ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΚΑΜΜΕΝΟΣ – ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ – Γίναμε καρπαζοεισπράκτορες των Τούρκων.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ. - 15 Φεβ 2018 - 21:05
Loading...

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής Στρατηγικού Σχεδιασμού
της “Ελλήνων Πολιτείας”
egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr

Έγραψε ο Συστημικός δημοσιογράφος Πάρις Καρβουνόπουλος στην ηλεκτρονική σελίδα Militaire.gr τα παρακάτω για το πολεμικό συμβάν στα Ίμια εκ μέρους της Τουρκίας: «Η φωτογραφία του σκάφους του

Λ.Σ. που εμβολίστηκε από το πλοίο της τουρκικής ακτοφυλακής UMUT, επιβεβαιώνει αυτό που λένε πηγές του Λιμενικού Σώματος: “Ήθελαν να προκαλέσουν πολύ σοβαρό επεισόδιο, ακόμη και βύθιση του σκάφους”! Οι ζημιές που έχουν προκληθεί στη πρύμνη του σκάφους που είναι σε υπηρεσία μόλις ένα χρόνο, σοκάρουν. Γιατί μιλάνε για επιχείρηση βύθισης οι Λιμενικοί; Το τουρκικό σκάφος UMUT, είναι σχεδόν διπλάσιο από το σκάφος του Λιμενικού 090. Ο Τούρκος κυβερνήτης με πρόσω ολοταχώς έπλευσε προς το ελληνικό σκάφος “στοχεύοντας” ακριβώς στη μέση!

Ο κυβερνήτης του ελληνικού σκάφους που ήταν “ακίνητο” αντιλήφθηκε τις προθέσεις του και λίγο πριν γίνει ο εμβολισμός έδωσε εντολή για πρόσω ολοταχώς. Έτσι δέχτηκε το χτύπημα στη πρύμνη και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να γίνει γνωστό με τον πιο έντονο και επίμονο τρόπο το θέμα της τουρκικής πρόκλησης τόσο στην ΕΕ, όσο και σ΄ όλες τις λεγόμενες “μεγάλες δυνάμεις”. Είναι προφανές πως οι Τούρκοι θέλουν να μας παρασύρουν σε μια σοβαρή κρίση. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό απ΄ όλους . Ειδικά τους συμμάχους μας που δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουν να παίζουν το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου»!
Εμείς θα συμφωνήσουμε εν μέρει με τα όσα γράφει ο κ. Καρβουνόπουλος! Είναι όμως η πάσα αλήθεια αυτή;

Κατασκευάζουν ψεύτικες ειδήσεις;

Η απάντηση μας ήρθε από τον πρώην πράκτορα της ΕΥΠ Μανώλη Χατζησάββα:
«Κατά την φωτογραφία στο άρθρο του Π. Καρβουνόπουλου με τίτλο:  “Η φωτογραφία του σκάφους του Λιμενικού μετά από τον τουρκικό εμβολισμό δείχνει ότι ήθελαν να το βυθίσουν”, δείχνει το ΑΟΠΛΟ* 57μέτρο “Γαύδος” 090 σκάφος του Λιμενικού Σώματος με την ζημιά που του έχει προκαλέσει η “πρόσκρουση” που δέχθηκε από το 88μετρο  τουρκικό πλοίο SG-703 UMUT των 1.725 t με πλήρωμα 60 ατόμων το οποίο φέρει και ελικόπτερο τύπου AB-412 EP.
Καταρχάς, είναι ψέμα ότι το σημείο ΖΗΜΙΑΣ είναι η πρύμνη, όπως αναφέρει η είδηση με την φωτογραφία του κ. Καρβουνόπουλου!

Το σημείο που δείχνει η φωτογραφία με την ζημιά είναι η υπερκατασκευή στο πλαϊνό μέρος του πράσινου φαναριού (starboard) του πλοίου μας, ακριβώς στο σημείο εισαγωγής αέρος των μηχανών όπου έχει βάση και το δορυφορικό στοιχείο της Raytheon. Στην φωτογραφία που μας παρουσιάζουν ξεκάθαρα δείχνει την σπασμένη πολυεστερική VHF κεραία που έχει βάση την ίδια υπερκατασκευή, το δορυφορικό στοιχείο Raytheon να λείπει.

Και η ερώτηση που προκύπτει είναι η εξής: Πως και δεν κόπηκε στην μέση το  57μέτρο “Γαύδος” 090 σκάφος του Λ.Σ. μας μετά από πρόσκρουση από το διπλάσιο σε όγκο τουρκικό πλοίο SG-703 “UMUT” των 1.725 t. εφόσον το σημείο πρόσκρουσης είναι αυτό της φωτογραφίας;
Το άλλο μεγάλο ερώτημα και ευθύνες που προκύπτουν μαζί είναι για το εξής θέμα: Πως είναι δυνατόν, για την υπεράσπιση των Ιμίων από την εχθρότητα των Τούρκων να στέλνουμε ένα άοπλο πλοίο μας;
Διότι, το 57μέτρο “Γαύδος” 090 σκάφος του Λ.Σ. μας είναι άοπλο, πρέπει να είναι άοπλο γιατί με αυτές τις προϋποθέσεις το χρηματοδότησαν οι ευρωπαίοι οι “φίλοι” μας»!

Που βρίσκεται η αλήθεια και πού το ψέμα;

Άοκνο, άγευστο, αόρατο …Υπουργείο…

Δείτε τώρα και απολαύστε το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής – Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018 για το “Θαλάσσιο συμβάν στην περιοχή των Ιμίων”: «Περί την ώρα 23:40 χτες στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά των Ιμίων, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, τουρκική ακταιωρός πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς κατά παράβαση των Διεθνών Κανόνων Αποφυγής Συγκρούσεων και προσέκρουσε στην πρυμναία αριστερή πλευρά του Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) “090” του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το οποίο εκτελούσε διατεταγμένη περιπολία στην περιοχή.
Από τη σύγκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο Π.Α.Θ. Λ.Σ. ΕΛ.ΑΚΤ. “090”, ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός μέλους πληρώματος. Το εν λόγω Π.Α.Θ. αποκτήθηκε με χρηματοδότηση της Ευρωπαικής Ενώσεως, με σκοπό την επιτήρηση των θαλάσσιων ελληνικών ευρωπαϊκών συνόρων»!
Μάλιστα κύριοι της κυβερνήσεως και των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδος μας!
Για εκθέσεις ιδεών και για διαστρέβλωση της ωμής αλήθειας, είσαστε πολύ καλοί μαθητές! Όπως, να πιστεύετε μόνον εσείς, πως τα σύνορά μας είναι και ευρωπαϊκά, αφού η ίδια η ΕΕ δεν το παραδέχεται!
Ωστόσο, το ποτήρι της ντροπής από την συνεχή υποδεικνυόμενη υποτέλεια της κυβερνήσεως των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στις ιταμές προκλήσεις των Τούρκων, ξεχείλισε, και μια είναι η λύση σε πρώτη τουλάχιστον φάση!
Η επιβεβλημένη παραίτηση του Υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή, που παρουσιάζεται πως είναι Υπουργός Ναυτιλίας, του επίσης Υπουργού Πάνου Καμμένου, που δυστυχώς παριστάνει τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της χώρας και τέλος του Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη που παριστάνει τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ!

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter