ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ : ΚΑΡΙΕΡΙΣΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ !

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ. - 8 Σεπ 2018 - 18:10
Loading...

Αν στη σύγχρονη Ελλαδίτσα θέλεις, να κάνεις καριέρα και να ζεις πλουσιοπάροχα, τότε, αν ακολουθείς τη γνωστή πεπατημένη (πτυχία, μεταπτυχιακά και δε συμμαζεύεται) την πάτησες μεγάλε! Αυτά είναι για το πόπολο, που δεν έχει στον ήλιο μοίρα και ούτε πρόκειται, να έχει εντός συνόρων! Γιατί απλούστατα! Η λέξη “αξιοκρατία” είναι άγνωστη και κανένας κερατάς δεν κάνει τον κόπο, να ανοίξει έστω έναν Μπαμπινιώτη και να ξεστραβωθεί, να τη μάθει! Μια λύση είναι, αφού φας τα νιάτα σου στα θρανία, να πάρεις των ομματιών σου και να αναζητήσεις την τύχη σου σ’ άλλη γη σ’ άλλα μέρη, που κανέναν δεν

ξέρεις και κανείς δε σε ξέρει!

Αν όμως γουστάρεις Ελλαδίτσα, ήλιο, θάλασσα και αττικό ουρανό και δεν μπορείς με τίποτα τη μαυρίλα, τη μούχλα και τους μουντούς ανθρώπους, τότε υπάρχουν δύο τινά:

α) Το παίρνεις απόφαση, ότι θα είσαι μια ζωή στην ψωμολύσσα, του τύπου πατρίδα, ξερό ψωμί και άγιος ο Θεός! ΄Η …

β) Το παίζεις ξύπνιος, κοιτάς, πώς θα βολευτείς εσύ και δεν πα να κουρεύεται ο λοιπός λαουτζίκος! Θα μου πεις: “Πώς θα γίνει αυτό;” Απλούστατο! Πιάνεις στασίδι στη Βουλή (ελληνική ή Ευρωβουλή) και από δω παν κι οι άλλοι!

1) Αν το παίζεις δεξιός, καλά είναι, να έχεις μπάρμπα στην Κορώνη, τουτέστιν πατέρα, θείο, αδερφό, ξάδερφο ή έστω μπατζανάκη χωμένο για τα καλά στα τρίσβαθα του κόμματος! Καλά είναι, να πάρεις και κανένα κ@λόχαρτο και να το παίζεις επιστήμονας! ΄Αμα είσαι λίγο στούρνος, δε βαριέσαι, μωρ’ αδερφάκι μου! Την κάνεις για εξωτερικό μεριά και αγοράζεις ένα με τα λεφτά του μπαμπά! Το κακό είναι, ότι θα πρέπει, να υπηρετήσεις (λέμε τώρα!) και κάνα στρατιωτικό, γιατί το παίζεις και πατριώτης ρε π@@στη μου! Καλά, μη φανταστείς τίποτε άγριες καταστάσεις, ΄Εβρο, σύνορα και τα τοιαύτα! Αυτά είναι για τους κουτούς! Εσύ θα τη βγάλεις καθαρή σε κανένα γραφειάκι στο Πεντάγωνο! Don’t worry! Be happy! Α! Πού ‘σαι; Μάθε καλού κακού, να κάνεις και έναν κολυβοσταυρό, όχι τίποτα σπουδαίο, μη φανταστείς! Αυτόν του τύπου “παίζω μπουζούκι ή έστω μπαγλαμαδάκι”, γιατί άμα το παίζεις μεγάλος Χριστιανός παίρνεις πόντους και σε ψηφίζουν τα ζωντόβολα!

2) ΄Αμα τώρα το παίζεις αριστερός, αλλάζει το πράμα! Πρώτα πρώτα όσο μικρότερος το βάλεις στο τσερβέλο σου, τόσο καλύτερα. Θά ‘λεγα, να ξεκινήσεις από τα μαθητικά σου χρόνια, ως αγωνιστής για το δικαίωμα στις εκδρομές , τις απουσίες, τις καταλήψεις και τέτοιες πα@@ριές! Καλά θα ήταν να γίνεις και αρχηγός του δεκαπενταμελούς για να κουμαντάρεις τα υπόλοιπα πιτσιρίκια, άσε που μπορεί να χτυπήσεις και καμιά γκομενίτσα. Δε χρειάζεται να είσαι σώνει και καλά καλός μαθητής, του π@@στη όλο και σε κάποια σχολή θα καταφέρεις να μπεις, για να συνεχίσεις το έργο σου.

Εννοείται, ότι θα έχεις γραφτεί όσο το δυνατόν νωρίτερα σε ένα κόμμα και εκεί θα γίνεις όντως ο καλύτερος μαθητής για να μάθεις να αποστομώνεις τους αντιπάλους σου! Πάρεις δεν πάρεις πτυχίο κάποιος χ@στηκε! ΄Ενας πρωθυπουργός ή έστω υπουργός θα μπορέσεις να γίνεις. Τελειώνοντας κάποτε (μετά από δεκαετία και βάλε) δεν τρέχει κάστανο, αν θα πας στρατό! Στο κάτω κάτω είσαι διεθνιστής, μην ξεχνιόμαστε! Πατρίδες, σύνορα καιι άλλα τέτοια τα θεωρείς αναχρονιστικά και ξεπερασμένα!

Οπότε,καλύτερα, να τη σκαμπουλάρεις, ως αντιρρησίας συνείδησης και άσε τα χαϊβάνια τους πατριώτες, να βγάλουν το φίδι από την τρύπα! ΄Αμα τώρα στραβώσει η δουλειά και πρέπει, να υπηρετήσεις σώνει και καλά, μη σκοτίζεσαι! Κάπου θα σε βολέψει το κόμμα! Από Αθήνα μέχρι Πειραιά, άντε και καμιά Σαλαμίνα! Οπωσδήποτε λιώνεις σόλες σε πορείες, καταλήψεις, διαδηλώσεις, αφισοκολλήσεις και το παίζεις, ότι και καλά, κόπτεσαι για τα δικαιώματα του λαουτζίκου. Μη χολοσκάς! Ζωντόβολα είναι και το χάφτουν το παραμύθι. Σύντομα κρέμονται από τα χείλη σου και σε ψηφίζουν δαγκωτό!

Αριστερός ή δεξιός ή ό,τι σκ@τά και νά ‘σαι άπαξ και τσιμπήσεις την καρέκλα (το βουλευτικό έδρανο, για να στο πω επιστημονικά), έκανες την τύχη σου, μεγάλε! Μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει το χρήμα ρέει άφθονο. Και μη σκοτίζεσαι! Δεν είναι ανάγκη, να ξημεροβραδιάζεσαι κιόλας μέσα στη Βουλή. Κάνεις όμως την περαντζάδα σου πότε πότε, να δεις τι καιρό κάνει. Τώρα, αν σπάσει ο έξω από δω το ποδάρι του και πάρετε την εξουσία, χαράς Ευαγγέλια! Να σκάσουν οι οχτροί μας! Τώρα, θα μου πεις: εσύ, ούτε ένα μεροκάματο δεν έχεις κάνει! Εδώ, που τα λέμε ούτε τα κορδόνια σου δεν μπορείς, να δέσεις, πώς σκ@τά, θα κυβερνήσεις μια χώρα; ΄Ελα μωρέ τώρα! Λεπτομέρειες! Μήπως νομίζεις, ότι θα αυτοσχεδιάσεις κιόλας; Τα ξένα κέντρα εξουσίας, νά ‘ναι καλά! Εσύ εκεί! Στα τέσσερα πιστό σκυλάκι!

΄Ο,τι σου ψιθυρίσουν στ’ αυτί βαράς ένα “ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ” και ξεμπερδεύεις! ΄Οχι, που θα χαλάσεις τη ζαχαρένια σου!
΄Αμα χρειαστεί, πουλάς την πατρίδα, τη θρησκεία και την που@@να τη μάνα σου ακόμα! Αρκεί, να βιδώσεις τον κ@λο σου για τα καλά στην καρέκλα! Γιατί, πού ‘σαι μεγάλε; Εκεί έξω είναι άγρια τα πράγματα! Πέφτει πολλή πείνα και πού ν’ αντέξεις; Είσαι και αμάθητος στα δύσκολα! Με δυο τετραετίες βγάζεις σύνταξη και περνάς ζωή χαρισάμενη! ΄Οσο για τα ζώα, άστα να δουλεύουν μέχρι τα εβδομήντα τους! Ας πρόσεχαν! Αμ πώς!

Για παν ενδεχόμενο ρίξε ένα βλέφαρο και στα παρακάτω tips:

1) Για τις καλές τις θέσεις (υπουργεία και τα σχετικά) προτιμούνται τα κομματόσκυλα και οι τραμπούκοι!

2) Μεγάλη πέραση έχουν και οι καθαρίστριες (για να δείξουμε και το κοινωνικό πρόσωπο του κόμματος)! Ως πρώην καθαρίστρια, εννοείται, ότι έχεις όλα τα απαιτούμενα προσόντα, για να γίνεις μια ευρωβουλευτής ή μια υπουργός έστω!

3) Καλά είναι, να μπει όλο το σόι στο παιχνίδι. Αν π.χ. η μάνα σου έχει το σωστό γκόμενο (βλ. πατέρα υπουργού) παίζει, να καβαντζάρεις κι εσύ κάποιο υπουργείο!

4) ΄Αμα τώρα δεν είσαι στα μέσα και στα έξω κανενός κόμματος της Βουλής, κάνεις την εξής π@@στιά: Χώνεσαι σε κάποιο κόμμα, που παίζει, να πιάσει τα τρία του (sorry, το 3% εννοούσα!) και άπαξ και μπουκάρει στο κ@λοχανείο και δεις, ότι πνέει τα λοίσθια τα σπας μαζί του και την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια για κανένα μεγάλο (και δη κυβερνητικό)! Και πάλι παίζει, να καβαντζάρεις κανένα υπουργείο!

5) Μια καλή λύση είναι, να πάρεις πα@τούζα 3-4 κόμματα, για νά ‘σαι σίγουρος-η, ότι δε θα μείνεις με τίποτα στην απέξω!

6) Αν τώρα έχεις τέτοια κ@λοφαρδία πάνω σου και γίνεις μέχρι και πρωθυπουργός, μη χολοσκάς καθόλου! Λέγε, ότι πα@@ριά σου κατέβει στο ξερό σου και γίνε άσος στο ψέμα και στην εξαπάτηση! Τάζε λαγούς με πετραχήλια και μη φοβάσαι! Και πού ‘σαι; ΄Αμα λάχει και ανηφορίσεις κατά ΔΕΘ μεριά, πάρε αγκαζέ 67 διμοιρίες ΜΑΤ, τα ΕΚΑΜ και το FBI altogether και βάλε και κάγκελα παντού, γιατί ποτέ δεν ξέρεις! Μπορεί, να σε έχει σιχαθεί η ψυχή τους (των Ελλήνων) και να σε πάρουν με τις πέτρες!!! Γιατί, κάποιος είπε, ότι αυτή η στιγμή πλησιάζει! Καπίς ρεμάλι;

ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter