ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ξέσπασμα χολέρας στην Τουρκία;

ΔΙΕΘΝΗ. - 16 Φεβ 2023 - 12:37

ΣΧΟΛΙΟ : Οι ειδικοί προειδοποιούν για εξάπλωση της χολέρας στην Τουρκία λόγω του καταστροφικού σεισμού,πράγμα για το οποίο είχε ειδοποιήσει πρώτος ο ΄Αγιος Πα’ι’σιος.

Ένας σεισμός στην Τουρκία μπορεί να οδηγήσει στην εξάπλωση επικίνδυνων ασθενειών τόσο στο επίκεντρο μιας φυσικής καταστροφής όσο και σε όλο τον κόσμο, είπαν επιστήμονες μολυσματικών ασθενειών στην Izvestia. Σύμφωνα με αυτούς, σε περιοχές με κατεστραμμένες υποδομές, όπου υπάρχουν προβλήματα ύδρευσης και συμμόρφωσης με τα υγειονομικά πρότυπα , γαστρεντερικές παθήσεις, το SARS θα κυκλοφορήσει ενεργά και ενδέχεται να εμφανιστούν νέα στελέχη του κορωνοϊού. Και η διάβρωση των κατεστραμμένων ταφικών χώρων των ζώων θα οδηγήσει στην απελευθέρωση σπορίων άνθρακα . Νωρίτερα, ειδικοί του ΠΟΥ προειδοποίησαν ότι μία από τις συνέπειες του σεισμού μπορεί να είναι νέα κρούσματα χολέρας.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ.

Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας προειδοποιούν για τον κίνδυνο δευτερογενών επιπτώσεων του σεισμού στην Τουρκία και τη Συρία. Πρώτα απ ‘όλα, οι περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο της τραγωδίας κινδυνεύουν, αλλά οι λοιμώξεις μπορούν να εξαπλωθούν σε όλο τον κόσμο. Ειδικότερα, δεδομένου του βαθμού καταστροφής των υποδομών των πληγεισών περιοχών, η νοτιοανατολική Τουρκία θα μπορούσε να γίνει άλλο ένα επίκεντρο εξάπλωσης της χολέρας, αναφέρουν ειδικοί του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Με τα κρούσματα ήδη σε 18 χώρες, ο ΠΟΥ αξιολογεί τον κίνδυνο περαιτέρω εξάπλωσης της χολέρας στον κόσμο ως «πολύ υψηλό», δήλωσε ο οργανισμός στις 11 Φεβρουαρίου.

– Μετά από φυσικές καταστροφές μεγάλης κλίμακας, υπάρχει πάντα αύξηση των μολύνσεων. Αυτό οφείλεται κυρίως στην έλλειψη καθαρού νερού, αποχέτευσης, θέρμανσης και τακτικής ιατρικής περίθαλψης. Ένας πρόσθετος παράγοντας κινδύνου σε αυτές τις συνθήκες είναι η μαζική μετατόπιση του πληθυσμού, – δήλωσε στο Izvestiya ο Mikhail Bolkov, ανώτερος ερευνητής στο Ινστιτούτο Ανοσολογίας και Φυσιολογίας του κλάδου Ural της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πολλές μεγάλες καταστροφές συνόδευσαν σοβαρά ξεσπάσματα λοιμώξεων, όπως το τσουνάμι του 2004 στην Ινδονησία, τη Σρι Λάνκα και την Ινδία και ο σεισμός στην Αϊτή το 2010.

«Τώρα υπάρχουν πολλοί παράγοντες κινδύνου στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένου του κρύου και της καταστροφής των δρόμων», σημείωσε ο ειδικός.

Εκτός από τη χολέρα, σε συνθήκες φυσικής καταστροφής, εξαπλώνονται εντερικές ασθένειες τόσο βακτηριακής όσο και ιογενούς φύσης , είπε ο Μιχαήλ Μπολκόφ.

Οι φυσικές καταστροφές οδηγούν στην καταστροφή των εγκαταστάσεων επεξεργασίας, έτσι τα κρούσματα λοιμώξεων που σχετίζονται με τη χρήση βρώμικου νερού, όπως η ηπατίτιδα Α και Ε , γίνονται όλο και πιο συχνά, δήλωσε η Έλενα Μαλινίκοβα, επικεφαλής του Τμήματος Ιολογίας στο RMANPE της Ρωσίας. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ.

«Είναι αυτοί που προκαλούν εστίες. Ήταν σε διάφορες χώρες μετά από πλημμύρες και σεισμούς. Μια άλλη σοβαρή λοίμωξη που δεν εμφανίζεται αμέσως, αλλά λίγο αργότερα, είναι ο άνθρακας. Η καταστροφή των χώρων ταφής ζώων μπορεί να οδηγήσει στην έξοδο των σπόρων της , τα οποία παραμένουν στο έδαφος για πολλές δεκαετίες, προειδοποίησε.

Ο άνθρακας είναι μια ιδιαίτερα επικίνδυνη λοίμωξη και μπορεί να εξαπλωθεί γρήγορα εκτός Τουρκίας. Όπως σημειώνεται σε επιστημονικό άρθρο ειδικών από το Ινστιτούτο κατά της πανώλης του Rospotrebnadzor στο Rostov-on-Don, μετά την έξοδο από το έδαφος, το παθογόνο εξαπλώνεται ενεργά τόσο από άγρια ​​όσο και από ζώα εκτροφής. Έχουν επίσης καταγραφεί περιπτώσεις όπου αλογόμυγες και πτηνά μετέφεραν τον ιό εκτός χώρας.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΚΑΙ ΔΥΣΕΝΤΕΡΙΑ.

Ένας σεισμός μπορεί επίσης να επηρεάσει την εξάπλωση της μόλυνσης από κορωνοϊό . Οι άνθρωποι που έχουν χάσει τα σπίτια τους τοποθετούνται σε ειδικούς καταυλισμούς, όπου υπάρχει πολύς συνωστισμός, υψηλή υγρασία.

– Ο υπερπληθυσμός συμβάλλει στην ανάπτυξη διαφόρων παθήσεων του αναπνευστικού. Εμφανίζονται κατά τη διάρκεια των εργασιών εκκένωσης και αποκατάστασης και μπορεί να οδηγήσουν στην εξάπλωση του SARS. Η σκόνη στον αέρα και οι πυρκαγιές μπορούν να έχουν μια επιπλέον ερεθιστική επίδραση στο αναπνευστικό σύστημα», δήλωσε ο Albert Rizvanov, διευθυντής του Επιστημονικού και Κλινικού Κέντρου Ακριβείας και Αναγεννητικής Ιατρικής στο Ινστιτούτο Θεμελιωδών Ιατρικών και Βιολογίας του KFU.

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι τέτοιες συνθήκες είναι ευνοϊκές για την εμφάνιση νέων στελεχών του ίδιου COVID-19 , τα οποία μπορούν να εξαπλωθούν σε όλο τον κόσμο με μεγάλη ταχύτητα.

Σύμφωνα με την Elena Malinnikova, ακόμη και εκείνες οι λοιμώξεις που δεν είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες υπό κανονικές συνθήκες είναι πολύ ενεργές στις περιοχές που έχουν πληγεί από τους σεισμούς. Για παράδειγμα, η δυσεντερία. Εξαπλώνεται όταν ο πληθυσμός δεν έχει τη δυνατότητα να πλύνει τα χέρια του, τα λαχανικά και τα φρούτα του. Αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο σε συνθήκες στρες κατά τη διάρκεια σεισμού, όταν το ανοσοποιητικό σύστημα είναι εξασθενημένο, τόνισε ο ειδικός.

Οι τραυματίες κινδυνεύουν επίσης από επικίνδυνες μολύνσεις. Σύμφωνα με τον Albert Rizvanov, κινδυνεύουν από τέτανο. Τα κοψίματα από γυαλιά και άλλα αιχμηρά αντικείμενα μπορεί να οδηγήσουν σε διάφορες δερματικές λοιμώξεις, αλλά αυτή είναι μια πολύ πιο σπάνια κατάσταση.

Οι ειδικοί λοιμώξεων που συμμετείχαν σε συνέντευξη από την Izvestia σημείωσαν ότι πρέπει να θυμόμαστε τον κίνδυνο επικίνδυνων ασθενειών κατά τη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας, η οποία μεταφέρεται τώρα στις πρεσβείες. Πρώτα απ ‘όλα, οι άνθρωποι στην περιοχή έκτακτης ανάγκης χρειάζονται καθαρό εμφιαλωμένο νερό και φάρμακα που μειώνουν τον κίνδυνο σοβαρών λοιμώξεων . Χρειάζεστε αντιπυρετικά, αντιφλεγμονώδη και ηρεμιστικά φάρμακα που μπορούν να ανακουφίσουν το στρες. Επίσης, τα θύματα χρειάζονται καθαρά, ζεστά ρούχα που να αντέχουν στη διαδικασία απολύμανσης.

iz.ru

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr