Ο Ιάπωνας υπουργός Άμυνας Yasukazu Hamada, τρελάθηκε, και διέταξε τις αντιαεροπορικές μονάδες, να καταστρέψουν τον Βορειοκορεατικό δορυφόρο, ο οποίος έχει προγραμματιστεί, να εκτοξευτεί στο εγγύς μέλλον, αυτό αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Ο Ιαπωνικός στρατός, μπορεί να καταρρίψει έναν δορυφόρο χαμηλής τροχιάς, με αντιτορπιλικά, εξοπλισμένα με το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας AEGIS, αλλά ο Αρχηγός των ενόπλων δυνάμεών, φοβάται την πιθανή απάντηση, στην καταστροφή του δορυφόρου, από τον Κιμ Γιονγκ Ουν.
Η Κίνα θέλει να μεταφέρει 2-3 αντιτορπιλικά πλοία, στην Βόρεια Κορέα, για να αποτρέψει τις ΗΠΑ.
Το ναυτικό της Βόρειας Κορέας, διαθέτει μόνο 2-3 αντιτορπιλικά, τα οποία δεν πληρούν τις απαιτήσεις της σύγχρονης ναυτικής μάχης,(είναι αρχαία), το μεγαλύτερο πλοίο τους, το αντιτορπιλικό κατηγορίας Rojin, με εκτόπισμα μόνο 1.600 τόνους, και το δεύτερο, το Soho-class, εκτόπισμα 1.000 τόνους, είναι πλοία, που δεν ταιριάζουν με τα σύγχρονα αντιτορπιλικά πολλαπλών χρήσεων του ναυτικού των ΗΠΑ, και της Νότιας Κορέας, και δεν θα έχουν καμία τύχη, απέναντι τους!
Η κίνηση αυτή της Κίνας, να ενισχύσει το πολεμικό ναυτικό της Βόρειας Κορέας, έχει να κάνει΄, και με την κρίση με την Ταϊβάν, και το άνοιγμα, ενός δεύτερου μετώπου, για τις ΗΠΑ.
Άρθρο Σπύρος Πρίφτης
email: spyros.priftis76@yahoo.gr
https://priftisnews.blogspot.com/2023/04/3.html