ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ : ΔΕΙΝΑ : ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ!

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ. - 30 Μάι 2018 - 19:31
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΣ, ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΡΙΜΗΝΟ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΕ ΤΗ ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ ΤΟΥ Γ΄ΠΠ ΕΙΝΑΙ: ΠΕΙΝΑ, ΔΙΨΑ, ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ, ΣΕΙΣΜΟΣ, ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥΡΚΩΝ, ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ.

ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΘΑ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ Ο ΓΕΡΩΝ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΒΙΤΑΛΗΣ:

“Κάποια μέρα του καλοκαιριού θα ξυπνήσουμε και θα ακούσουμε από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση ότι η Ελλάδα κήρυξε Πτώχευση. Τότε οι οποιεσδήποτε καταθέσεις στις τράπεζες, θα παρακρατηθούν για να πληρωθούν τα χρέη. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, αρχίζουν τα χειρότερα στην Ελλάδα”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:

1) ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΣ: «Τι εννοείς γέροντα θα έρθει πείνα;» τον ρώτησα. Μου απάντησε «Θα πεινάσει κόσμος. Δεν θα έχει να φάει». «Και πόσο μεγάλη θα είναι η πείνα;» «Σκέψου ότι δεν θα γίνονται λειτουργίες σε εκκλησίες λόγω έλλειψης κόκκινου κρασιού. Τέτοια πείνα θα έρθει στην Ελλάδα» «Και πόσοι θα πεθάνουν από την πείνα;» ήταν η επόμενη ερώτησή μου. Ο γέροντας έσκυψε το κεφάλι του και δεν μου απάντησε. Σε λίγο σήκωσε το κεφάλι του και μου είπε: «Θα χαθούν ζωές, αλλά τα περισσότερα θύματα που θα έχει η Ελλάδα θα είναι από τους αλλοδαπούς”.

«Πώς θα μπορεί κανείς να γλυτώσει από όλα αυτά;», είπε: «Μόνο με την πίστη στο Θεό. Τότε, ο Θεός θα σώσει πολλούς πιστούς ανθρώπους. Θα οικονομήσει έτσι ο Θεός και θα γίνουν πολλά θαύματα. Αλλά χρειάζεται από μας εκτός από την πίστη, μετάνοια και προσευχή και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».

2) ΠΑΪΣΙΟΣ: «Θα μας πιάσει πείνα. Θα πεινάσει η Ελλάδα. Και επειδή θα κρατήσει αυτή η μπόρα κάποιο διάστημα, μήνες θα είναι, θα πούμε το ψωμί ψωμάκι».
«Να έχετε ένα κτηματάκι και λίγο να το καλλιεργείτε. Κοντά σε σας, θα βοηθήσετε και κάποιον που δεν θα έχει».

3) Π. ΣΙΜΩΝ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: «Μια άλλη φορά μου είπε, ότι θα έρθει τέτοια πείνα, που η πείνα του 1941 δεν είναι τίποτα, μπροστά σε αυτή που έρχεται»
(ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, ΟΤΙ ΤΟ ’41 ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΕΘΑΙΝΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ)

4) Π. ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΛΑΖΑΡΗΣ: «Θα έρθουν χρόνια δύσκολα, αλλά μη φοβάστε. Τα παιδιά του ο Θεός δεν τα εγκαταλείπει. Θα τα φυλάει σκανδαλωδώς. “δηλαδή γέροντα; τι δηλαδή; να, άμα δεν θα έχεις να φας, θα ξυπνάς το πρωί, θα βρίσκεις μια φραντζόλα ψωμί πάνω στο τραπέζι και θα λες: αυτό από που ήρθε;»

5) ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ: “Σε μια μέρα θα αδειάσει η Αθήνα και όλοι στα χωράφια θα σκοτώνονται για μια πατάτα.”

6) ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑΣ: “Θά ‘ρθει μέρα που μια χούφτα χρυσάφι ,μια χούφτα αλεύρι.”

7) ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΥΣΟΚΑΛΥΒΙΤΗΣ: “Καί μετά θά ἔρθει , δυστυχία, φτώχεια, πείνα, ἀρρώστιες. Θά δουλεύετε γιά νά πάρετε ἕνα κομμάτι ψωμί ὅλη τήν ἡμέρα. Ἴσα-ἴσα τό μεροκάματο θά φτάνει.”
“Θυμάστε παιδιά μου τί σᾶς εἶπα πρίν ἀπό πέντε χρόνια, ὅταν ξεκινοῦσε ἡ οἰκονομική κρίση; Καί τότε μέ ρωτήσατε ἄν θά ἔπρεπε νά ἔχουμε προμήθειες σέ περίπτωση ἀνώμαλης κατάστασης.
-Ναί γέροντα ἐγώ σᾶς εἶχα ρωτήσει εἶπε τότε ὁ Σταῦρος.
-Τότε καλέ μου Σταῦρο σᾶς προέτρεψα νά κάνετε ἀποθῆκες πνευματικῶν τροφῶν καί ὄχι βρώσιμων ἀγαθῶν, δηλαδή ἀγαθά τά ὁποῖα καταστρέφονται μέ τά μικρόβια, μέ τό νερό, μέ τό σεισμό κ.λ.π. Νά ἔχετε ἀποθῆκες πνευματικῶν ἀγαθῶν σᾶς εἶχα τονίσει γιά νά μπορέσετε νά ἀντέξετε. Νά μάθετε τή νηστεία γιατί θά ἔρθουν δύσκολοι καιροί, μάθετε νά ἐπιβιώνετε μέ τά ἀγαθά τῆς γῆς, νά καλλιεργεῖτε τή γῆ ἀκόμη κι ἄν ἔχετε ἕνα μέτρο.”

– Θυμᾶμαι γέροντα, πού μᾶς εἴπατε τότε σχολιάζοντας μία πράξη φιλανθρωπίας ἀπό τά παιδιά πώς τώρα ἔχετε καί δίνετε. Αὔριο δέν θά ἔχετε γιά νά δίνετε. Καί ὅποιος ἔχει γιά νά ζήσει νά μήν ξεχνᾶ νά δίνει καί νά βοηθάει τά ἀδέλφια.

8) ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ:
Μέσα όμως σε όλα αυτά, η πείνα θα θερίζει,
Όποιος δεν έχει Χριστό και Παναγιά, στους δρόμους θα γυρίζει.
Γι’ αυτό εσείς παιδάκια μου, να λέτε λόγο θείο,
σ’ όποιον ζητά να μορφωθεί με θείο μεγαλείο.
Όποιος ζητήσει να με βρει, από Εμένα το Πνεύμα μου να πάρει,
τίποτα να μη φοβηθεί, θα έχει ό,τι ζητάει.
Να έχετε πίστη σταθερή και με κλειστά τα μάτια,
να αφεθείτε σε Εμέ, και Εγώ σας δίνω τα πάντα…
δεν έχει κρίση ο Θεός, τίποτα δεν του λείπει,
μπορεί να φροντίσει τον καθένα σας, να στείλει ό,τι του λείπει.

ΕΠΙΣΗΣ:

Α)ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ ΘΑ ΠΤΩΧΕΥΣΟΥΝ. ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΘΑ ΕΥΤΕΛΙΣΤΕΙ. ΤΑ ΕΥΡΩ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ. ΜΕΡΙΚΟΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.

Β) ΣΤΟΥΣ ΑΞΙΟΥΣ ΘΑ ΚΟΠΟΥΝ ΟΙ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΨΑΣ. ΜΕ ΛΙΓΑ ΧΟΡΤΑ ΘΑ ΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ.

Γ) ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΗΠΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΛΑΧΑΝΙΚΑ.

9) ΠΡΟΦΗΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ:
Σε λίγο , δεν θα έχεις πια να τρως ,
Δεν θα έχεις , που να μένεις ,
Πολλά με την Πίστη θα υπομένεις .
=========================================================================
Πάρτε μέλι, όσπρια, ζυμαρικά και ρύζι
δώστε δωρεάν στον φτωχό, και θα δείτε το σακί το αδειανό να πλημμυρίζει,
ο Χριστός σας τα χαρίζει,
ευλογία τα δωρίζει,
εξαιρεί αυτόν που έχει και δεν δωρίζει,
ευθύς η πείνα τον θερίζει .

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ! ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΟΨΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ!

1) ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ, ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΠΡΟΣΕΥΧΗ, ΝΗΣΤΕΙΑ, ΜΕΤΑΝΟΙΑ, ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ, Θ. ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

2) ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥΣ, ΑΦΟΥ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΡΩΣ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΑ. ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΚΤΗΜΑ, ΝΑ ΤΟ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ.

3) ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΥΣΕΒΕΙΣ (ΛΕΓΕΤΑΙ, ΟΤΙ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΟΥΝ).

4) ΑΣ ΜΑΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΟΛΙΓΑΡΚΕΙΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ, ΝΑ ΤΗΡΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΝΗΣΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ.

5) ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΤΙΔΩΡΟ ΚΑΙ ΑΓΙΑΣΜΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΕ ΠΟΙΗΜΑ, ΠΟΥ ΕΧΩ ΗΔΗ ΣΤΕΙΛΕΙ. ΜΕ ΑΥΤΑ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΙΚΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΙΝΑΜΕ ΟΥΤΕ ΘΑ ΔΙΨΑΜΕ.

6) ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΑΠΟ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΤΟ ΕΞΗΣ: “ΟΤΑΝ ΠΕΣΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΑΡΤΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ”.

7) ΤΕΛΟΣ, ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ: ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ. Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΑΝΕΧΕΙΑΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΔΕ ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙ. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕ ΔΙΝΕΙ ΕΥΘΥΣ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ.

8) ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΝΑ ΣΤΑΥΡΩΝΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΦΑΜΕ ΄Η ΠΙΟΥΜΕ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΥΣΜΕΝΑ. ΑΝ ΤΑ ΣΤΑΥΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΥΛΑ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΟΥΜΕ ΝΕΡΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΛΑΚΚΟΥΒΑ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗΣ ΔΕΙΤΕ:

Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗΣ (ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΡΟΝΤΙΚΟ).

ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ:

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΝ ΩΡΑ ΔΕΙΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ

ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ:

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΥΣΟΚΑΛΥΒΙΤΗΣ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΕΙΝΑ «Θά ἔχουμε πολλές φασαρίες. Ἔρχονται δύσκολες ἡμέρες»

https://www.pentapostagma.gr/2017/07/%CE%B9%CF%89%CF%83%CE%AE%CF%86-%CE%B2%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%B5%CE%B4%CE%B9%CE%BD%CF%8C%CF%82%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%B8%CE%B1-%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CE%B8%CF%8D%CE%BC.html

http://cosmopoliti.com/%CE%B8%CE%B1-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%B7%CE%B8%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B5-%CF%87%CF%81%CE%B5%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B8%CE%B1-%CE%BE%CF%85%CF%80%CE%BD%CE%AE%CF%83/

http://www.pronews.gr/thriskeia/didahes/342772_agios-paisios-tha-erthei-megali-peina-stin-ellada-kantiotis-se-mia-mera-tha

http://gpaisioskappadokis.blogspot.com/2015/07/2011_4.html

https://www.pentapostagma.gr/2012/07/blog-post_5996.html

https://www.pentapostagma.gr/2012/07/blog-post_5996.html

ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr