ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Μετά τις χλιδάτες διακοπές ο Τσίπρας διόρισε την Παναγοπούλου «πρέσβυ εκ προσωπικοτήτων» (έγγραφο)

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ. - 7 Μαΐ 2019 - 18:38
Loading...

Λίγους μήνες μετά τις χλιδάτες διακοπές του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με το κότεροτης οικογένειας Παναγόπουλου η Κατερίνα Παναγοπούλου διορίστηκε «πρέσβυς εκ προσωπικοτήτων».

Συγκεκριμένα, η Κατερίνα Παναγοπούλου με απόφαση του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου, είναι από τις 9 Απριλίου και για διάστημα δύο ετών «πρέσβυς εκ προσωπικοτήτων».

Με προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε με πρόταση του υπουργού Εξωτερικών, όπως αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ(Τεύχος Γ΄ 518/09.04.2019), «διορίζεται η Αικατερίνη Ναυπλιώτητου Ελευθερίου ‘Πρέσβυς εκ προσωπικοτήτων’ από τη δημοσίευση του παρόντος και για είκοσι τέσσερις (24) μήνες, με καθήκοντα την προώθηση της εικόνας και του διεθνούς ρόλου τηςΕλλάδας στο εξωτερικό, την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και τη στήριξη της ελληνικής ομογένειας».Δείτε το σχετικο ΦΕΚ για τον διορισμό της Κατερίνας Παναγοπούλου ως «πρέσβυς εκ προσωπικοτήτων»:

panagopoulou_simvoulos

panagopoulou_simvoulos2

panagopoulou_simvoulos3

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, «Εκσυγχρονισμός της Εξωτερικής Πολιτικής: Οργανισμός Υπουργείου Εξωτερικών, Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού και άλλες διατάξεις», που από τις 24 Απριλίου 2019 έως και σήμερα ήταν σε διαβούλευση στο “opengov.gr”, μπορεί να διορίζονται με πρόταση του υπουργού Εξωτερικών έως εννέα(9) πρέσβεις εκ προσωπικοτήτων, τους οποίους ανατίθεται συγκεκριμένο έργο στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του υπουργείου Εξωτερικών.

Στις θέσεις αυτές τοποθετούνται αναγνωρισμένης αξίας προσωπικότητες της πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής και πνευματικής ζωής της χώρας, οι οποίοι κατά τον διορισμό τους δεν έχουν υπερβεί το εβδομηκοστό(70ο) έτος της ηλικίας τους.

Ακόμα,, «οι πρέσβεις εκ προσωπικοτήτων εξαιρούνται της μονιμότητας και δεν καταλαμβάνουν οργανικές θέσεις της επετηρίδας του Διπλωματικού Κλάδου. Η θητεία τους είναι διετής με δυνατότητα ανανέωσης άπαξ έως δύο έτη».

Οι πρέσβεις εκ προσωπικοτήτων υποχρεούνται σε υποβολή εξάμηνης έκθεσης πεπραγμένων στον υπουργό Εξωτερικών ενώ αναφορικά με την οικονομική διάσταση του διορισμού τους, «κατά τη διάρκεια της θητείας τους λαμβάνουν το σύνολο των αποδοχών του βαθμού του εν ενεργεία πρέσβη, έχουν δε το δικαίωμα να παραιτούνται αυτών».

Πρόκειται για τη δεύτερο διορισμό της κυρίας Παναγοπούλου από την Κυβέρνηση αφού από τις 22 Μαΐου 2018 η χήρα του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου με απόφαση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ανατέθηκαν «για χρονικό διάστημα ενός(1) έτους, στην Αικατερίνη Ναυπλιώτη του Ελευθερίου καθήκοντα άμισθης ειδικής συμβούλου στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού για θέματα που αφορούν τον ελληνισμό της διασποράς. Η ανωτέρω θα παρέχει τις υπηρεσίες της στον Πρωθυπουργό χωρίς να λαμβάνει μισθό, αποζημίωση ή άλλη οικονομική απολαβή».

Δείτε το σχετικό ΦΕΚ για τον διορισμό της ως «ειδικής συμβούλου στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού»:

panagopoulou_presvis

panagopoulou_presvis2

panagopoulou_presvis3

panagopoulou_presvis4

lykavitos.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter