ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Με εντολή Μαξίμου αποσιωπήθηκε η απόφαση της δικαιοσύνης για το σκάνδαλο Siemens

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. - 14 Μάι 2021 - 7:23

Καμία αναφορά στα μεγάλα ΜΜΕ για την ιστορική απόφαση της δικαιοσύνης

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μετά από τιτάνειο αγώνα, η ελληνική δικαιοσύνη τεκμηρίωσε την μεγαλύτερη υπόθεση πολιτικής διαφθοράς, πλην του σκανδάλου Novartis που όμως συντελέσθηκε μετά από αυτό της Siemens. Για την ακρίβεια, πριν το σκάνδαλο Novartis , το σκάνδαλο Siemens ήταν το μεγαλύτερο της μεταπολίτευσης.

Μου προκαλεί λοιπόν τεράστια εντύπωση η αφωνία των ΜΜΕ, που υπό άλλες συνθήκες θα έπρεπε να έχουν την τελική απόφαση της δικαιοσύνης που είναι άκρως αποκαλυπτική, πρώτο θέμα κυριολεκτικά για πολλές εβδομάδες.

Και όμως, επικράτησε σιωπή. Πράγμα το οποίο είναι απολύτως κατανοητό.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θεωρεί τον Κώστα Σημίτη ως πολιτικό του μέντορα. Η δημοσιοποίηση της απόφασης εφτά ήταν και μία μορφή πίεσης προς την ελληνική δικαιοσύνη για να ξεκινήσει έρευνα κατά του Κώστα Σημίτη, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τα εκατομμύρια που τεκμηριωμένα κατέληξαν στα μαύρα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, χρησιμοποιήθηκαν από τον ίδιο ή από το, κατά την διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας το 2000.

Και στις δύο περιπτώσεις λοιπόν, ο Κώστας Σημίτης θα ήταν υπόλογος είτε για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, το οποίο δεν παραγράφεται, ή για αλλοίωση της εκλογικής διαδικασίας το 2000, γεγονός που στην ευρεία νομική του διάσταση, θα μπορούσε να επιφέρει βαρύτατες ποινές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λοιπόν δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση να ρισκάρει μία τέτοια εξέλιξη, γι’ αυτό και επεβλήθη σιωπητήριο στα ΜΜΕ αναφορικά με την απόφαση της δικαιοσύνης και της σημαντικές αιτιολογικές της παραμέτρους.

Μπορεί αυτή η εξέλιξη να θεωρείται σκανδαλώδης, αποδεικνύει όμως συγχρόνως ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν λησμονεί τους φίλους του.

newsbreak.gr

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr