ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Μαχόμενος Ορθόδοξος Έλληνας : Τι άραγε «σκότωσε» τον Χριστόδουλο ;

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΜΑΧΟΜΕΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ. - 21 Απρ 2019 - 18:51
Loading...

Τι ήταν αυτό που έκανε τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο αγαπητό ; σε όλο το φάσμα των ηλικιών .

Δεν προβληματίζεται κανένας μα κανένας ; Απορώ κανείς δεν μπορεί να καταλάβει αρχικά και να ακολουθήσει το παράδειγμα του .

Μπορεί να θέλουν ,που μάλλον θέλουν πολλοί σε πολιτικό και Θρησκευτικό επίπεδο να τον φτάσουν ,αλλά αδυνατούν .

Ακόμα και την «μνήμη» του θέλησαν να καταστρέψουν με ‘παπαγαλάκια » για την τεράστια περιουσία που άφησε κληρονομία και τον πολυτελή βίο που έκανε,τόσο φτηνοί «θεομπαίχτες» είναι .

Κατάφερε να μαζέψει την «νεολαία’ γύρω του και να δημιουργήσει τέτοια συσπείρωση στην Εκκλησία που θύμιζε εποχές «Βυζαντίου» Τα σενάρια συνωμοσίας για τον ξαφνικό θάνατο δίνουν και παίρνουν ,αν και ο λόγος της ξαφνικής «κοίμησης» του του για μένα είναι ξεκάθαρος !!!

Δεν μας άξιζε συμπατριώτες μου ,δεν μας άξιζε .Σε μία αναλαμπή της «πίστης» μας, ο Θεός μας έστειλε έναν Πνευματικό ηγέτη που όμως τον «σκοτώσαμε» ,με την απιστία μας . Η έλλειψη «πνευματικότητας » από την πλευρά μας ,δεν σήκωνε έναν Χριστόδουλο .Ότι είμαστε εμείς έχουμε σαν ηγέτη απλά .

Ακόμα και μετά την κοίμηση του ,ενώ μας είχε δείξει ποιος ήταν .Εμείς «διαδίδαμε » , αφού πιστεύαμε τις φήμες για το ότι τελικά ήταν διεφθαρμένος ,αντί να παρακαλάμε τον Θεό να τον κρατήσει ζωντανό ή να μας λυπηθεί και να μας «εμφανίσει » έναν ίδιο ,πολιτικό ή Θρησκευτικό ηγέτη .

Βρήκα την ευκαιρία να συνομιλήσω με έναν «πολιτικό » ,όσο πρόλαβα βέβαια ,γιατί ως επί το πλείστον τον άκουγα που αγόρευε… και όποτε μου δινόταν η ευκαιρία έλεγα και μία κουβέντα .

Αρχικά τον ρώτησα «μέσα σε μία Εκκλησία γιατί δεν βλέπουμε νεολαία » ;

Την απάντηση δεν την πήρα ευθέως αλλά χωρίς να το καταλάβω μου την έδωσε ο Θεός πλαγίως …

Μετά από αρκετή ώρα και συνομιλία ,έδειξε να «μην ακούει » τι του έλεγα,γιατί μιλούσε συνεχώς περιγράφοντας σημαντικές καταστάσεις ,ενδιαφέρουσες ,αλλά χωρίς να αναφέρεται στα «γιατί» …

Σκέφτηκα λοιπόν ,να γιατί δεν ακολουθεί ο κόσμος τους » πολιτικούς» ,να γιατί δεν πατάνε οι νέοι στην Εκκλησία ,να γιατί δεν πάει καλά ο κόσμος μας και τέλος να γιατί ο «Χριστόδουλος» μας ,ήταν μέσα στις καρδιές μας .

Ήταν τόση η Αγάπη και η ταπεινότητα του Καποδίστρια , του Στρατηγού Μακρυγιάννη, του Χριστόδουλου και τόσων άλλων ,που έσκυβαν το κεφάλι και άκουγαν τις «καρδιές » μας ..

Που «έστηναν » αυτί να ακούσουν τον «βουβό» πόνο μας ,των συνανθρώπων ,των συμπατριωτών τους και ήξεραν να τον ακούνε να πονάνε και να αγωνίζονται μαζί μας με την καρδιά και την ψυχή τους ,αλλά και την δύναμη του Θεού ,που τους «Φώτιζε» γιατί όλοι αυτοί ήταν ταπεινοί και πιστοί στον ΘΕΟ κοινό τους γνώρισμα !!!!

Το θέμα είναι αν θα γίνουμε κάποτε αντάξιοι ενός «Χριστόδουλου » και τότε είμαι σίγουρος ότι ο Θεός θα μας «λυπηθεί » ξανά και θα μας ελεήσει στέλνοντας μας έναν πραγματικό «Πνευματικό » ηγέτη φωτισμένο να μας βγάλει από το «σκότος » και να μας οδηγήσει στο «φως»
Σταματήστε να ακούτε «τον παπαγάλο» που κάθετε στον ώμο σας και έχει έναν «καλό » λόγο για κάθε έναν «διεστραμμένο » και έναν «κακό» λόγο για κάθε αληθινό ηγέτη ..

Να κάνετε και να επιλέξετε ότι σας φωτίσει ο Θεός ,αλλά πρώτα να είσαστε κοντά στον θεό και να του ζητήσετε ταπεινά φώτιση .Διαφορετικά ή «φώτιση » δεν είναι του Θεού αλλά «σκότιση» δηλαδή αυτό ακριβώς που συμβαίνει τώρα..

Από εμάς εξαρτάται …

Καλό Αγώνα

Μαχόμενος Ορθόδοξος Έλληνας

«Αγρυπνείτε και εργάζεσθε τα έργα του φωτός»

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter