ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΜΙΑ «ΑΦΙΣΑ» ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΩΝ

ΕΘΝΙΚΑ. - 6 Νοέ 2015 - 10:16
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η οικονομική αλλά και εθνική κρίση της Ελλάδας έχε δώσει στην άλλη πλευρά του Αιγαίου σε πολλές περιπτώσεις την αφορμή για άκρως προκλητικά, ειρωνικά και καυστικά σχόλια σε βάρος των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Τα σχόλια αυτά δείχνουν ο μέγεθος της απαξίωσης που επιδιώκουν να προβάλλουν διεθνώς οι Τούρκοι, ιδιαίτερα για το ελληνικό πολεμικό ναυτικό με το οποίο έρχονται συνεχώς σε αντιπαράθεση στο ελληνικό Αιγαίο, ειδικά τον τελευταίο καιρό με το πρόβλημα της διέλευσης των παράνομων μεταναστών που τους πετούν κυριολεκτικά στα ελληνικά νησιά.

Το τελευταίο κρούσμα τουρκικών αθλιοτήτων έρχεται από μια αφίσα που κυκλοφόρησε από την τουρκική Aselsan. Συγκεκριμένα η μεγαλύτερη τουρκική πολεμική βιομηχανία «Aselsan», αφού χαρακτηρίζει σε μια αφίσα της γραμμένη στα αγγλικά, προφανώς για διεθνή προβολή, το ελληνικό ναυτικό σαν… Gaynavy, τονίζει με άκρως προκλητικό και χαρακτηριστικό τρόπο πως το ελληνικό ναυτικό στο μόνο που χρησιμεύει… είναι να είναι ο στόχος του τουρκικού. Μάλιστα για να δείξει την πλήρη τουρκική απαξίωση χαρακτηρίζει το ελληνικό ναυτικό σαν… «όπλα καταστροφής του κώλ…».

Φυσικά όλα αυτά εντάσσονται σε μια καλά σχεδιασμένη προπαγάνδα προσπαθώντας να πείσουν και την διεθνή κοινή γνώμη ότι είναι οι μοναδικοί και αποκλειστικοί κυρίαρχοι στο Αιγαίο και κυρίως ότι μόνο αυτοί μπορούν να διεξάγουν επιχειρήσεις, όπως έρευνας και διάσωσης, σε όλο το μήκος και το πλάτος του ελληνικού Αιγαίου Πελάγους. Και όλα αυτά την ίδια ώρα που εξ’ αιτίας τους δεκάδες πνίγονται καθημερινά στα νερά του πελάγους προσπαθώντας να φτάσουν στα ελληνικά νησιά.

Κάπου θα πρέπει να τους θυμίσουμε για να προσγειωθούν στην πραγματικότητα, το περίφημο, «Μάλτα Γιοκ!»

Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

gaynavy

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Για τον Άγγελο της Καρδιάς μας.- Θέλω να ζήσω, είμαι γεμάτος ζωή. Η κραυγή απόγνωσης ενός Έλληνα Χριστιανού.

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…