ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Μόσχα: Κάρφωμα Τουρκίας… Ιδού τι άφησαν στους Αζέρους μετά από άσκηση, για τον πόλεμο

ΔΙΕΘΝΗ. - 17 Οκτ 2020 - 18:38
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Η επιδείνωση της ένοπλης αντιπαράθεσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ σχεδιάστηκε από τις τουρκικές αρχές, οι οποίες προκάλεσαν ενεργά το Μπακού να εξαπολύσει εχθροπραξίες, ανέφεραν ΜΜΕ. Σύμφωνα με τον Kommersant, που αντλεί πληροφορίες από στρατιωτικές και διπλωματικές πηγές, οι τουρκικές αρχές προετοιμάζουν το έδαφος για την επανάληψη των εχθροπραξιών εδώ και αρκετούς μήνες.

Μετάφραση: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΗΓΗ: https://vz.ru/

Πιθανώς, μετά το τέλος των στρατιωτικών ασκήσεων στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν τον Ιούλιο-Αύγουστο, παρέμεινε μια σημαντική ομάδα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Περιλάμβανε μια τακτική ομάδα τάγματος, στρατιωτικούς εκπαιδευτές, πιλότους και συμβούλους έως 600 ατόμων. Οι σχηματισμοί ενισχύθηκαν με 18 οχήματα μάχης πεζικού, ένα MLRS, έξι ελικόπτερα, οκτώ αεροσκάφη και πολλά drones.

Επιπλέον, οι πηγές ισχυρίζονται ότι η Άγκυρα στρατολογεί ενεργά μισθοφόρους από ισλαμιστικές ομάδες στη Συρία και τη Λιβύη για να συμμετάσχει στις μάχες για το Καραμπάχ. Στη ζώνη των συγκρούσεων, δρουν περίπου 1,3 χιλιάδες Σύριοι μισθοφόροι και περίπου 150 μαχητές από τη Λιβύη.

Σύμφωνα με τις πηγές του Kommersant, οι στρατολογητές προσέφεραν σε όσους επιθυμούσαν να πάνε στον πόλεμο σε αυτήν την περιοχή ένα «επίδομα» ύψους 1,5 χιλιάδων δολαρίων και ανταμοιβή έως 2 χιλιάδες δολάρια το μήνα.

“Στις 22 Σεπτεμβρίου, η πρώτη ομάδα από το 2ο σώμα του Συριακού Εθνικού Στρατού στάλθηκε στο Αζερμπαϊτζάν, το οποίο παρακολούθησε ειδική εκπαίδευση δύο εβδομάδων υπό την καθοδήγηση Τούρκων εκπαιδευτών στη Συρία”, ανέφερε η πηγή. …

defence-point.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΛΛΙΩΡΑ

 

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…