ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Μητροπολίτης αφήνει «παγωτό» τον Πέτσα: «Αν κάποιος παρουσιάσει μία παρενέργεια δεν θέλω να πει ότι τον ώθησα να εμβολιαστεί» – ΒΙΝΤΕΟ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ. - 14 Ιούλ 2021 - 7:54
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Και οι δύο άνδρες ήρθαν σε φανερά δύσκολη θέση.

Υπέρ της ελεύθερης επιλογής των πιστών σχετικά με το εμβόλιο χωρίς πιέσεις και τυχόν κυρώσεις στάθηκε ο Μητροπολίτης Καρπενησίου Γεώργιος σε ένα τετ α τετ που είχε με τον αναπληρωτή Υπ. Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα.

Εν αντιθέσει με τη στάση που έχουν κρατήσει μέχρι τώρα αρκετοί ταγοί των κατά τόπους Μητροπολιών, ο Σεβασμιώτατος Γεώργιος επέλεξε να φανεί πιο ουδέτερος μη θέλοντας εκείνος προσωπικά αλλά και οι κληρικοί της Μητρόπολής του να παροτρύνουν τους πιστούς στον εμβολιασμό.

«Δεν είμαι ούτε υπέρ ούτε κατά του εμβολιασμού», είπε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης, με τον Αν. Υπουργό να μοιάζει σαν να μην περίμενε αυτού του είδους τη διαστακτικότητα.

Θυμίζουμε πως με εντολή Μητσοτάκη, ο Στέλιος Πέτσας έχει αρχίσει μία μίνι…περιοδεία σε αρκετές περιοχές της χώρας, με στόχο να παροτρύνει τους τοπικούς άρχοντες να πιέσουν προς τον εμβολιασμό τους κατοίκους ακόμα και στις πιο δυσπρόσιτες περιοχές.

Ακολουθούν τα κύρια σημεία των δηλώσεων του Μητροπολίτη:

« Εγώ δεν είμαι -σας το λέω ευθέως- ούτε υπέρ ούτε κατά. Είναι ελεύθερος ο καθένας να λειτουργήσει και να σκεφτεί όπως θέλει… Σίγουρα για το γενικό καλό πρέπει να εμβολιαστούμε.

Από την άλλη όμως, επειδή υπάρχουν και πολλές ενστάσεις, επειδή έχουμε ως εκκλησία ήδη φορτωθεί πολύ -θα σας δείξω και μέιλ και επιστολές, τι σχόλια δεχόμαστε και από τις δύο πλευρές- κατακρινόμαστε απ’ όλους, περπατάμε σε τεντωμένο σκοινί και έχω την αίσθηση ότι εάν μπούμε σε αυτή τη λογική, θα μείνουμε μόνοι μας στις εκκλησίες χωρίς κανέναν πιστό… Κάνουμε ό,τι μπορούμε, έτσι βοηθάμε, αλλά σας λέω ανοιχτά ό,τι αυτά δεν είναι εύκολα.

Σας λέω ότι σε πολλές περιπτώσεις έχουμε μείνει μόνοι. Σας λέω ανοιχτά και επίσημα ότι δεν μπορώ. Μπορείτε να ρωτήσετε… Δεν θα βρεθεί κανείς να πει ότι εγώ τον απέτρεψα. Πιστεύω ότι ειδικά όσοι έχουν προβλήματα πρέπει να το κάνουν οπωσδήποτε. Δεν θέλουμε κανείς να νοσήσει. Κι εγώ νόσησα.

Επειδή είμαστε μία κλειστή κοινωνία και αν κάτι προκύψει, μία παρενέργεια, δεν θα ήθελα εγώ να μου πουν ότι με ώθησε να κάνω το εμβόλιο και έχω πρόβλημα τώρα. Δεν μου είναι εύκολο να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Δεν μπορώ. Νομίζω ήμουν σαφής. Δεν μπορώ να είμαι επιτακτικός».

el.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…