ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Νίκος Αντωνιάδης : ΤΟ LOCK DOWN ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ

ΕΛΛΑΔΑ. - 8 Αυγ 2020 - 17:12
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Με τον πρώην φίλο μου και επί δέκα χρόνια πελάτη μου, μέχρι την παραίτησή μου στις 3 Σεπτεμβίου 2017, μας ενώνουν πολλά. Με τις νομικές επιτυχίες μου στις μάχες του με τους πολιτικούς αντιπάλους του, επιχειρηματίες και τις εταιρείες ιχθυοκαλλιέργειας, συνέβαλα τα μέγιστα στην εκλογή του το 2014.

Σήμερα μας χωρίζουν πολύ περισσότερα από αυτά που κάποτε μας ένωναν. Μεταξύ μας υπάρχει σφοδρή δικαστική αντιδικία, η οποία έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και ευρύτατη δημοσιότητα. Δεν είναι του παρόντος και δεν πρέπει τώρα να αναφερθώ σε αυτήν.

Αυτή τη στιγμή προέχει η αποκάλυψη της αλήθειας. Επιβάλλεται η συνεργασία μας για την αποκατάσταση της αλήθειας. Είμαι έτοιμος να κάνω πίσω στις μηνύσεις μου και τις αγωγές μου για το κοινό καλό.

Και για τον Γιάννη Δημητριάδη είναι η μεγάλη ευκαιρία να κάνει τη διαφορά. Να ξεχωρίσει. Να μείνει στην ιστορία. Ο δήμαρχος Πόρου δεν έχει ανάγκη κανέναν. Είναι εγγονός του ιδρυτή μίας από τις μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις. Έχει την οικονομική άνεση και την πολυτέλεια να μην έχει ανάγκη κανέναν. Να μην εξαρτάται από κανέναν.

Αυτές τις μέρες έχει πει πολλά. Έχει πει πολλά κρίσιμα για το παρόν και το μέλλον όχι μόνο του Πόρου αλλά ολόκληρης της χώρας. Όλων των Ελλήνων πολιτών.

Είπε ότι τα μέτρα που επιβλήθηκαν στο νησί δεν είναι απλώς μία πληγή για τον τουρισμό του Πόρου αλλά ότι συνιστούν την οικονομική καταστροφή του νησιού.

Είπε ότι οι τοπικές αστυνομικές αρχές αδιαφορούσαν. Ότι υπήρχε “γραμμή” να μην γίνονται έλεγχοι ή ότι όταν αυτοί γίνονταν, εφαρμόζονταν νόμοι προηγούμενων δεκαετιών και όχι οι υπουργικές αποφάσεις που αφορούν στα “μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον Covid-19”.

Είπε ότι επί ένα μήνα ενημέρωνε και κατήγγειλε τους “αρμόδιους” για τη συμπεριφορά τους αυτή. Από αυτά που έχει πει προκύπτει ότι τα βέλη του στρέφονται κατ’ αρχήν στην τοπική αστυνομία. Ο διοικητής της οποίας απομακρύνθηκε από τη θέση του από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Είπε όμως ακόμα ότι έφτασε “πιο ψηλά”. Και ότι όταν το έκανε αυτό, γίνονταν κάποιοι έλεγχοι αλλά και πάλι αυτοί δεν ήταν ουσιαστικοί.

Για τα μέτρα που επιβλήθηκαν είπε αρχικά ότι οι κάτοικοι του νησιού, αλλά και ο ίδιος, ήταν μουδιασμένοι και ότι “όλο αυτό ήρθε απότομα”.

Για τα “κρούσματα” είπε, επίσης αρχικά, ότι ο ρόλος ο δικός του και του Δήμου “δεν είναι καθοριστικός” και ότι “δεν είχε έγκυρη πληροφόρηση” γι αυτά.

Είπε δηλαδή ότι άλλοι και όχι η δημοτική αρχή ελέγχανε την κατάσταση και αποφάσισαν για το νησί. Και αυτό μετά από μεγάλη καθυστέρηση παρά τις δικές του έγγραφες καταγγελίες “πιο ψηλά”.

Για τα “κρούσματα” στον Πόρο μαθαίνουμε από τα ΜΜΕ ότι βρέθηκαν τόσα θετικά αποτελέσματα και τόσα “επιβεβαιωμένα”, και ότι αναμένονται τα αποτελέσματα από άλλα 130 τεστ που έχουν γίνει.

ΟΠΟΤΕ ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ:

-Ο δήμαρχος Πόρου, Γιάννης Δημητριάδης, καλείται ΑΜΕΣΑ να διευκρινίσει πόσο “ψηλά” έφτασε στην έγγραφη ενημέρωση που έκανε για την απουσία ελέγχων στον Πόρο. Οφείλει να δημοσιοποιήσει τις έγγραφες αυτές ενημερώσεις και καταγγελίες και να αποκαλύψει την ταυτότητα των προσώπων που έγιναν αποδέκτες των καταγγελιών αυτών και αδιαφόρησαν. Η λογική λέει ότι εφόσον ο δήμαρχος Πόρου διαπίστωσε επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία ανοχή των αστυνομικών αρχών, ενημέρωσε σε κάθε περίπτωση τις ηγεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και του Υπουργείου Υγείας, τον Νίκο Χαρδαλιά και τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Η λογική λέει επίσης ότι εφόσον, όπως ο ίδιος καταγγέλλει, οι τοπικές αστυνομικές αρχές δεν συμμορφώθηκαν, και επομένως ούτε οι κάτοικοι του νησιού, οι τουρίστες και οι καταστηματάρχες, ο Γιάννης Δημητριάδης επανήλθε στις έγγραφες καταγγελίες του και επέμεινε. Άλλως έχει ευθύνη και ο ίδιος. Είμαι βέβαιος όμως, επειδή τον γνωρίζω, ότι επανήλθε.

Εφόσον λοιπόν υφίσταται πράγματι η επικίνδυνη αυτή πανδημία και ετέθη σε τεράστιο κίνδυνο η δημόσια υγεία από την αδιαφορία των αστυνομικών αρχών στον Πόρο και ο ίδιος ενημέρωσε τους “πιο ψηλά” και κατήγγειλε ότι η δημόσια υγεία βρισκόταν σε τεράστιο κίνδυνο, όπως καταγγέλλει ο δήμαρχος, απαιτείται να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία των καταγγελιών και των αποδεκτών τους.

Διότι εδώ δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν:

*Αυτοί που ενημερώθηκαν, βρίσκονται “ψηλά” και πιστεύουν στον κίνδυνο του κορωνοϊού, επέδειξαν εγκληματική αμέλεια και επέτρεψαν τη διάδοση της νόσου στον Πόρο. Ακόμα και με ενδεχόμενο δόλο. Όπως είπαμε, πάντα με τα δικά τους πάμε.

*Άλλως, φαίνεται πως δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις (σκόπιμη απουσία ελέγχων και αδιαφορία αυτών που είναι “πιο ψηλά”) και το έδαφος για “κρούσματα” και lock down στον Πόρο, ώστε να “επιβεβαιωθεί” η “πανδημία” και να δικαιολογηθούν τα μέτρα που λαμβάνονται σε όλη τη χώρα. Και κυρίως αυτό με την υποχρεωτική χρήση μάσκας, η οποία αυτή τη στιγμή κυριαρχεί στο δημόσιο διάλογο, πρωτίστως στα ακόμη ελεύθερα, αλλά υπό καθεστώς πρωτοφανών απειλών για διώξεις κατά των σκεπτόμενων πολιτών (εμού του ιδίου ήδη κατ’ εξοχήν και πρωτίστως στοχοποιημένου), μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Και φυσικά το νέο πλήγμα στην Ορθοδοξία, μετά από αυτό που δέχθηκε το ΠΑΣΧΑ.

Άλλως, δηλαδή, φαίνεται πως “θυσιάστηκε” ο Πόρος προς επιβεβαίωση και παραδειγματισμό. Μετά την αποτυχημένη, όπως φαίνεται, απόπειρα στο Κιάτο.

“Πανδημία” και “κίνδυνος” που “επιβεβαιώθηκαν” από τον αριθμό των “κρουσμάτων”. Αυτά που ανακοινώνονται κάθε μέρα από τον Νίκο Χαρδαλιά και τον Σωρήρη Τσιόδρα, είτε “επιβεβαιωμένα” είτε, προφανώς (αφού δεν έχω καταλάβει ότι έχει διευκρινιστεί τι είναι τα “υπόλοιπα), “ύποπτα” ή “πιθανά”. Όπως αυτές οι τρεις κατηγορίες των “κρουσμάτων” ορίζονται στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας και από τον Π.Ο.Υ.

Κάτι που μας οδηγεί στο πλέον κρίσιμο για την υπόθεση σημείο. Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω και να αναφέρομαι στον επίσημο ορισμό του κρούσματος. Στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας ορίζεται ότι κρούσματα Covid-19 είναι:

———

Ύποπτο κρούσμα

1. Ασθενής με οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού (αιφνίδια έναρξη νόσου, πυρετός και τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: βήχα, δύσπνοια) ΚΑΙ χωρίς άλλη αιτιολογία που να εξηγεί πλήρως την κλινική εικόνα ΚΑΙ με ιστορικό ταξιδιού ή διαμονής σε χώρα/περιοχή, σύμφωνα με τον επικαιροποιημένο κατάλογο του ΕΟΔΥ1, εντός των τελευταίων 14 ημερών πριν από την έναρξη των συμπτωμάτων

ή

2. Ασθενής με οποιαδήποτε οξεία νόσο του αναπνευστικού ΚΑΙ ιστορικό στενής επαφής2 με επιβεβαιωμένο ή πιθανό κρούσμα COVID-19 εντός των τελευταίων 14 ημερών πριν από την έναρξη των συμπτωμάτων

ή

3. Ασθενής με σοβαρή οξεία λοίμωξη αναπνευστικού (Severe Acute Respiratory Illness) η οποία απαιτεί νοσηλεία και για την οποία δεν έχει τεκμηριωθεί άλλη αιτιολογία

ή

4. Ασθενής με οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού (αιφνίδια έναρξη νόσου, πυρετός και τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: βήχα, δύσπνοια) που διαμένει ή επισκέφτηκε τις ακόλουθες περιοχές: Π.Ε. Ηλείας, Π.Ε. Αχαϊας, Π.Ε. Ζακύνθου
Κάθε ύποπτο κρούσμα θα πρέπει να υποβάλλεται ΑΜΕΣΑ σε εργαστηριακό έλεγχο για το νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2

Πιθανό κρούσμα

Ύποπτο κρούσμα με αποτέλεσμα εργαστηριακού ελέγχου για τον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2:

Αδιευκρίνιστο,

ή

Θετικό, αλλά με εργαστηριακή μέθοδο που ανιχνεύει γενικά ιούς που ανήκουν στην οικογένεια των κορωνοϊών και όχι ειδικά τον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2

Επιβεβαιωμένο κρούσμα
Άτομο με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη λοίμωξη από το νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2, ανεξαρτήτως κλινικών συμπτωμάτων και σημείων
Κάθε ύποπτο, πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα πρέπει να δηλώνεται ΑΜΕΣΑ στον ΕΟΔΥ μέσω του «Δελτίου Δήλωσης Κρούσματος από το νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2

———

Είναι απολύτως ΞΕΚΑΘΑΡΟ, και δεν θα κουραστώ να το επαναλαμβάνω, ενώ παρά την τεράστια πίεση που έχω ασκήσει, αντίθετη θέση δεν έχει υπάρξει (και ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ), ΚΑΙ τα ΤΡΙΑ είδη κρουσμάτων Covid-19, προϋποθέτουν ΟΞΕΙΑ ΛΟΙΜΩΞΗ ή ΝΟΣΟ του ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟΥ. Τόσο τα ύποπτα (4 περιπτώσεις οξείας λοίμωξης ή νόσου) και τα πιθανά (τα οποία είναι τα ύποπτα, δηλαδή η πρώτη κατηγορία οξείων λοιμώξεων, που είναι είτε αδιευκρίνιστα είτε έχουν επιβεβαιωθεί με το “τεστ”), όσο και τα επιβεβαιωμένα (με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη λοίμωξη).

Ενώ για το “τεστ” που κατ’ αρχήν γίνεται στα σύνορα, στα νησιά και παντού, είναι επίσης απολύτως ΞΕΚΑΘΑΡΟ ότι “ανιχνεύει γενικά ιούς που ανήκουν στην οικογένεια των κορωνοϊών και ΟΧΙ ΕΙΔΙΚΑ τον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2” (Covid-19).

O Γιάννης Δημητριάδης έχει την ιστορική ευκαιρία να ξεκαθαρίσει για ολόκληρο τον ελληνικό λαό το τοπίο του Covid-19, των τεστ και των κρουσμάτων, και επομένως των μέτρων που καταδυναστεύουν τους πολίτες και καταστρέφουν την ελληνική οικονομία. Και σ’ αυτό θα με έχει δίπλα του, αφήνοντας στην άκρη τις αντιδικίες μας.

Οφείλει να απαιτήσει από την ηγεσία της χώρας, τον Νίκο Χαρδαλιά και τον Σωτήρη Τσιόδρα απαντήσεις και εξηγήσεις. Μετά το ξεσκέπασμα της απάτης στο Κιάτο και την Κόρινθο, όπου ανακοινώθηκαν, λίγο πριν το χάος του Πόρου, δεκάδες κρούσματα, με τους γιατρούς του νοσοκομείου της Κορίνθου και τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου της Κορίνθου να καταγγέλλουν ότι όλα ήταν ψέματα και δεν υπήρχε ούτε ένα θετικό κρούσμα, ο Πόρος μοιάζει να ήταν η επόμενη “επιλογή”:

-Από τα “κρούσματα” που έχουν ανακοινωθεί έως και αυτήν την ώρα, ποιά είναι ύποπτα, ποια είναι πιθανά και ποια επιβεβαιωμένα, σύμφωνα με τον επίσημο ορισμό του κρούσματος.

-Σε ποιες περιπτώσεις δηλαδή από τα θετικά τεστ, έχει διαπιστωθεί ότι υφίσταται ΟΞΕΙΑ ΛΟΙΜΩΞΗ ή ΝΟΣΟΣ του ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟΥ των ατόμων που βγήκαν “θετικοί” και ανακοινώθηκαν ως κρούσματα. Επαναλαμβάνω ότι ΧΩΡΙΣ το στοιχείο αυτό κανένα από τα ανακοινωθέντα “κρούσματα” δεν είναι κρούσμα. Σε αυτά όμως βασίστηκε, δικαιολογήθηκε και νομιμοποιήθηκε η επιβολή των μέτρων που καταστρέφουν την οικονομία του Πόρου, σύμφωνα με τον ίδιο τον δήμαρχό του.

-Να απαιτήσει να ελέγξει η δημοτική αρχή μία προς μία τις περιπτώσεις αυτές.

-Να απαιτήσει να ελέγξει πόσα από τα “κρούσματα” που ανακοινώθηκαν και οδήγησαν στην οικονομική καταστροφή του νησιού, προέκυψαν από το τεστ που ανιχνεύει όλους τους ιούς της οικογένειας των κορωνοϊών και όχι ειδικά τον Covid-19, και σε περίπτωση που όλα ή μεγάλος αριθμός των “κρουσμάτων” αυτών προέκυψαν πράγματι από το τεστ αυτό, να απαιτήσει εξηγήσεις γιατί τα θετικά αποτελέσματα αυτά χαρακτηρίστηκαν θετικά ΕΙΔΙΚΑ στον Covid-19, ενώ ΜΟΝΟ ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ μπορεί να αποδοθούν στον Covid-19, και γιατί εν συνεχεία χαρακτηρίστηκαν κρούσματα Covid-19, εάν δεν υφίστατο ταυτόχρονα οξεία λοίμωξη ή νόσος του αναπνευστικού.

-Να απαιτήσει να ελέγξει αν υπήρξε επιβεβαίωση των θετικών αποτελεσμάτων και με άλλη μέθοδο ανίχνευσης ΕΙΔΙΚΑ για τον Covid-19, ποια είναι η μέθοδος αυτή και σε πόσες περιπτώσεις εφαρμόστηκε.

-Να απαιτήσει να ενημερωθεί εάν υπάρχουν συμπτώματα στις περιπτώσεις των ατόμων που βρέθηκαν θετικά, ποια είναι αυτά τα συμπτώματα αναλυτικά και πόσα άτομα αφορά.

-Να πράξει τα αυτά και με τα 130 τεστ, των οποίων τα αποτελέσματα αναμένονται, και με τα άλλα που θα γίνουν τις επόμενες ώρες και ημέρες.

Εν συνεχεία έχει την υποχρέωση, δεδομένου ότι δεν μπορεί να δημοσιοποιήσει τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των πολιτών που βρέθηκαν “θετικοί”, εκτός και να το κάνουν οι ίδιοι, να ΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ο ΙΔΙΟΣ, αναλαμβάνοντας την ιστορική ευθύνη έναντι του ελληνικού λαού, τα κάτωθι:

-Ότι όλες οι περιπτώσεις των θετικών τεστ στον Πόρο είναι 100% θετικά στον Covid-19 αποτελέσματα.

-Ότι όλες οι περιπτώσεις, μηδεμίας εξαιρουμένης, αφορούν σε ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ, σύμφωνα με τον επίσημο ορισμό του Υπουργείου Υγείας και του Π.Ο.Υ.

-Ότι ετέθησαν σε καραντίνα όλοι οι συγγενείς και τα άτομα που είχαν έρθει σε επαφή με τους “θετικούς στον Covid-19”.

Οφείλει να ενημερώσει, αυτός και όχι η πολιτική ηγεσία και οι συνεργαζόμενοι με αυτήν επιστήμονες, την πορεία της υγείας των ατόμων που βρέθηκαν “θετικοί” και ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματά τους ως “κρούσματα”. Και αυτών που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες και ημέρες.

Γιάννη Δημητριάδη,

Η ευθύνη σου απέναντι στο νησί σου και η ευκαιρία να βοηθήσεις ολόκληρο το λαό, είναι τεράστια και η ευκαιρία σου ιστορική.

Όπως σου είπα, σε αυτό εδώ είμαι μαζί σου και σου ζητώ να συνεργαστούμε, αφήνοντας πίσω τις αντιδικίες μας.

Εάν θέλεις, θα με έχεις μαζί σου σ’ αυτήν την κρίσιμη για τον Πόρο και ολόκληρη τη χώρα ιστορική στιγμή. Ρίξε μία ματιά τι γίνεται σε όλον τον κόσμο. Έχει φουντώσει η αντίδραση στην Ευρώπη και στην Αμερική. Έχει γιγανωθεί η αντίσταση. Είναι καθολική η απαίτηση για απαντήσεις. Για εξηγήσεις. Για την αλήθεια.

Εάν πάλι δεν θέλεις να με έχεις μαζί σου όπως κάποτε, θα είμαι απέναντί σου. Ξανά. Όπως μέχρι αυτήν την ώρα.

Είναι βέβαιον ότι έχεις παρακολουθήσει τον τιτάνιο νομικό αγώνα που δίνω όλο αυτό τι διάστημα. Είναι επίσης βέβαιον ότι θα σου θυμίζει πολλά από τη μεγάλη και νικηφόρο μάχη που έδωσα πριν κάποια χρόνια στο πλευρό σου ενάντια στους αντιπάλους σου. Ενάντια στις εταιρείας ιχθυοκαλλιέργειας. Για τον Πόρο και όλη τη χώρα.

Δεν σου ζητάω να υιοθετήσεις τις θέσεις μου στον αγώνα αυτό που δίνω. Σου ζητάω να ζητήσεις εξηγήσεις και να απαιτήσεις απαντήσεις. Να το κάνεις και πάλι για τον Πόρο και για όλη τη χώρα.

Γιάννη,

Έχεις πολιτικές βλέψεις για ψηλά. Πολύ πιο ψηλά από αυτούς στους οποίους απευθύνθηκες το μήνα αυτό για την κατάσταση στο νησί σου.

Είναι η μεγάλη η ευκαιρία σου να αποδείξεις ότι αξίζεις να φτάσεις τόσο ψηλά.

Μη τη χάσεις.

Είναι απλό αυτό που σου ζητάω. Μην αμφισβητήσεις τίποτα. Μην αρνηθείς τίποτα. Μην υιοθετήσεις τίποτα.

Ζήτα μόνο απαντήσεις. Ζήτα εξηγήσεις.

Η επιλογή σου να το κάνεις θα σε δικαιώσει. Κάποτε με άκουγες. Σε όλα. Και κέρδισες.

Κάντο ξανά…

Νίκος Αντωνιάδης

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΛΛΙΩΡΑ

 

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…