ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

ΜΜΕ. ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. - 16 Φεβ 2019 - 12:27
Loading...

Γράφει ο Γιάννης Αγγέλου

Δεν είναι «Ελληνικό φαινόμενο» το ότι οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι έχουν χάσει την επαφή με τον λαό τους (και την πραγματικότητα), επαναλαμβάνοντας μονότονα όλοι τους τις ίδιες ειδήσεις, με τις ίδιες λέξεις κλειδιά, «ιδέες» και «αξίες» τις οποίες απεχθάνεται το μεγαλύτερο μέρος του λαού και σαν επακόλουθο χάνοντας την αξιοπιστία τους. Το Διαδίκτυο και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης φαινόταν έτοιμα να καταστρέψουν τα ΜΜΕ καθώς δεν υπάρχει η ανάγκη για επαγγελματίες δημοσιογράφους να

επαναλαμβάνουν τα ίδια νέα με την ίδια ξύλινη γλώσσα.

Ωστόσο, οι δημοσιογράφοι (και φυσικά τα αφεντικά✡τους) αγωνίστηκαν σκληρά, εκβιάζοντας, απειλώντας και συκοφαντώντας τις εταιρείες/πλατφόρμες κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης, τις οποίες απειλούσαν να εκτοπίσουν. Σήμερα, ένα απλό «θυμωμένο» email από έναν (και ΜΟΝΟ έναν) αριστερό δημοσιογράφο αρκεί για να αναγκάσει ένα γίγαντα της τεχνολογίας να χειραγωγεί τους αλγόριθμους του, να συντάσσει «μαύρες λίστες» και να διαγράφει χιλιάδες από τους χρήστες του.

Οι δημοσιογράφοι στο BuzzFeed έχουν γίνει δεξιοτέχνες αυτής της πρακτικής. Πρόσφατα, ξεκίνησαν μια «έρευνα» (επίθεση) σχετικά με το περιεχόμενο «παραπληροφόρησης» και της «προκατάληψης» στο YouTube. Μια μέρα μετά τη δημοσίευση της «έκθεσης» του BuzzFeed, το YouTube ανακοίνωσε αμέσως ότι θα προσαρμόσει τους αλγόριθμους για την αντιμετώπιση της «παραπληροφόρησης» και «προκατάληψης». Οι ίδιοι οδήγησαν την εκστρατεία πίεσης των μέσων ενημέρωσης να εκδιώξουν πολλούς Youtubers, μεταξύ άλλων και τον Alex Jones από το Twitter και το YouTube εξοντώνοντας τους οικονομικά.

Όλο και περισσότερο, (ΚΑΙ) η Silicon Valley φαίνεται να κυβερνάται από μια συμμορία αριστερών, μαφιόζων-εκβιαστών-εργαζόμενων των ΜΜΕ! Συνήθως ακολουθούν το ίδιο μοτίβο:

-Πρώτον, ένα αμείλικτο κύμα αρνητικής κάλυψης, (η «είδηση» ξεκινάει με τις λέξεις κλειδιά, «Σάλος προκλήθηκε από…») με στόχο να προκαλέσει τεχνητή οργή για την επιτυχία των ανταγωνιστών των μέσων μαζικής ενημέρωσης στα κοινωνικά μέσα. Λέξεις όπως «fake news», «παραπληροφόρηση», «μίσος», «ρατσισμός», «ακροδεξιοί», «νεοναζί», «φανατικοί» , «μισαλλοδοξία» και «θεωρίες συνωμοσίας» εμφανίζονται συνήθως σε τέτοιες αναφορές.

-Δεύτερον, εμφανίζεται μια απροκάλυπτα εκβιαστική «απαίτηση για σχολιασμό» εκ μέρους των διαφημιστών, χορηγών, επιχειρηματικών συνεργατών και γενικά όσων χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη πλατφόρμα κοινωνικών μέσων για διαφήμιση των προϊόντων ή υπηρεσιών τους.

-Τρίτον, η άνευ όρων παράδοση εκ μέρους της πλατφόρμας κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, η οποία υπόσχεται να απαγορεύσει ή να διακόψει τους δεσμούς με όποιον αντιτάχθηκε ο δημοσιογράφος ή έστω να αναπροσαρμόσει τα αποτελέσματα αναζήτησης ή τον αλγόριθμό της αλλοιώνοντας τα αποτελέσματα αναζήτησης της για να κατευνάσει τους «επιφανείς» επικριτές.

Παραδείγματα:

Αν και αρχικά το YouTube φάνηκε να αντιστέκεται στους εκβιασμούς, ακολούθησαν ανελέητες επιθέσεις εναντίον του από τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία το 2017 πυροδότησαν τη λεγόμενη «adpocalypse» – ένα μαζικό μποϋκοτάζ της πλατφόρμας από τους διαφημιστές. (1)

Το YouTube ρύθμισε τον αλγόριθμο αναζήτησης για να αυξήσει την κατάταξη των «αξιόπιστων πηγών» στα αποτελέσματα αναζήτησης για «άμβλωση» και «αμβλώσεις» μετά από παράπονα ενός αριστερού δημοσιογράφου. Αύξησε την κατάταξη των βίντεο που επικρίνουν τον ακτιβιστή της 2ης τροπολογίας David Hogg (το Αμερικανικό συνταγματικό δικαίωμα της οπλοκατοχής) και αντίστοιχα μείωσε τα δικά του, που κατήγγειλαν τους προκατειλημμένους δημοσιογράφους. Το YouTube πιάστηκε και πάλι να μαγειρεύει ακόμη και τα αποτελέσματα αναζήτησης για τη Maxine Waters, μια Δημοκρατική βουλευτίνα του Κογκρέσου – το κόμμα της οποίας  ευνοείται προκλητικά από τα ΜΜΕ. (2)

Το YouTube ανακοίνωσε επίσημα πως προσαρμόζεται για «μια ώθηση»… υποβιβάζοντας(!) τις ανεξάρτητες πηγές μέσων ενημέρωσης, για να αντιμετωπίσουν την… «παραπληροφόρηση», στις προτεινόμενες αναζητήσεις. (3)

Το Facebook ανακοίνωσε πέρυσι ότι θα δαπανήσει χρήματα σε καθεστωτικές πηγές ειδήσεων και θα τις προωθήσει τεχνητά στον αλγόριθμό του. (4)

Το You Tube ανακοίνωσε ένα παρόμοιο πακέτο υποστήριξης πολλών εκατομμυρίων δολαρίων για «αξιόλογους δημοσιογράφους». (5)

Παρομοίως και η Google υποσχέθηκε να ρίξει 300 εκατομμύρια δολάρια σε καθεστωτικούς δημοσιογράφους. (6)

Το Facebook ξεκίνησε μια καταστολή εναντίον ανεξάρτητων μέσων μαζικής ενημέρωσης επικεντρωμένων στις Η.Π.Α. και πολιτικών σελίδων ακτιβιστικών ομάδων που χαρακτηρίστηκαν «λαϊκιστικές» και «ακροδεξιές», απαγορεύοντας περίπου 800 από αυτές τις σελίδες μόλις λίγες εβδομάδες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου 2018. (7)

Όταν το Twitter αρχικά αρνήθηκε να ακολουθήσει άλλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων με την απαγόρευση της Infowars και του Alex Jones πέρυσι, ακολούθησε μια αμείλικτη, έντονα αρνητική προσοχή των ΜΜΕ κατά της πλατφόρμας. Το Twitter έσπασε τελικά και απαγόρευσε και αυτή τον Τζόουνς. (8)

Όταν δημοσιογράφοι και «προοδευτικές» διασημότητες ξεκίνησαν ένα υβριστικό μπαράζ πυροδοτώντας βίαιες απειλές ακόμα και χρήση βίας εναντίον ανήλικων γυμνασιόπαιδων (!) που φορούσαν καπέλα MAGA (το σύνθημα του Τραμπ, Make America Great Again=Κάνε Την Αμερική Μεγάλη Ξανά), το Twitter όχι μόνο δεν τα καταδίκασε αλλά ούτε καν διέγραψε την πλειοψηφία των εμετικών απειλών τους. (9)

Μια εβδομάδα αργότερα όμως, όταν εκατοντάδες συνηθισμένοι χρήστες του Twitter, σχολίαζαν ειρωνικά στους απολυμένους δημοσιογράφους του BuzzFeed και HuffPost ότι πρέπει να «μάθουν να κωδικοποιούν» εάν χάσουν τη δουλειά τους (όπως και οι δημοσιογράφοι «προέτρεπαν» τους απολυμένους ανθρακωρύχους να «μάθουν να κωδικοποιούν»), το Twitter άρχισε να διαγράφει άμεσα αυτούς τους απλούς χρήστες, καλώντας τη συμπεριφορά τους ως «στοχευμένη παρενόχληση»…. (10)

Με άλλα λόγια, αν είσαι «προοδευτικός» δημοσιογράφος ή «διασημότητα» μπορείς να βρίζεις, να χλευάζεις και να κάνεις βίαιες απειλές εναντίων παιδιών και ίσως (λέμε ίσως) να σου διαγράψουν ένα σχόλιο από το Twitter ή το Facebook, αν όμως χλευάζεις έναν απολυμένο δημοσιογραφίσκο, όπως χλεύαζε και ο ίδιος έναν απολυμένο ανθρακωρύχο, έστω και μία μόνο φορά, θα σου επιβληθεί μόνιμη απαγόρευση/ban!

Αυτή είναι η «εποχή της πληροφορίας» όπου όλοι μιλάνε για «ελευθερία», αρκεί βέβαια να συμφωνείς με την καθεστωτική άποψη του τι εστί «ελευθερία»….αλλιώς…υπάρχει η φίμωση, για αρχή, σε λίγα χρόνια ίσως να ξανα-ανοίξουν και τα Γκουλάγκ για την «αναμόρφωση» μας…

Πηγές

  1. https://www.breitbart.com/tech/2017/04/18/bokhari-revenues-relevance-and-trust-dwindling-old-media-has-declared-war-on-new-media/

 

  1. https://www.breitbart.com/tech/2019/01/16/google-youtube-search-blacklist-smoking-gun/

 

  1. https://www.breitbart.com/tech/2019/01/28/youtube-doubles-down-will-censor-recommended-videos-to-stop-misinformation/

 

  1. https://www.breitbart.com/tech/2018/06/06/facebook-to-fund-news-programming-including-cnns-anderson-cooper/

 

  1. https://www.breitbart.com/tech/2018/07/10/youtube-to-fund-handpicked-authoritative-news-sources-and-push-them-on-users/

 

  1. https://www.blog.google/outreach-initiatives/google-news-initiative/announcing-google-news-initiative/

 

  1. https://www.breitbart.com/tech/2018/10/12/midterm-meddling-facebook-blacklists-800-accounts-and-pages-to-fight-fake-news/

 

  1. https://www.breitbart.com/tech/2018/09/07/buzzfeed-reporter-charlie-warzel-lobbied-twitter-to-ban-infowars-alex-jones/

 

  1. https://www.breitbart.com/tech/2019/01/22/twitter-still-hasnt-banned-accounts-that-threatened-high-school-kids/

 

  1. https://www.breitbart.com/tech/2019/01/28/twitter-telling-fired-journalists-to-learn-to-code-is-targeted-harassment/

ethnikismos.net

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter