ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ : ΤΟ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΒΑΠΤΙΣΤΟΥΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ !

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ. - 10 Ιούν 2018 - 19:08
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

΄Οσο πιστοί χριστιανοί και αν είμαστε και όσο και αν εμπιστευόμαστε τα λεγόμενα των Αγίων και προφητών της Ορθοδοξίας, δεν παύουν, να έρχονται στιγμές, που απορούμε και θαυμάζουμε με την ακρίβεια των προφητειών, όταν η πραγματικότητα έρχεται και τις επιβεβαιώνει 100%. Εδώ και 250 χρόνια ο Πατροκοσμάς είχε κάνει πολλές αναφορές στην εποχή μας και είναι βέβαιο, ότι και τότε υπήρχαν δύσπιστοι άνθρωποι, που τον αντιμετώπιζαν με προκατάληψη ως κάποιο γραφικό, που έλεγε

ασυναρτησίες!

΄Αλλωστε, αυτή είναι η μοίρα των ανθρώπων, που βλέπουν πολύ μακρύτερα από την εποχή τους είτε επειδή είναι διορατικοί είτε επειδή είναι προορατικοί!

Είχε πει λοιπόν μεταξύ άλλων: “Οι Τούρκοι θα φύγουν, αλλά θα ξανάρθουν πάλι και θα φθάσουν ως τα Εξαμίλια. Στο τέλος θα τους διώξουν εις την Κόκκινη Μηλιά. Από τους Τούρκους το 1/3 θα σκοτωθεί, το άλλο 1/3 θα βαπτιστεί και μονάχα το 1/3 θα πάει στην Κόκκινη Μηλιά.” Ο ΄Αγιος Παϊσιος επανέλαβε τα λόγια αυτά και συμπλήρωσε: “Η Τουρκία θα διαμελισθεί σε 3-4 κομμάτια . Ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Εμείς θα πάρουμε τα δικά μας εδάφη, οι Αρμένιοι τα δικά τους και οι Κούρδοι τα δικά τους. Πολύ σύντομα, οι προσευχές που γίνονται κάτω από την επιφάνεια της γης, θα γίνονται επάνω στην γη και τα κεράκια που ανάβονται κάτω, θα ανάβονται επάνω”, κάνοντας λόγο προφανώς για τους κρυπτοχριστιανούς της Τουρκίας!

Και πάμε στα αριθμητικά δεδομένα: σημερινός πληθυσμός Τουρκίας: 80.000.000.
Το 1/3 αυτών περίπου 27.000.000.
Και εύλογα αναρωτιέται κανείς: Είναι δυνατόν μέσα στην ισλαμική Τουρκία του Ερντογάν και των
Γκρίζων Λύκων 27 εκατομμύρια Τούρκοι, να βαπτιστούν χριστιανοί; Και όμως είναι: Και ξαναπάμε σε δεδομένα:

1) Η πολυετής γενετική έρευνα του ελβετικού ινστιτούτου Γενετικής i-GENEA, η οποία διήρκεσε πάνω από 10 χρόνια και βασίστηκε σε γενετικά δείγματα και εκτενή βιβλιογραφία από 500 επιστημονικές πηγές παρουσιάζει μία Τουρκία-μωσαϊκό, με 72 διάσπαρτες μειονοτικές ομάδες, από την Ανατολία έως τα παράλια του Αιγαίου, έτοιμη να εκραγεί. Ανάμεσα σε αυτές δεσπόζουσα θέση καταλαμβάνει η ελληνική μειονότητα (;) που αριθμεί 20.000.000 μέλη!

2) Σε μια τριετία μόνο (2009-2012) πουλήθηκαν στην Τουρκία 8.000.000 Ευαγγέλια! Αν αναλογεί ένα Ευαγγέλιο ανά οικογένεια -και δεδομένου ότι οι τουρκικές οικογένειες έχουν πολλά παιδιά- ο αριθμός των Τούρκων, που ενδιαφέρονται για το Χριστιανισμό θα μπορούσε, να ξεπεράσει ακόμα και τα 30.000.000.

3) Τίτλος πρόσφατου άρθρου: “Αποκάλυψη-τώρα για την Τουρκία: Εκατομμύρια Τούρκοι έμαθαν πως είναι εξισλαμισμένοι Έλληνες, Αρμένιοι και Εβραίοι – Ψάχνουν για την καταγωγή τους.

4) Τουρκικές πηγές υποστηρίζουν:

* Σύμφωνα με πληροφορίες τουρκικής εφημερίδας πολλοί κρυπτοχριστιανοί και άνθρωποι απλοί που είναι πιο κοντά στον δυτικό πολιτισμό και στην πόλη της Κωνσταντινούπολης έχουν στο σπίτι τους μια εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου.

* Υπάρχουν περίπου 35 χιλιάδες κρυφές Εκκλησίες στην Τουρκία ενώ μόνο οι κάτοικοι του Πόντου (ελληνικής καταγωγής ως επί το πλείστον) φτάνουν τα 2 εκατομμύρια.

* ΄Αρθρο του περιοδικού Ακτουέλ (29-10-92): “Οι κρυπτοχριστιανοί του Πόντου γιορτάζουν το Δεκαπενταύγουστο, τα Χριστούγεννα , τα Θεοφάνεια και άλλες γιορτές της Ορθοδοξίας. Μάλιστα, την παραμονή των μεγάλων εορτών τα παιδιά λένε τα κάλαντα.”

* Τα Χριστούγεννα του 2017 Τούρκοι συνέρρευσαν στις εκκλησίες γα να γιορτάσουν τη γέννηση του Θεανθρώπου: σε εκκλησίες της Πόλης, της Νοτιοανατολικής Τουρκίας, της Αττάλειας, στην εκκλησία του Αγίου Αντωνίου στη συνοικία Μπέγιογλου, στην εκκλησία του αγίου Γεωργίου του Κουδουνά στα Πριγκιποννήσια, στην εκκλησία του Άη Πρώτη στην εκκλησία της Παναγίας στην κεντρική περιοχή του Ούκαπανι στην Πόλη.

* Σχετικά με τον ΄Αγιο Γεώργιο τον Κουδουνά κάθε χρόνο την ημέρα της εορτής του στην ιερά μονή του στην Πρίγκηπο παρατηρείται κοσμοπλημμύρα. Δεκάδες χιλιάδες προσκυνητές απ’ τα πέρατα της Τουρκίας με τσαντόρ, ακόμα και ηλικιωμένοι, περπατούν ξυπόλητοι, απ’ τις ακτές όλη την ανηφόρα ως την κορυφή που είναι ο ναός σε ένα άνευ προηγουμένου πανηγύρι, κάνοντας τάματα, κρεμώντας κουρελάκια στα δέντρα, τηρώντας μία παράδοση με κλωστές, περιμένοντας σε ατέλειωτες ουρές επί 5 ώρες για να πάρουν αγιασμό, να τους σταυρώσει ο Ορθόδοξος παπάς, ανάβοντας κεριά, χαϊδεύοντας εικόνες, πιστεύοντας στη δύναμη του Σταυρού!

* Σύμφωνα με το περιοδικό ΑKTUEL ο κρυπτοχριστιανός Λεμάν δήλωσε στον τούρκο δημοσιογράφο “Ναι. Είμαστε Ρωμιοί. Γιατί να απαρνηθούμε την καταγωγή μας;”

* Κρυπτοχριστιανός είχε αποκαλύψει ότι η μητέρα του προτού βάλει το ψωμί στο φούρνο το σταύρωνε.

* Υπάρχουν κρυπτοχριστιανοί, που το κρατούν κρυφό ακόμα και από την οικογένειά τους.

* Σε τοίχο σπιτιού στην Κων/πολη κάποιοι έγραψαν: “ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ.” Επίσης, Τούρκοι λένε σε Έλληνες επισκέπτες: “Ο τόπος αυτός είναι δικός σας”. Φύλακες μνημείων λένε σε Έλληνες να μην πληρώνουν εισιτήριο γιατί «αυτά είναι δικά σας». Δε θεωρούν ευλογία απ’ τον Θεό το γεγονός ότι αδίκησαν τους Ρωμηούς κλέβοντας και διώκοντάς τους, πιστεύοντας ότι αυτός είναι ο λόγος που δεν βλέπουν προκοπή! Καταλαβαίνουν ότι ζουν σε μια χώρα που όλα είναι Ελληνικά! Ιστορία, μνημεία, πόλεις, πολιτισμός και το σημαντικότερο ότι η συντριπτική πλειοψηφία εξ’ αυτών γνωρίζει ότι στις φλέβες τους ρέει Ελληνικό αίμα!

* Η εβδομαδιαία τουρκική επιθεώρηση Αξιόν αναφέρει: «Επιστρέφουν στις θρησκευτικές τους ρίζες»! Επισημαίνει ότι σε 3 χρόνια μοιράστηκαν 8 εκατομμύρια Ευαγγέλια (incil) στην τουρκική γλώσσα, ενώ φανερά βαπτίζονται Χριστιανοί πολλοί μουσουλμάνοι απόγονοι εξισλαμισμένων Ελληνογενών που ανακαλύπτουν τις χριστιανικές τους ρίζες!

* Η «Σαμπάχ» τιτλοφορεί: «Η Εκκλησία της Παναγίας στην Κωνσταντινούπολη, τελευταία ελπίδα για τους Τούρκους»! Τη χαρακτηρίζει «Πόρτα ελπίδας», τόπο προσκυνήματος και προσευχής για τα προβλήματα των Τούρκων με αθρόα προσέλευση που κάθε 1η του μηνός δημιουργείται το αδιαχώρητο!

Η φήμη της Παναγίας απλώθηκε παντού και οι Τούρκοι -ακόμα και διάσημοι- προσέρχονται για να ανάψουν κεριά, να φιλήσουν το χέρι Ορθόδοξου παπά, δηλώνοντας ότι εκεί είναι το σπίτι του Θεού γιατί γίνονται θαύματα!

* Στον Αρχάγγελο Μιχαήλ στη Σεβάστεια, αναφέρεται στα συναξάρια ότι μικρά ψάρια εντός του αγιάσματος έγλυφαν το σώμα των ασθενών και λάμβαναν θαυματουργικά θεραπεία.
Η Εκκλησία καταστράφηκε τον 15ο αιώνα, αλλά σήμερα το αγίασμα χρησιμοποιείται με τις ίδιες θεραπευτικές ιδιότητες προσελκύοντας πολλούς Ευρωπαίους.

* Η εφημερίδα «Σταρ» γράφει: «Τουρκάλες με μαντίλες πάνε σε Εκκλησίες», ανάβουν κεριά, κάνουν τάματα, ζητάνε την ευλογία έκπληκτων παπάδων, προσκυνούν εικόνες, επικαλούνται Αγίους (όλα αυτά τα απαγορεύει το Ισλάμ), παρατηρώντας μία μεταστροφή σε Ελληνορθόδοξους ναούς και αγιάσματα όπου οι Τούρκοι βρίσκουν καταφύγιο!

* Η εφημερίδα «Μιλιέτ» αναφέρει ότι με μέριμνα Τούρκου δημάρχου, γιορτάστηκε ευλαβικά στη Σηλυβρία η μνήμη του Αγίου Νεκταρίου με μαζική συμμετοχή «μουσουλμάνων»!

* Τα τελευταία χρόνια επετράπη στην εορτή των Θεοφανίων να ρίχνεται στο Βόσπορο ο Σταυρός. Πιο πολύ χάρηκαν οι Τούρκοι ψαράδες γιατί θεωρούσαν ότι ο λόγος που μειώθηκαν τα ψάρια στη θάλασσα ήταν που δεν έριχναν οι Ρωμιοί το Σταυρό τα Φώτα!

* Τουρκικές εφημερίδες ανέφεραν ότι νεαρή Τουρκάλα βούτηξε με τα ρούχα να πιάσει το Σταυρό στον Κεράτιο μαζί με Χριστιανούς λέγοντας ότι ήθελε να τιμήσει τη γιορτή των Ρωμιών και θα το ξανάκανε για να πάρει ευλογία!

* Η «Χουριέτ» πρώτη σε κυκλοφορία τουρκική εφημερίδα δημοσίευσε πριν λίγα χρόνια ότι Τούρκος υποψήφιος δήμαρχος κυβερνώντος ισλαμικού κόμματος ζήτησε την ευλογία του Πατριάρχη, παρακολουθώντας τη θεία λειτουργία στην Παναγία Ευαγγελίστρια την 25η Μαρτίου(!), μίλησε δημόσια σε Τούρκους δημοσιογράφους για την αγιότητα του ηγέτη της Ορθοδοξίας και του πρόσφερε τριαντάφυλλο…»!

* Τουρκικά κανάλια δείχνουν Μετέωρα, Μιστρά, ψαλμωδίες, βίους Αγίων κ.α, ενώ λειτουργεί και χριστιανικός ραδιοφωνικός σταθμός με μεγάλη ακροαματικότητα.

* Έξω από τα Άδανα σε κατακόμβη που μαρτύρησαν 7 Χριστιανοί νέοι προσέρχονται Τούρκοι προσκυνητές θυμιάζοντας λιβάνι που απαγορεύει το Ισλάμ, θεωρώντας τους τόπους ιερούς διότι γίνονται φοβερά θαύματα.

* Στην Ταρσό ο Ναός Αποστόλου Παύλου είναι προσκύνημα, ανάβουν καντήλια, φιλάνε εικόνες, πίνουν αγίασμα για την υγεία τους και όλα αυτά τα θεωρούν ιερά.

* Τούρκοι γράφουν λογοτεχνικά βιβλία: «Κωνσταντινούπολις ήταν το όνομά σου… με το λαό σου τον ευσεβή, τις Εκκλησιές, τα μοναστήρια, τ’ αγιάσματά σου, με τις εικόνες, τους καλογέρους και τους αγγέλους σου, ήσουνα η πρωτεύουσα μιας αυτοκρατορίας. Κωνσταντινούπολις το όνομά σου…»

* Στο νησί Αντιγόνη τιμούν τον Αγ. Γεώργιο φέρνοντας στο μοναστήρι λάδια, λαμπάδες, χρήματα για τα θαύματα που κάνει.

* Σ’ ένα απ’ τα 40 αγιάσματα της Πόλης, στο Μπαλουκλή καταφεύγουν πολλοί Τούρκοι ζητώντας βοήθεια σε δύσκολες περιστάσεις της ζωής.

* Στην Παναγία του Βεφά κάθε πρωτομηνιά εκατοντάδες Τούρκοι παίρνουν αγιασμό και την Πρωτοχρονιά γίνεται το αδιαχώρητο από χιλιάδες προσερχόμενους.

* Κοντά στην Αγιά Σοφιά, στον Αϊ Θαράπο, κάθε Δευτέρα Ορθόδοξος ιερέας διαβάζει συνεχώς ευχές σε «μουσουλμάνους» που ζητούν εξομολόγηση

* Το αγίασμα της σπηλιάς Αγ. Δημητρίου Ξηροκρήνης γεμάτο δεκανίκια και τάματα από Τούρκους ακόμα και απ’ το Ερζερούμ που θεραπεύθηκαν.

* Τούρκοι εκκλησιάζονται, ζητούν να κοινωνήσουν, προσκυνούν το Σταυρό, ευχαριστούν τον παπά που σταυρώνει το άρρωστο παιδί τους, αγαπούν ιδιαιτέρως τον Aziz Nikola (Άγιο Νικόλαο)!

* Τουρκάλα κρατά 50 χρόνια αναμμένο το καντήλι στο Ναό Ταξιαρχών Μοσχονησίων!

* Τουρκικές πηγές σε έρευνα του Ν. Χειλαδάκη αποκαλύπτουν ότι στη Μονή Παντοκράτορος του Κερατίου που υπήρχαν οι αυτοκρατορικοί τάφοι Κομνηνών και Παλαιολόγων, είναι σήμερα η περιοχή Φατίχ, κέντρο φανατικών ισλαμιστών και συνηθίζουν πολλοί Τούρκοι να ανάβουν κεριά και να ρίχνουν χρήματα σ’ έναν τάφο παρά την προειδοποιητική επιγραφή που απαγορεύει αυστηρά τη συνήθεια αυτή.

Μην ξεχνάμε και τους Αλεβίτες της Τουρκίας οι οποίοι υποτίθεται, ότι είναι μουσουλμάνοι, έχον όμως πολλές πολλές ομοιότητες με το Χριστιανισμό, αφού διδάσκουν την αγάπη, πιστεύουν σε κάποια αγία τριάδα, έχουν τους 12 ιμάμηδες (κατά τους 12 αποστόλους) και πίνουν κρασί ενώ στο ισλάμ απαγορεύεται.

Το γεγονός, ότι Τούρκοι προσκυνούν εικόνες δεν είναι μικρό πράγμα, αφού στη θρησκεία τους οι απεικονίσεις του Θείου απαγορεύονται.

Από τα παραπάνω συμπεραίνουμε, ότι το 1/3 των Τούρκων είναι ήδη έτοιμοι, να βαπτιστούν Χριστιανοί και οπωσδήποτε κάποιοι το έχουν κάνει ήδη: οι περισσότεροι από αυτούς, που έχουν βαπτιστεί είναι κρυπτοχριστιανοί, λίγοι μόνο είναι φανεροί. ΄Ολοι αυτοί όμως, αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για εμάς, που ενώ είμαστε ελεύθεροι να τελούμε τα θρησκευτικά μας καθήκοντα είμαστε χλιαροί στην πίστη και αμελείς. Ακόμα χειρότερα, ακολουθούμε διάφορες “μόδες” και “προοδευτικές” υποτίθεται αντιλήψεις περί αθεϊας ή αναζητούμε την αλήθεια σε άλλες θρησκείες ή τέλος είμαστε έτοιμοι, να δεχτούμε τον οικουμενισμό και να υποβιβάσουμε την πίστη μας. Ας είμαστε επομένως προσεκτικοί και ας μην υποτιμάμε την Ορθοδοξία, αλλά ας εκτιμούμε το γεγονός, ότι γεννηθήκαμε ορθόδοξοι.

Κλείνω με απόσπασμα προφητικού ποιήματος, που αναφέρεται στους κρυπτοχριστιανούς της Τουρκίας:
“Ο κρυπτοχριστιανός , φανερά θα θυμιατίσει
Και τον Σταυρό του , με τρία δάκτυλα στο σώμα του , θα σχηματίσει ,
Εν τοις ύδασι , Ορθόδοξος ιερέας θα τους Βαπτίσει.”

https://www.pentapostagma.gr/2012/08/blog-post_6929.html

ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr