ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Μιλάνε για «παγκόσμια πρωτιά» για ελληνικό drone μετά από βολή ρουκέτας – vid

ΕΛΛΑΔΑ. - 7 Μάι 2023 - 19:30
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram

Ο λόγος για το ελληνικής κατασκευής Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος Μάχης (UCAV) SARISA SRS-1X της ελληνικής εταιρείας SAS Technology.

Κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία δοκιμαστική βολή ρουκέτας τύπου Hydra 70 των 2,75 ιντσών, κάτι που ποτέ πριν δεν έχει καταφέρει πολυκόπτερο drone παρόμοιου μεγέθους.

Μέχρι σήμερα τέτοιες ρουκέτες εκτοξεύονταν από ελικόπτερα τύπου Apache.

Το βλήμα καθοδηγήθηκε από λέιζερ και η προσβολή του στόχου στα 3χλμ. έγινε με επιτυχία χωρίς την παραμικρή απόκλιση.

Θεωρείται ένα σημαντικό βήμα για την ελληνική αμυντική βιομηχανία, η οποία -σε αντίθεση με την Τουρκία- έχει μείνει πολύ πίσω στο θέμα drones.

Ιδιαίτερα δε ο πόλεμος στην Ουκρανία, αλλά και οι προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο που πλέον στέλνουν UAV αντί για F-16, καταδεικνύουν το πόσο καίριας σημασίας είναι για την Ελλάδα να επενδύσει «χθες» στα drones.

Είναι ακόμα πάρα πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν και μεγάλη η απόσταση που πρέπει να διανυθεί για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος:

(freepik photo)

el.gr

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr