ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Νέα επιδρομή με ξαφνικές κατεδαφίσεις κτιρίων στη Χειμάρρα – Φόβοι για τις ελληνικές περιουσίες (ΒΙΝΤΕΟ)

ΕΘΝΙΚΑ. - 23 Σεπ 2018 - 22:20
Loading...

Πράξεις που κινούνται μάλλον μέσα στα πλαίσια της…ενταξιακής πορείας της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Προ ημερών (Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου) μέσα από πέραν τον ορίων άσκηση αστυνομικής βίας, η Υπηρεσία Χωροταξικής Επιθεώρησης εφάρμοσε ακόμη μία εξόρμηση κατεδαφίσεων κτισμάτων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χειμάρρας.

Στην προκειμένη περίπτωση αφορούσε μικρών δυνατοτήτων (στα μέτρα της οικογενειακής επιχείρησης) τουριστικών εγκαταστάσεων στην περιοχή της Γιάλια (Γιαλός) στα όρια της κοινότητας του Βούνου.

Δεκάδες αστυνομικοί, μιας σπάνιας πυκνότητας συγκέντρωση ειδικών δυνάμεων καταστολής απ’ τον Αυλώνα και τα Τίρανα, υποστήριξαν τις ενέργειες κατεδάφισης κλιμακίου της Κεντρικής Διεύθυνσης της προαναφερόμενης Υπηρεσίας που τελεί υπό τις αρμοδιότητες του Υπουργείου Εσωτερικών πλέον.

Όπως πληροφορούμαστε από το τοπικό himaara.gr, τα κτίσματα που κατεδαφίστηκαν (9 συνολικά μικρά ξενοδοχεία και βοηθητικοί χώροι) αφορούσαν κυρίως σε κατοίκους της περιοχής και την οικογένεια Μπάλια.

Οι ιδιοκτήτες καταγγέλλουν ότι δεν είχαν ενημερωθεί σχετικά με την επιχείρηση για εξεύρεση λύσης, παράταση εκτέλεσης κ.α. ενώ επίσης καταγγέλλουν ότι ασκήθηκε εις βάρος τους βία που ξεπερνά τα όρια των επιβεβλημένων ορίων της αστυνομίας. Από πλευράς της η Αστυνομία προσήγαγε στα Γραφεία της στον Αυλώνα 7 κατοίκους με την κατηγορία αντίστασης κατά της αρχής και βία κατά κρατικών υπαλλήλων.

Επί το πλείστον οικογένειες που είχαν κτίσει τις κατασκευές ισχυρίζονται ότι κατέχουν κάποια δικαιολογητικά χαρτιά και ότι ακολουθούσαν τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος προς νομιμοποίηση και ένταξη αυθαιρέτων κτισμάτων.

Να σημειωθεί ότι στην περιοχή του Γιαλού – Βούνου, όπου προϋπήρχαν παλιές ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούσαν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων αλλά και η νομενκλατούρα του κράτους, τα τελευταία δύο χρόνια απέκτησε επίσης μεγάλης αξίας τουριστική μονάδα ένας απ’ τους επιχειρηματίες του περιβάλλοντος του Πρωθυπουργού, Τζιλάρι Αλμπάν.

Οι κάτοικοι της περιοχής Χιμάρας όπως και σε ανάλογες άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν δεν αποκλείουν ως βασικό κίνητρο και τούτης της επιχείρησης κατεδαφίσεων και καταστολής της οικονομικής δραστηριότητας των εντοπίων, ακριβώς με την προνομιακή μεταχείριση των μεγαλοξονοδόχων και των ανάλογων συμφερόντων.

el.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter