ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

“Νούμερο ένα στόχος προς το παρόν για την Τουρκία η Κύπρος κι όχι το Καστελόριζο”

ΕΘΝΙΚΑ. - 5 Αυγ 2019 - 16:15
Loading...

Συνεδριάζει σήμερα στην Κύπρο το Συμβούλιο Αρχηγών, ενόψει της επικείμενης συνάντησης Αναστασιάδη – Ακιντζί, στις 9 Αυγούστου. Την ίδια ώρα οι πληροφορίες από την Τουρκία αναφέρουν, ότι η Κύπρος θα εξακολουθήσει να αποτελεί το νούμερο ένα στόχο της επιθετικής πολιτικής της Άγκυρας στο ενεργειακό μέτωπο της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Σύμφωνα με όσα γράφει ο Μανώλης Κωστίδης στο ibna “η προσοχή της Άγκυρας αυτή την περίοδο είναι στραμμένη στην περιοχή της Κύπρου και όχι στην περιοχή νότια του Καστελόριζου. Εκεί θεωρούν πως κρίνεται το ενεργειακό μέλλον της Τουρκίας αλλά και φυσικά του Κυπριακού.
Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχουν σχέδια της Άγκυρας για έρευνες ή για γεωτρήσεις στην περιοχή ανάμεσα στην Κρήτη, Ρόδο και Καστελόριζο και ούτε προετοιμασίες για να συμβεί κάτι τέτοιο άμεσα.
Παράλληλα τα οικόπεδα τα οποία διενεργούνται διαγωνισμοί για την παραχώρηση τους στην περιοχή της Κρήτης δεν βρίσκονται σε περιοχές τις οποίες έχει βλέψεις η Άγκυρα, γεγονός που απομακρύνουν το ενδεχόμενο κάποιας έντασης στην ευρύτερη περιοχή.
Όμως στην Κύπρο τα δεδομένα είναι διαφορετικά και μέχρι να βρεθεί η φόρμουλα της επίλυσης η σκληρή στάση της Άγκυρας αναμένεται να συνεχιστεί”.

Προχθές το Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας σε ακόμη μια συνεδρίαση του έδειξε τη σημασία που δίνει για τις εξελίξεις γύρω από την περιοχή της Κύπρου καθώς στην ανακοίνωση που εκδόθηκε έγινε αναφορά για τα ζωτικής σημασίας συμφέροντα της Τουρκίας στην περιοχή.
“Στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ζωτικής σημασίας η συνέχιση της αποφασιστικής στάσης μας, η οποία δίνει βάρος στην ανάπτυξη της συνεργασίας για την ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή και έχει στόχο τη προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων μας όπως και αυτών της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου” αναφέρει η ανακοίνωση.

militaire.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter