ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Μετά το φεγγάρι και τον Άρη, η NASA θέλει να κατευθυνθεί στον Αλφα Κενταύρου το 2069.

ΔΙΑΣΤΗΜΑ. ΔΙΕΘΝΗ. - 23 Δεκ 2017 - 7:00
Loading...

ΣΧΟΛΙΟ : Γνωρίζουμε μέσα από τις προφητείες για τον Αντίχριστο και την αμεσότητά του με το διάστημα.Επίσης οι προφητείες αναφέρουν ότι ο άνθρωπος δεν πρέπει να πατήσει σε άλλους πλανήτες,μάλλον εννοώντας ότι θα τους βρει σαν λύση για καταφυγή σε αυτούς μετά την καταστροφή του δικού μας πλανήτη,προς το τέλος του κόσμου.

Η περίοδος που προγραμματίζεται το διαστημικό αυτό πρόγραμμα είναι το 2069,μια περίοδος που μπορεί πλέον να εμφανιστεί ο Τελικός αντίχριστος πριν την Δευτέρα Παρουσία.

Επιστρέφοντας στη Σελήνη και πιο Πέρα…

Πριν από 48 χρόνια, η NASA εγκαινίασε την αποστολή Apollo 11, με τους αστροναύτες Νιλ Άρμστρονγκ, Μπουζ Άλντριν και Μάικλ Κόλινς. Στις 20 Ιουλίου 1969, ο Neil Armstrong  έκανε το πρώτο βήμα στη Σελήνη, με τον Buzz Aldrin να ακολουθεί σύντομα μετά. Οι άνδρες έγιναν οι πρώτοι άνθρωποι που περπατούσαν στη Σελήνη.Ενώ δεν έχουμε επιστρέψει στη Σελήνη εδώ και δεκαετίες, αυτό δεν σημαίνει ότι η ανθρωπότητα δεν έχει επιστρέψει πρόσφατα στο διάστημα – ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός αποτελεί απόδειξη της συνεχιζόμενης παρουσίας της ανθρωπότητας εκτός της Γης.

Για μια στιγμή, οι σκέψεις της επιστροφής στη Σελήνη επισκιάστηκαν από μια λαχτάρα για να πάμε στον Άρη. Ωστόσο, μετά από την ανακοίνωση του Αντιπροέδρου Mike Pence, τον Οκτώβριο, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αρχίσουν να στέλνουν τους αστροναύτες πίσω στη Σελήνη, ο Άρης πήγε και πάλι πίσω. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο Πρόεδρος Tραμπ υπέγραψε μια νέα οδηγία που διέταξε τη NASA να επικεντρωθεί σε ένα νέο πρόγραμμα εξερεύνησης του διαστήματος των ΗΠΑ.

«Φανταστείτε την πιθανότητα να περιμένετε σε αυτά τα μεγάλα όμορφα αστέρια αν τολμήσουμε να ονειρευτούμε κάτι μεγάλο», δήλωσε ο Πρόεδρος Tραμπ κατά την υπογραφή. «Αυτό είναι που κάνει ξανά η χώρα μας, την ονειρευόμαστε μεγάλη».

Το «Dreaming big» είναι σίγουρα ένας τρόπος να το βάλουμε, καθώς η NASA έχει διάφορα έργα και αποστολές σε ανάπτυξη, που θα μας πάνε πολύ πέρα ​​από τη Σελήνη.
Για να ξεκινήσουμε, υπάρχει ο πύραυλος Space Launch System (SLS) και το διαστημικό σκάφος Orion – και τα δύο αποτελούν βασικά συστατικά των σχεδίων της οργάνωσης να φτάσουμε στη Σελήνη, τον Άρη και τον βαθύ διάστημα.

Αυτά ακολουθούνται από το διαστημικό σταθμό ,Deep Space Gateway, ο οποίος θα κατασκευαστεί κοντά στη Σελήνη και θα χρησιμεύσει σαν διαστημικός σταθμός για να διευκολύνει τη μακρά πορεία στον Άρη.Ταξίδι σε άλλο αστρικό  σύστημα.

Αν όμως η NASA φτάσει στο δρόμο της, θα στείλει τους ανθρώπους βαθύτερα στο διάστημα. Όπως αναφέρει το New Scientist, σύμφωνα με πληροφορίες, η NASA σχεδιάζει να ξεκινήσει ένα διαστημόπλοιο σε κοντινό εξωπλανήτη το 2069 – 100 χρόνια μετά την επιτυχία της προαναφερθείσας αποστολής Apollo 11.

Σύμφωνα με την Newsweek, η αποστολή θα μεταφέρει το διαστημικό σκάφος στο σύστημα Άλφα Κενταύρου,ο οποίος στεγάζει το Proxima b. Δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι η αποστολή φέρεται να ξεκινήσει τόσο νωρίς να βρίσκεται στη φάση του σχεδιασμού, ότι δεν έχει ακόμη όνομα.
Ο Anthony Freeman, διευθυντής του εργαστηρίου Jet Propulsion της NASA, κάλεσε το όλο θέμα «πολύ νεφελώδες».

Ακόμα και η τεχνολογία για μια τέτοια αποστολή δεν έχει ακόμη αναπτυχθεί, αν και η NASA λέγεται ότι εξετάζει τη χρήση της ίδιας τεχνικής ρομπότ που χρησιμοποιείται από τον ρώσο δισεκατομμυριούχο Yuri Milner και το έργο του Breakthrough Starshot.

Ενώ η ανώνυμη αποστολή αποκαλύφθηκε στο συνέδριο της 2017, στην Αμερικανική Γεωφυσική Ένωση, στις 12 Δεκεμβρίου, δεν είναι μια εντελώς νέα ιδέα. Στην πραγματικότητα, η ιδέα γεννήθηκε το 2016, όταν ο Αμερικανός εκπρόσωπος ,John Culberson (R-TX), διέταξε τη NASA να προγραμματίσει ένα ταξίδι στο αστρικό σύστημα μέχρι το 2069.

Στην έκθεση που συνόδευε το νομοσχέδιο, ο Culberson και ο υποπίνακας που επιβλέπει τη NASA ενθαρρύνοντας τον οργανισμό «να μελετά και να αναπτύσσει ιδέες πρόωσης που θα μπορούσαν να επιτρέψουν ένα διαστρικό επιστημονικό καθετήρα με την ικανότητα να επιτύχει ταχύτητα κρουαζιέρας 0.1c [10 τοις εκατό της ταχύτητας του φωτός]».

Το Voyager-1, το μόνο άλλο διαστημικό σκάφος που φτάνει στον διαστρικό χώρο, ταξιδεύει λιγότερο από το 1%, του 1% της ταχύτητας του φωτός, σύμφωνα με το Newsweek.
Με τον Άλφα Κενταύρου να είναι περίπου 4,4 έτη φωτός μακριά, ο ανιχνευτής της NASA θα φτάσει πιθανώς στο σύστημα σε περίπου 44 χρόνια εάν κατάφερνε να κινηθεί στο 10% της ταχύτητας του φωτός.

Ο καθετήρας δεν είναι το μόνο υλικό που θα χρησιμοποιηθεί στην αποστολή. Η NASA θα παρακολουθεί τον καθετήρα με ένα διαστημικό τηλεσκόπιο ικανό να συλλέγει δεδομένα σχετικά με το σύστημα, χωρίς να χρειάζεται να βλέπει τα πάντα μέσα – ένα ανεκτίμητο χαρακτηριστικό που εξετάζει την απόσταση του Aλφα Κενταύρου από εμάς.

Φυσικά, το 2069 απέχει δεκαετίες, δίνοντας στην NASA αρκετό χρόνο για να σχεδιάσει, να κατασκευάσει και να δοκιμάσει την τεχνολογία που απαιτείται για να κάνει το ταξίδι δυνατό. Το Voyager-1 κυκλοφόρησε πριν από σχεδόν 40 χρόνια και έχει ακόμα περισσότερα για να μας δείξει. Στα επόμενα 50 χρόνια τι μπορούμε να δούμε σε ένα άλλο σύστημα αστέρων;
https://futurism.com/after-moon-mars-nasa-wants-head-alpha-centauri-2069/
AΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ FUTURISM : Corfiatiko

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter