλων ( 10, 25-26 ), ο εκατόνταρχος Ρωμαίος Κορνήλιος πέφτει γονατιστός στα πόδια του Αποστόλου Πέτρου. Και ο Απόστολος θα του πει: ” Ανάστηθι, καγώ άνθρωπος ειμί “.Ο Απόστολος Πέτρος δηλώνει άνθρωπος και ο Πάπας, υποτίθεται στην έδρα του Πέτρου καθεζόμενος δηλώνει Θεός.

Μεγάλη Τετάρτη της προδοσίας του Ιούδα .. η σύνοδος…

Τελικώς η Σύνοδος της Φερράρας ανεκηρύχθη την 9η Απριλίου 1438. Ποια όμως ημέρα ήταν αυτή;

“Συμπτωματικά ” Μεγάλη Τετάρτη. Μεγάλη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε και η προδοσία του Ιούδα. Προϋπήρξαν τα Φλωρία της προδοσίας, ιδού τώρα και η Ουράνια επιβεβαίωση. Και όμως συνεχίζουν να διακρίνουν το πρόσωπο του ουρανού.
Έφτασε μάλιστα να ζητιανεύει απ’ τον Πάπα να του στείλει άλογα. Και πράγματι μετά απο παρακάλια τριών μηνών του εστειλε δέκα άλογα.

Έν τω μεταξύ ξεσπά στη Φερράρα λοιμώδης νόσος

Πολλοί άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά. Οι Λατίνοι Καρδινάλιοι φοβήθηκαν. Απο τους έντεκα παριστάμενους έφυγαν οι έξι.Απο τους 150 Λατίνους Επισκόπους έφυγαν οι 100. Απο τους δικούς μας ” Θεία χάριτι ουδείς έπαθεν κακόν η ενόσησεν κατα τον καιρόν τον του λοιμού. Όπερ εφάνη λίαν παράδοξον ” ( Συρόπουλος ). Και όμως δεν ηβουλήθησαν συνιέναι.
Οι Λατίνοι κυκλοφορούν φυλλάδια στα οποία κατηγορούν την Ορθόδοξη Εκκλησία γαι 54 αιρέσεις. Τελικά στις 10 Ιανουαρίου 1439 αποφασίζεται η μεταφορά στη Φλωρεντία.Στις 29 Φεβρουαρίου ξεκινούν οι εργασίες στο παλάτι του Πάπα.

Ο ´Αγιος Μάρκος ο Ευγενικός ανθίσταται. Βοά ότι η προσθήκη ” και εκ του Υιού ” δηλαδή το Filoque αποτελεί αίρεση.
Παρά πολλά τα σημεία των καιρών. τα οποία και τότε και τώρα δεικνύει ο ΘΕΟΣ πριν το λάθος ,της ένωσης ,του οικουμενισμού και της παναίρεσης που έχει τρυπώσει στον κόρφο της Ορθοδοξίας ..

Αποτέλεσμα της “απιστίας ” και “αποστασίας ” στην Θεία πρόνοια ,είναι η αναζήτηση συμμάχων .
Αυτοί σαν “διάβολοι ” και “φίδια ” θα μας δεχθούν στην αγκαλιά τους ,για να μας “πνίξουν ” .

Μακριά από τον ΘΕΟ ,τα “σημεία” (σεισμοί , ακόμα και στο Άγιο όρος ,Θάνατος προσκυνητή με την εικόνα της Παναγίας στα χέρια ,περίεργα ατυχήματα στον λαό ,αρρώστιες .λαθροεισβολή ,καιρικά φαινόμενα κ.α) προειδοποιούν …

Αυτά τα σημεία μας τα υποδεικνύουν οι λίγοι άνθρωποι του Θεού ,που έχουν απομείνει ..
Οι Άγιοι “Μάρκοι Ευγενικοί ” του σήμερα όπως ο

Σεραφείμ Πειραιώς και ο Μόρφου ..

ΜΗΝ ΑΝΑΖΗΤΉΣΕΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΘΑ ΤΗΝ ΣΤΕΙΛΕΙ..

Όταν ο Χριστός μας αναφέρει να παρατηρούμε τα “σημεία των καιρών ” και όταν παρακολουθείς ιστορικά ότι ελάχιστοι ακολούθησαν το ΟΡΘΟ και το έπραξαν “εν τέλει ” καταλαβαίνεις ,ότι η ΑΛΗΘΕΙΑ δεν είναι με τους πολλούς..

Η μόνη σωστή συμβουλή που μπορούμε να ακολουθήσουμε είναι καμία εμπιστοσύνη σε “άνθρωπο ” όποιος και αν είναι και όπως και να λέγεται ,παρά μόνο στον ΘΕΟ

Και ο ΘΕΟΣ που είναι και “ομιλεί ” ; …στην Εκκλησία και στα “σημεία των καιρών”

Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι σαν τον Μάρκο Ευγενικό και πάντα θα υπάρχουν … Εμείς όμως είμαστε “‘έτοιμοι ” να τους βρούμε ;
Ο άνθρωπος που θα ακολουθήσουμε είναι η “σκιά ” της κατάστασης μας ,ας κάνει ο καθένας μας τον δικό του “πνευματικό ” αγώνα και μακάρι να μας “φωτίσει ” ο ΘΕΟΣ .

Καλή Φώτιση σε όλους μας.

“Πάντα ἰσχύω ἐν τῷ ἐνδυναμοῦντί με Χριστῷ”

Μαχόμενος Ορθόδοξος Έλληνας
«Αγρυπνείτε και προσεύχεσθε»

” ΜΑΧ.Ο.Μ.Ε “
Μαχόμενη .Ορθόδοξη . Μητέρα. Ελλάδα

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ


CopyAMP code

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…