ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Μαχόμενος Ορθόδοξος Έλληνας : “Ψηλαφώντας στο σκοτάδι ..”

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΜΑΧΟΜΕΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ. - 19 Μαΐ 2019 - 20:22
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Πόσα είδη ανθρώπων υπάρχουν άραγε ; μήπως τα παρακάτω απλά και περιεκτικά .

Αυτοί που ψάχνουν για την αλήθεια , παλεύουν και κάποια στιγμή μπορεί και να φτάσουν στην “απάθεια ” έχοντας νικήσει τα πάθη, με την βοήθεια του Θεού .Αφού του παρέδωσαν τα “κλειδιά ” και την αγάπη της ψυχής τους .

Ο άνθρωπος που καταλαβαίνει ότι και κάτι “άλλο’ υπάρχει και αρχίζει να το ψάχνει .Όλοι αυτοί οι άνθρωποι επειδή αυτό το “άλλο ” είναι άπειρο, βρίσκονται απλά σε διαφορετικά επίπεδα προσέγγισης ο καθένας ,μα συνεχώς κινούνται προς αυτό το “άλλο “. Προσεγγίζοντας το συνεχώς και αισθανόμενοι συνεχώς και μία μεγαλύτερη ,διαφορετική από την σαρκική ηδονή απείρως ανώτερη .
Μπορεί να χάνουν τον δρόμο , σε αιρέσεις κ.α ,να πλανώνται ενίοτε ,μα πάντα επανακάμπτουν αν πραγματικά ψάχνουν την αλήθεια και δεν ικανοποιούν κάποιο πάθος .Για παράδειγμα οι “αποκρυφιστές ” νομίζουν ότι αναζητούν την αλήθεια .

Αν το κάνουν όμως για δύναμη ,εξουσία πλούτο ,άρα με εμπάθεια. Τότε και αυτοί ανήκουν στην παρακάτω κατηγορία στους άλλους .

Οι ηττημένοι από τα πάθη και παραδομένοι σε αυτά .

Είναι ο άνθρωπος με καμία τέτοιου είδους ανησυχία, που γεννήθηκε για να ” πεθάνει'” σωματικά μα και Πνευματικά .

Ζει μέσα στο κτιστό φως ,τον “φθαρτό ” κόσμο ,απορροφημένος από τα πάθη του. που κάποτε ήταν δυνάμεις .

Ο θυμός ,η δύναμη του για να αντιμετωπίσει όποιον και ότι του έκοβε το δρόμο προς το “άκτιστο “φως. το πραγματικό το αιώνιο ,έγινε κακία .Η αγάπη ,η επιθυμία για ” ένωση” με τον Θεό και ,έγινε φιληδονία, φιλαυτία .Η λογική για σκέψη και δράση έγινε πονηρία ,φιλαργυρία κ.α

Οι δυνάμεις του έγιναν πάθη και δεν θέλει να ψηλαφίσει να αναζητήσει στο σκοτάδι το “φως” .Τον παίρνει ο Θεός και τον παραδίδει στους δαίμονες ,αφού αποστρέφεται τον Θεό ,όταν εξαντλήσει μέσα του κάθε ελπίδα “μετάνοιας ” έστω και το τελευταίο δευτερόλεπτο ,έχει και για αυτόν θέση στον Παράδεισο ,αλλά όταν σβήσει το καντήλι του …

Μέσα σε αυτό το τεχνητό φως ,το “πεδίο ” δοκιμασίας ,των “ψυχών ” .Όπως το φαντάστηκε ο Πλάτωνας “στο σπήλαιο ” . Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν” διαισθανθεί ” αρκετά από τα στοιχεία του Πνευματικού κόσμου. Όμως υπάρχουν και άλλα όντα , αυτά δεν χρειάζεται να ψηλαφούν γιατί “βλέπουν” με τα πνευματικά τους μάτια .

Οι δύο αντίθετες δυνάμεις ,των δύο πραγματικών κόσμων . Παλεύουν, η μία να μας τραβήξει στο αιώνιο σκότος ,της μοναξιάς και της οδύνης ,της ανυπαρξίας του Θεού .

Η άλλη να μας ελκύσει να αναζητήσουμε το “άκτιστο φως ” ,το αιώνιο ,άπειρο ,άρρητο ,γαλήνιο ,μακάριο ,τον Παράδεισο χωρίς να έχουμε αίσθηση χώρου ,χρόνου αλλά της αιωνιότητας .
Ανεξήγητο για εμάς ,που περνάμε την δοκιμασία του “κτιστού κόσμου ” .Δεν θα έπρεπε να ξέρουμε ,θα ήταν σαν να ” αντιγράφουμε” .Κι όμως είναι τόσες οι “βοήθειες’ και αποδείξεις πλέον πριν τα “έσχατα ” που ο άκτιστος Πνευματικός κόσμος .Με λίγη προσοχή από μέρους μας ,αχνοφαίνεται στο βάθος του ορίζοντα και πριν την κοίμηση μας ,”φωνάζει ” με θαύματα ,με Αγίους ,να μας “αφυπνίσει” .

Να μας πει είσαι “πνεύμα ” ,μετανόησε ,ζήτα βοήθεια ,δέξου τον κύριο για Θεό σου ,όπως αυτός σε δέχεται και σε αγαπάει σαν παιδί του ,δείξε Αγάπη σαν αυτή που δέχεσαι από τον Πατέρα .
Να συνεχίσουμε να ψηλαφούμε στο σκοτάδι με πίστη ,παλεύοντας με τα πάθη μας ,να απαρνηθούμε τον Σατανά με θάρρος . Να ζητήσουμε , έλεος ,άφεση αμαρτιών , να ζήσουμε ,να νοιώσουμε την “πραγματική Αγάπη ” την Αγάπη για τον Χριστό ,για τον Θεό ,να ζήσουμε τον Θείο Έρωτα ,να τον αγαπήσουμε όπως μας αγαπά .

Μην το σκεφτείτε “σαρκικά ” ,αν το σκεφτείτε “σαρκικά ” είσαστε εμπαθής (φιληδονία) ένας απαθής θα καταλάβαινε αμέσως ότι αφορά Πνευματικό έρωτα .Το καλό είναι ότι εμείς πρέπει να το κατανοήσουμε απλά και να το αφήσουμε στον Θεό και τότε απλά διαβάστε τα λόγια του Κυρίου με προσοχή .

O Iούδας (όχι ο IΙσκαριώτης) λέει σ’ αυτόν: Kύριε, τι συμβαίνει ότι πρόκειται να φανερώσεις τον εαυτό σου σε μας, και όχι στον κόσμο;

Iησούς αποκρίθηκε και του είπε: Aν κάποιος με αγαπάει, θα φυλάξει τον λόγο μου, και ο Πατέρας μου θα τον αγαπήσει, και θάρθουμε σ’ αυτόν, και θα κατοικήσουμε μέσα σ’ αυτόν.
Eκείνος που δεν με αγαπάει, δεν φυλάττει τα λόγια μου.
Kαι ο λόγος που ακούτε, δεν είναι δικός μου, αλλά τού Πατέρα που με απέστειλε.

Συνεχίστε να παλεύετε με τα “πάθη” ,έτσι βγαίνει από την καρδιά σας κάθε “είδωλο ” αυτού του κόσμου ,έμψυχο ή άψυχο ,που λατρέψατε από “πάθος ” ακόμα και τον εαυτό σας με φιλαρέσκεια .
Αυτό γίνεται με την δύναμη και τη βοήθεια του Χριστού και της Ορθόδοξης πίστης μας και λέγεται κάθαρση
Η διαδικασία αυτή αδειάζει την Πνευματική “καρδιά ” σας και έρχεται ο “παράκλητος ” να την φωτίσει ,αυτό το στάδιο λέγεται φωτισμός
Για να κατοικίσει μέσα σας ο πραγματικός έρωτας ,ο “Πνευματικός ” του Χριστού και τότε θα καταλάβετε τι σημαίνει Αγάπη… αυτό λέγεται Θέωση κατά χάρη.

Η Ορθοδοξία μας είναι ένας τεράστιος ανεκτίμητος θησαυρός αδελφοί μου .Μας τον αποκρύπτουν σκοπίμως ,μας “σκοτίζουν ” συνεχώς όλο και περισσότερο
το μόνο που εύχομαι με την καρδιά μου ,είναι να καταλάβετε ότι ζούμε στο σκοτάδι και να αρχίσετε να αναζητάτε “ψηλαφίζοντας ” ,να ζητάτε την “απάθεια ” ,ζητάτε συνεχώς με ταπείνωση πραγματική ,που σημαίνει απάθεια και θα σας δοθεί .

“Αιτείτε, και δοθήσεται υμίν· ζητείτε, και ευρήσετε· κρούετε, και ανοιγήσεται υμίν. “

Θα έρθει και η στιγμή στα ” έσχατα ” που η αγάπη θα φτάσει μέχρι την πόρτα μας ,για την τελευταία ευκαιρία μας
τότε πρέπει να είμαστε απλά έτοιμοι και χωρίς “σφράγισμα”..έστω τρέμοντας από φόβο .

ἰδοὺ ἕστηκα ἐπὶ τὴν θύραν καὶ κρούω· ἐάν τις ἀκούσῃ τῆς φωνῆς μου καὶ ἀνοίξῃ τὴν θύραν, καὶ εἰσελεύσομαι προς αὐτὸν καὶ δειπνήσω μετ᾿ αὐτοῦ καὶ αὐτὸς μετ᾿ ἐμοῦ.

Μακάρι να αρχίστε να βαδίζετε σαν να είσαστε στο “σκοτάδι ” γιατί είμαστε ,μην εμπιστεύεστε “τις σκέψεις ” σας .Αναζητήστε αν εξυπηρετούν “πάθη ” Φιλοδοξία, Φιληδονία,Φιλαργυρία ,Φιλαυτία ,αγάπη προς τον εαυτό μας

Αλίμονο μας ,δεν έχουμε ιδέα με τι θηρία παλεύουμε ορίστε δείτε παρακάτω και μην σοκαριστείτε ..

Κατάλογος ανθρωπίνων παθών …

” Μαχόμενος Ορθόδοξος Έλληνας “

“Αγρυπνείτε και εργάζεσθε τα έργα του φωτός”

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΛΛΙΩΡΑ

 

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…