ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ : ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ!

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ. - 7 Μάι 2018 - 19:27
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ ΔΕΙΧΝΕΙ, ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΜΙΑ ΗΡΕΜΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΛΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΣΕ “ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ”.

ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΟ, ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΗΛΠΙΖΑΝ, ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ “ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ” (ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ!) ΣΥΝΟΔΟ ΠΟΥ ΣΥΝΗΛΘΕ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΤΟ 2016. ΤΕΛΙΚΑ ΒΕΒΑΙΑ, ΟΙ ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΑΛΛΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑ ΝΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΥΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ.

ΛΙΓΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΠΑΛΙΑ ΠΛΗΓΗ” ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ:

ΤΟ ΙΟΥΛΙΑΝΟ (ΠΑΛΑΙΟ) ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΙΣΗΓΑΓΑΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΙ 318 ΘΕΟΦΟΡΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ Α΄ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ (ΝΙΚΑΙΑ / 325 Μ.Χ.). ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΟΙ ΕΟΡΤΕΣ, ΟΙ ΝΗΣΤΕΙΕΣ, ΤΟ ΚΥΡΙΑΚΟΔΡΟΜΙΟ. ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΑΥΤΗ ΟΡΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΚΟΙΝΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΟΡΤΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ ΩΣ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΑΪΟ).

ΤΟ 1582 Ο ΠΑΠΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΙΓ’ ΠΡΟΕΒΗ ΣΕ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ, ΠΡΟΣΘΕΤΟΝΤΑΣ 13 ΗΜΕΡΕΣ, ΩΣΤΕ, ΝΑ ΜΗ ΜΕΤΑΤΟΠΙΖΕΤΑΙ Η ΕΑΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ. Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ Η ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΚΩΝ/ΠΟΛΗΣ ΤΟ 1583, ΩΣ ΕΞΗΣ:

..Ὅποιος δέν ἀκολουθεῖ τά ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, καθώς αἱ ἑπτά Ἅγιαι Οἰκουμενικαι Σύνοδοι ἐθεσπισαν καί τό ῞Αγιον Πάσχα καί τό Μηνολόγιον καλῶς ἐνομοθέτησαν νά ἀκολουθῶμεν καί θέλει νά ἀκολουθῆ τό νεοεφεύρετον Πασχάλιον καί Μηνολόγιον τῶν ἀθέων ἀστρονόμων τοῦ Πάπα, καί ἐναντιώνεται εἰς αὐτά ὅλα, καί θέλει νά ἀνατρέψῃ καί νά χαλάσῃ τά πατροπαράδοτα δόγματα καί ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, ἄς ἔχει τό ἀνάθεμα καί ἔξω τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, καί τῆς τῶν πιστῶν ὁμηγύρεως ἄς εἶναι…..ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΑΥΤΗ ΕΠΙΚΥΡΩΘΗΚΕ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΩΣ ΣΥΝΟΔΙΚΩΣ ΚΑΙ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΩΣ ΤΟ 1587, ΤΟ 1593, ΤΟ 1722, ΤΟ 1756, ΤΟ 1836, ΤΟ 1848, ΤΟ 1895 ΚΑΙ ΤΟ 1904.

ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ο ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΜΕΤΑΞΑΚΗΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΑΡΡΙΧΗΘΗΚΕ ΣΤΑ ΥΠΑΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ , ΕΥΚΟΛΑ ΟΣΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ:
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΙΤΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ (1910 -1918)
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΘΗΝΩΝ / ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ (1918 – 1920)
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΩΣ ΜΕΛΕΤΙΟΣ Δ΄(1921 – 1923)
ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΩΣ ΜΕΛΕΤΙΟΣ Β΄(1926 – 1935)

ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΗ, ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΝΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ, ΟΤΙ ΤΗΝ ΟΦΕΙΛΕΙ ΣΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΠΙΤΗ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΣΟΝΩΝ, ΑΦΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ, ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΟΜΑΣΟΝΟΣ 33ΟΥ ΒΑΘΜΟΥ.

Ο ΜΕΤΑΞΑΚΗΣ, ΩΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΘΗΝΩΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΩΣ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΣΥΓΚΑΛΕΣΕ ΤΟ “ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ” ΤΗΣ ΚΩΝ/ΠΟΛΗΣ (10 ΜΑΪΟΥ – 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 1923), ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΜΩΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΔΕΝ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΔΙΚΑΣΑΝ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ.
ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ:

ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΥΠΗΡΞΑΝ ΣΕΙΣΜΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ:
1) ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΦΩΤΙΟΣ: “ΜΟΝΟ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ”

2) ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ: “ΑΛΛΟΔΟΞΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΕΤΙΟ ΜΕΤΑΞΑΚΗ”.

3) ΟΣΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΔΙΟΝΥΣΙΑΤΗΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ: “ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΕΙΘΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ”

4) ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΕΛΙΜΙΡΟΒΙΤΣ: “Η ΚΩΝ/ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΤΕΡΙΚΗ. ΔΕ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ”

5) ΟΣΙΟΣ ΦΙΛΟΘΕΟΣ ΖΕΡΒΑΚΟΣ: “Ο ΜΑΣΟΝΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΜΕΤΑΞΑΚΗΣ ΠΑΡΕΣΥΡΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ. ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ”

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΝΕΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΟΜΟΤΙΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Α.Π.Θ. Π. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΗΣΗΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ, ΟΠΩΣ Ο Π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ:

https://www.youtube.com/watch?v=v9jXUvKzb5oΤΟ

ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ, ΟΤΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΕΠΕΦΕΡΕ ΣΧΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ: ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΟ ΣΧΙΣΜΑ;ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΑ ΠΑΤΡΟΠΑΡΑΔΟΤΑ ΄Η ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΙΝΟΤΟΜΗΣΕ;

ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:

1) Η ΝΗΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΕΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ.

2) Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ, ΕΝΩ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΠΑΝΙΑ, ΑΦΟΥ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΕΟΡΤΑΖΕΤΑΙ ΩΣ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΟΡΤΑΖΕΙ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ.

3) ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ, ΑΦΟΥ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΕΟΡΤΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΕΝΩ ΟΙ ΑΚΙΝΗΤΕΣ ΕΟΡΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ.
ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ:

1) ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ Η ΜΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΗ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΙΑΔΟΧΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΑ (ΟΤΙ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΤΗΣ ΧΑΡΗΣ).

2) Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΦΛΕΡΤΑΡΕΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ. ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΑΠΙΚΟΥΣ, ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ, ΕΒΡΑΙΟΥΣ, ΒΟΥΔΙΣΤΕΣ, ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ ΚΛΠ. ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΧΩΡΙΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ “ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ”.

3) Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΧΙΛΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ (13 ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ;), ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ. ΑΙΤΙΑ; ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΄Η ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΔΙΑΛΛΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ;

4) ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ, ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΟΙΝΩΝΑΕΙ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ, ΝΑ ΕΧΕΙ ΝΗΣΤΕΨΕΙ ΚΑΙ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ.
ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ (ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ) ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΚΟΙΝΩΝΗΤΟΥΣ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΑΣΗΜΑΝΤΕΣ ΑΙΤΙΕΣ.

ΑΛΗΘΕΙΑ, Η ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΙΣΤΟ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ “ΜΠΡΑΒΟ, ΗΣΟΥΝ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ, ΠΑΡΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΛΗ ” ΄Η ΕΙΝΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ;

ΟΣΟ ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΥΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ, ΕΝΩ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ, ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΩΣΤΟΙ ΄Η ΜΗΠΩΣ ΟΣΟΙ ΑΠΟΤΕΙΧΙΖΟΝΤΑΙ; ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ, ΝΑ ΕΝΑΓΚΑΛΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ, Ο ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑΣ ΕΙΠΕ: «ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΑΣΘΕ» ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ, ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΛΑΪΚΟΥΣ;

ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Ο ΠΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΑΓΩΝΙΑ, ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ. ΑΞΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΞΙΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΕΝΘΕΝ ΚΑΚΕΙΘΕΝ. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΝΑΞΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΠΡΟΦΗΤΕΥΤΕΙ, ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙΡΟΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΙΕΡΕΙΣ, ΓΙΑ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ (ΟΤΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ Γ΄ΠΠ Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ, ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΣΘΟΣ ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ).

ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΗΡΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ. ΜΙΑ ΝΥΞΗ ΕΚΑΝΑ ΜΟΝΟ. ΔΕ ΦΙΛΟΔΟΞΩ, ΝΑ ΤΟ ΛΥΣΩ, ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ, ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΩ, ΑΦΟΥ ΚΙ ΕΓΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΕΙΜΑΙ!.

ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr