ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Νέος καταπέλτης κατά Βαρθολομαίου: Κάνε πρώτα ιεραποστολή στην χώρα σου πριν διδάξεις τους Ουκρανούς Επισκόπους

ΕΚΚΛΗΣΙΑ. - 27 Σεπ 2018 - 19:27

Στο απόσπασμα έχει στήσει η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον σφυροκοπάει καθημερινά. Σήμερα του πρότεινε να κάνει ιεραποστολικό έργο στην Τουρκία πριν διδάξει τους Ουκρανούς Επισκόπους!
Συγκεκριμένα ο Εκπρόσωπος της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Vasily Anisimov πρότεινε ο πατριάρχης της Κωνσταντινούπολης να κάνει ιεραποστολικό έργο στην Τουρκία, όπου βρίσκεται το πνευματικό κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

«Πες μας πρώτα πώς εκχριστιανίζεις τους πατριώτες σου στην Τουρκία, προτού διδάξεις τους Ουκρανούς επισκόπους να φέρουν στην πίστη έναν λαό που έχει βγει από ένα αθεϊστικό ζυγό 70 χρόνων”, ανέφερε ο Ανσίμοφ όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τι δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού Ιώβ , εκπρόσωπος του πατριάρχη της Κωνσταντινούπολης στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, ο οποίος είπε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας δεν είχε το δικαίωμα να απαιτήσει από την Κωνσταντινούπολη οι Έξαρχοι που ήρθαν για να προετοιμάσουν τη χώρα για αυτοκεφαλία να εγκαταλείψουν από την Ουκρανία.

«Το φάντασμα του κομμουνισμού κάποτε έσπασε την Ευρώπη και τώρα τα φαντάσματα της βυζαντινής αυτοκρατορίας, οι σημερινοί επισκόποι της Κωνσταντινούπολης, κακόμοιροι, ψάχνουν για κάποιον που να τους φροντίζει και να τους τροφοδοτεί”, ανέφερε ο Ανσίμοφ.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας αποκάλεσε την πρόθεση της Κωνσταντινούπολης να εκδώσει έναν τόμο για την Ουκρανία «παρεμβατική μητρότητα”: η Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης «ξαφνικά θυμήθηκε ότι ήταν μητέρα πριν από 300 χρόνια”, ανέφερε.

Ιλαρίων: Η Ρωσική Εκκλησία δεν πρέπει να φοβάται την απομόνωση 

Στο μεταξύ το Πατριαρχείο Μόσχας δεν πρέπει να φοβάται την απομόνωση από άλλες τοπικές εκκλησίες λόγω μη αποδοχής της πιθανής αυτοκέφαλης σθέσης των ουκρανών σχισματικών, δήλωσε ο Μητροπολίτης Ιλαρίων, επικεφαλής του Συνδέσμου του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων.

«Εάν η Κωνσταντινούπολη συνεχίσει τις αντικανονικές της ενέργειες, θα βρεθεί έξω από τον κανονικό χώρο, εκτός από την κατανόηση του εκκλησιαστικού συστήματος που χαρακτηρίζει την Ορθόδοξη Εκκλησία”, δήλωσε ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας σε συνέντευξή του δημοσίευσε την Πέμπτη η εφημερίδα Izvestia.

Είπε ότι είχε μιλήσει πρόσφατα με πολλούς επικεφαλής Ορθοδόξων Εκκλησιών και μπορεί να καταθέσει ότι ο Ορθόδοξος κόσμος έχει μια κοινή αντίληψη ότι το σχίσμα στην Ουκρανία μπορεί να ξεπεραστεί μόνο με τις κανονικές μεθόδους.

«Η πρόθεση του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης να δημιουργήσει μια αυτοκέφαλη εκκλησία με την ένωση των σχισματικών σε μια δομή χωρίς να μετανοήσουν την αμαρτία του σχίσματος, αγνοώντας πλήρως την κανονική Εκκλησία που υπάρχει στην Ουκρανία, έρχεται σε αντίθεση με τους  κανόνες, δεν είναι μια μέθοδος θεραπείας του σχίσματος, αλλά το νομιμοποιεί «, είπε.

«Όλες οι τοπικές Εκκλησίες συνειδητοποιούν ότι η νομιμοποίηση του σχίσματος, αν συμβεί, δεν θα το κάνει κανονικό και δεν θα εισέλθουν στην κοινωνία με τη δομή που αποτελείται από τους σχισματικούς”, δήλωσε.

pentapostagma.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter