ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Μεγάλος ΚΙΝΔΥΝΟΣ για την Θεσσαλονίκη: Όλα τα μάτια στραμμένα επάνω της- Τι ετοιμάζεται στις αρχές του 2020 (ΒΙΝΤΕΟ)

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. - 12 Δεκ 2019 - 9:44
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Μια εκδήλωση-παγίδα, πλησιάζει στη χώρα μας από το νέο έτος…

του Νεκτάριου Αρχοντίου

Επιστρέφει για ακόμη μια χρονιά στη Θεσσαλονίκη το ομώνυμο Thessaloniki Regional forum, μια εκδήλωση για την οποία είμαστε πολύ επιφυλακτικοί ως προς το ποιοι είναι οι απώτεροι σκοποι της.

Συγκεκριμένα, του χρόνου τον Φλεβάρη, θα λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη όπως και πέρυσι, το Forum με τίτλο «Πλανήτης Βαλκάνια: το Μέλλον μας σε Κρίσιμο Σταυροδρόμι», υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Εκεί, θα εξεταστούν οι οικονομικές και αναπτυξιακές προοπτικές που ανοίγονται για τους λαούς των Βαλκανίων αλλά και τους επίδοξους επενδυτές, ο ψηφιακός μετασχηματισμός των χωρών της συγκεκριμένης περιοχής, οι γεωπολιτικοί ανταγωνισμοί και οι συνεχιζόμενες έριδες στον ταραχώδη αλλά πολλά υποσχόμενο βαλκανικό χώρο, η προσδοκία της ένταξης του υπόλοιπου κομματιού του στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι συζητήσεις στο πλαίσιο του 2ου Thessaloniki Regional Forum θα γίνουν από τους ίδιους τους Βαλκάνιους πρωταγωνιστές. Στο συνέδριο θα παραβρεθούν διακεκριμένες προσωπικότητες από τους χώρους της πολιτικής και της οικονομίας, διπλωμάτες, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών και μέλη της κοινωνίας των πολιτών.

Στο σημείο αυτό πρέπει να αναφέρουμε ότι το Thessaloniki Regional Forum είναι μια ανεξάρτητη μη πολιτική, μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία, που έχει στόχο να συνεισφέρει στην ειρηνική επίλυση των περιφερειακών διαφορών, την εμβάθυνση της συνεργασίας στα Βαλκάνια, καθώς και την περαιτέρω ενίσχυση του Ευρωπαϊκού οράματος και της περιφερειακής συνεργασίας, μέσω ενός συνεχούς ανοιχτού και προοδευτικού διαλόγου.

Υπάρχει λόγος ανησυχίας; Για να είμαστε ειλικρινείς, ναί, δεδομένου των όσων σχεδιάζουν οι παγκοσμιοποιητές για την Θεσσαλονίκη, την οποία θέλουν να δουν «πρωτεύουσα των Βαλκανίων».

Το μεγάλο πλήγμα: Η κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών, που υπέγραψε ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους ΑΝΕΛ, έδωσε στους παγκοσμιοποιητές το δικαίωμα να απλώσουν «χέρι» επάνω στην Θεσσαλονίκη. Ουσιαστικά αυτός ήταν ο κύριος λόγος της «Συμφωνίας», με αυτό το σκεπτικό στήθηκε και όχι απλά για να ευεργετηθούν οι Σκοπιανοί. Απώτερος σκοπός είναι η απόσχιση της Θεσσαλονίκης από την υπόλοιπη Ελλάδα, όπως σας έχουμε γράψει στο παρελθόν και η μετατροπή της σε…Πρωτεύουσα των Βαλκανίων.

Τι πρέπει να προσέξει η κυβέρνηση: Η ΝΔ καλείται να είναι πολύ προσεκτική γύρω από την εν λόγω εκδήλωση παγκοσμίου ενδιαφέροντος καθώς και τους στόχους αυτής. Μεγάλη ανησυχία προκαλεί το ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί πως θα ΣΕΒΑΣΤΕΙ τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Τι σημαίνει θα «σεβαστεί» όμως τη «Συμφωνία»; Ότι μεταξύ των άλλων θα συνεχίσει τις ενέργειες ΣΥΡΙΖΑ για μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε αυτό που ονειρεύονται οι παγκοσμιοποιητές; Ελπίζουμε πως όχι, αφού δεν έχει δείξει ως τώρα τέτοια δείγματα.

Σημαντική υπενθύμιση: Η απόσχιση της Θεσσαλονίκης από την Ελλάδα, αποτελεί κορυφαίο στόχο των παγκοσμιοποιητών. Αν η ΝΔ αρνηθεί να προχωρήσει σε ενέργειες που εκείνοι επιτάσσουν, δεν αποκλείεται να της ασκήσει αφόρητη πίεση «κάτω απ το τραπέζι», για παράδειγμα, με το μεταναστευτικό ή την Τουρκία, για να την κάνει να υποχωρήσει.

Μιλάμε για ένα θέμα με πολλές προεκτάσεις για το οποίο ακόμη δεν έχουμε καθαρή εικόνα.

Το EL.GR παρακολουθεί ΣΤΕΝΟΤΑΤΑ τις εξελίξεις επί του θέματος και θα σας ενημερώσει για οτιδήποτε νεότερο.

Στο μεταξύ θυμηθείτε τι είχε δηλώσει σχετικά ο Τζόρζ Σόρος και όχι μόνο για την «Βαλκανική Ένωση» αλλά και την…«Πρωτεύουσα των Βαλκανίων» :

(φώτο: Eurokinissi)

el.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΛΛΙΩΡΑ

 

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…