• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 20 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΛΛΑΔΑ

Με μήνυση κατά του Ν. Στεφανή, η ΔΕΗ επιχειρεί να φιμώσει την κριτική

8 έτη ago
in ΕΛΛΑΔΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Για ψευδή καταμήνυση και δυσφήμηση ανώνυμης εταιρείας

έχει μηνύσει η ΔΕΗ Α.Ε. ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών τον Νίκο Στεφανή, πρώην μηχανικό επί 25 χρόνια στα ορυχεία της. Αιτία (ή αφορμή) της μήνυσης είναι η μηνυτήρια αναφορά σχετικά με τη μεγάλη κατολίσθηση της 10-6-2017 στο ορυχείο Αμυνταίου, την οποία κατέθεσε ο Ν. Στεφανής στον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και δημοσιεύσαμε και στο antigoldgr.org.

H μηνυτήρια αναφορά που ζητούσε από τη δικαιοσύνη να διερευνήσει τις ευθύνες της ίδιας της επιχείρησης για την καταστροφική αστοχία που προκάλεσε τεράστια οικονομική ζημία και έθεσε σε σοβαρό κίνδυνο τον οικισμό των Αναργύρων και τους κατοίκους του, χαρακτηρίζεται από την ΔΕΗ «ψευδής και συκοφαντική». Και αυτό διότι – κατά την ΔΕΗ – θα έπρεπε οι πάντες, συμπεριλαμβανομένου και του Ν. Στεφανή, να έχουν αποδεχθεί ως απολύτως αληθείς και μη επιδεχόμενες αμφισβήτησης τις διαβεβαιώσεις της οτι «δεν είχε δοθεί καμία ένδειξη» για μια κατολίσθηση τόσο μεγάλης κλίμακας και οτι «είχαν ληφθεί όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων και του εξοπλισμού» – αλλά όχι των κατοίκων του παρακείμενου οικισμού τους οποίους η ΔΕΗ καθησύχαζε οτι δεν διατρέχουν κίνδυνο. Βεβαίως τα όποια μέτρα ελήφθησαν απεδείχθησαν τραγικά ανεπαρκή γιατί οι μηχανικοί και οι τεχνικοί σύμβουλοι της ΔΕΗέπεσαν τρομακτικά έξω στις προβλέψεις τους, παρ’οτι το φαινόμενο της μετακίνησης εδαφών βρισκόταν σε εξέλιξη από μέρες και παρακολουθούνταν. Η εταιρεία που τώρα εγκαλεί και διαμαρτύρεται δεν «είδε» την κατάρρευση που ερχόταν. Την είδε και την προείπε, δυο εβδομάδες πριν, ο μηχανικός μεταλλείων της ΔΕΗ κ. Μάριος Λεονάρδος αλλά δεν εισακούστηκε.

Για την στήριξη της αξίωσής της να γίνονται δεκτοί ως «ευαγγέλιο» οι ισχυρισμοί της, η ΔΕΗ επικαλείται την «υπεύθυνη επιχειρησιακή της στρατηγική» και τη μακρόχρονη εμπειρία της στην εξόρυξη λιγνίτη. Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα, είναι γνωστή εταιρεία η ΔΕΗ. Είναι γνωστές και οι προηγούμενες αστοχίες στα ορυχεία και η τακτική της να αποποιείται τις ευθύνες της αλλά και οι χειρισμοί της στο ζήτημα της μετεγκατάστασης οικισμών. Στη μήνυσή της προς το Ν. Στεφανή, η εταιρεία τονίζει οτι «προέβη σε απερίφραστες δεσμεύσεις προς τους κατοίκους του οικισμού των Αναργύρων οτι θα πράξει, εφ’οσον χρειαστεί, ο,τι περαιτέρω αναγκαίο για τη στήριξη των κατοίκων του οικισμού» – κατόπιν εορτής βέβαια και αφού μόνο από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα. Έστω κι έτσι, καλή είναι η δέσμευση. Μόνο που όπως διαβάζουμε, η εταιρεία τώρα αρνείται να αναλάβει το κόστος ενοικίου για τους υπόλοιπους κατοίκους (πέραν των 35 οικογενειών που απομακρύνθηκαν από την «κόκκινη ζώνη» αμέσως μετά την καταστροφή) γιατί «με βάση το πόρισμα δεν φταίει για την κατολίσθηση».

Φταίει ο… Χατζηπετρής για την κατολίσθηση στο ορυχείο Αμυνταίου. Το πόρισμα δεν δόθηκε στη δημοσιότητα αλλά φέρεται να μην αποδίδει στη ΔΕΗ καμμία υπαιτιότητα. Το πιθανότερο – και το πλέον συνηθισμένο σε ανάλογες περιπτώσεις – είναι να κρύβονται οι ευθύνες πίσω από προσεκτικά επιλεγμένες λέξεις. Έτσι ώστε από τη μια κανείς να μη μπορεί να ισχυριστεί οτι το πόρισμα μεροληπτεί ή δεν είναι επιστημονικά σωστό και από την άλλη η διακριτική ασάφεια της διατύπωσης των κρίσιμων σημείων του να μην επιτρέπει τη δικαστική απόδοση ευθυνών στην εκμεταλλευτρια εταιρεία. Αλλά τα πορίσματα για την κατολίσθηση στο Αμύνταιο (δύο πορίσματα, ένα της επιτροπής που συνέστησε η ΔΕΗ και ένα της επιτροπής του Υπουργείου) έμειναν απόρρητα και δεν υπήρξε δυνατότητα κριτικής τους ανάγνωσης και αξιολόγησης από ανεξάρτητους ειδικούς, γεγονός που από μόνο του εγείρει υποψίες.

Πάντως ο καθηγητής του ΕΜΠ, πολιτικός μηχανικός και μεταλλειολόγος Κωνσταντίνος Λουπασάκης, είναι σαφής: και τα δύο καταστροφικά φαινόμενα, η κατολίσθηση του ορυχείου και οι εδαφικές υποχωρήσεις που παρατηρούνται από το 2006 στον οικισμό των Αναργύρων ευθύνεται η εξορυκτική δραστηριότητα της ΔΕΗ. Το ίδιο είναι το συμπέρασμα και του καθηγητή σεισμολογίας του ΑΠΘ Θεόδωρου Τσάπανου: Ευθύνεται η ΔΕΗ.

Μετά από όλα αυτά, της ΔΕΗ της φταίει ο Στεφανής που είπε τα πράγματα με το όνομά τους; Θεωρούμε οτι η μήνυση αυτή είναι μια προσπάθεια φίμωσης της δικαιολογημένης κριτικής προς την εταιρεία που ακούγεται από πολλές πλευρές. Και ως τέτοια, μας αφορά όλους. Εννοείται οτι ο συναγωνιστής μας Νίκος Στεφανής θα μας έχει δίπλα του στο δικαστήριο.

Μήνυση by Σύλλογος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Δημητρίου Υψηλάντη on Scribd

antigoldgr.org

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Στρατιωτικός όρκος στο Δωδεκάθεο: Η ειδωλολατρία βάφτηκε «χακί» και ζητά… θεσμική αναγνώριση!
Slider

Στρατιωτικός όρκος στο Δωδεκάθεο: Η ειδωλολατρία βάφτηκε «χακί» και ζητά… θεσμική αναγνώριση!

by admin
3 ημέρες ago
Ποιος είπε πως δεν έχουμε πλέον ελπίδα και πως όλα τελείωσαν στην Ελλάδα;
Slider

Ποιος είπε πως δεν έχουμε πλέον ελπίδα και πως όλα τελείωσαν στην Ελλάδα;

by admin
4 ημέρες ago
Κόνιτσα: 4 αδέρφια νεκρά σε κοντέινερ – Μερικά τετραγωνικά ανθρωπιάς δεν περίσσεψαν σε κανέναν;
ΕΛΛΑΔΑ

Κόνιτσα: 4 αδέρφια νεκρά σε κοντέινερ – Μερικά τετραγωνικά ανθρωπιάς δεν περίσσεψαν σε κανέναν;

by admin
4 ημέρες ago
700.000 Έλληνες θα χάσουν τα αυτοκίνητά τους την επόμενη 5ετία λόγω «νέων κανονισμών περιβάλλοντος» Εξοντώνουν τους φτωχούς
Slider

700.000 Έλληνες θα χάσουν τα αυτοκίνητά τους την επόμενη 5ετία λόγω «νέων κανονισμών περιβάλλοντος» Εξοντώνουν τους φτωχούς

by admin
5 ημέρες ago
Next Post
ΜΕ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΜΕ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη Τούρκος δικαστής ενώ προσπαθούσε να περάσει στην Ελλάδα

Συνελήφθη Τούρκος δικαστής ενώ προσπαθούσε να περάσει στην Ελλάδα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr