ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Μπαίνουν κριτήρια στο επίδομα των 2.000 ευρώ για κάθε νεογέννητο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ. - 2 Αυγ 2019 - 8:12
Loading...

Τη χορήγηση του αναμενόμενου επιδόματος των 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται με εισοδηματικά ή αναλογικά κριτήρια εξετάζει η κυβέρνηση…

…, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις της αρμόδιας υφυπουργού Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνας Μιχαηλίδου (φωτό).

«Τα 2.000 ευρώ για κάθε γέννα που προϋπολογίζονται για τον Προϋπολογισμό του 2020 είναι για κάθε γέννα που γίνεται στη χώρα, είναι οριζόντια και είναι για όλους.

Στα πολύ υψηλά εισοδήματα αυτό που σκεφτόμαστε είναι να μην το εφαρμόσουμε. Αν αυτό μας αφήνει ένα περιθώριο ελευθερίας έτσι ώστε για τα πολύ χαμηλά εισοδήματα, για τους πολύ ευάλωτους, να αυξήσουμε λίγο παραπάνω το επίδομα, αυτό θα είναι προτεραιότητα απόλυτη» δήλωσε χαρακτηριστικά, χθες, η υφυπουργός.

Το βασικό σενάριο που εξετάζει η κυβέρνηση είναι το νέο επίδομα να χορηγείται στο σύνολό του (2.000 ευρώ) βάσει εισοδηματικών κριτηρίων.

Σύμφωνα με το δεύτερο σενάριο, το ποσό θα προσαυξάνεται ανάλογα με τα δηλωθέντα εισοδήματα. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν έως τις αρχές Σεπτεμβρίου.

dimokratianews.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter