ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Μεγαλοστέλεχος της Goldman Sachs: Οι μεγάλες τράπεζες έγιναν ακόμα μεγαλύτερες μετά την κρίση

ΤΡΑΠΕΖΕΣ. - 18 Σεπ 2018 - 13:00
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram

Οι νέοι ρυθμιστικοί κανόνες που τέθηκαν σε εφαρμογή μετά την κρίση της περιόδου 2007-2009 είχαν αποτέλεσμα οι μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ να γίνουν απλά ακόμη μεγαλύτερες και να τρωθεί ο ανταγωνισμός στον τομέα, έκρινε ο Γκάρι Κον, ο πρώην διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου του Λευκού Οίκου, σε ομιλία του και στη συζήτηση που ακολούθησε κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης που διοργάνωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

«Δεν βάλαμε τέλος» στην κατάσταση με τις τράπεζες που είναι «πολύ μεγάλες για να πτωχεύσουν», σημείωσε ο Κον. «Καταρτίσαμε κανόνες και κανονισμούς που τις έκαναν (σ.σ. τις μεγάλες τράπεζες) μεγαλύτερες. Συγχαρητήρια», πρόσθεσε.

Ο Κον, 58 ετών, δεύτερος τη τάξει στην ιεραρχία της Goldman Sachs πριν ενταχθεί στην κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, υπερασπίστηκε εξάλλου το ότι κανένας από τους σημαντικότερους τραπεζικούς ιθύνοντες δεν οδηγήθηκε στη φυλακή για πράξεις που προκάλεσαν την οικονομική κρίση. Υποστήριξε ότι κανείς τους δεν παραβίασε τον νόμο ενώ ορισμένοι από αυτούς, όπως ο Ντικ Φουλντ, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Lehman Brothers, έχασαν μεγάλο μέρος των περιουσιών τους.

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr