ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ και ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ με ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ (Επαναληπτικό Βίντεο)

ΕΚΚΛΗΣΙΑ. - 19 Αυγ 2018 - 10:50

Το βίντεο αυτό αποτελεί αναμετάδοση από το παλαιότερο βίντεο του καναλιού μας «ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΕ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ» στο οποίο είχε αφαιρεθεί από το YouTube ήχος διάρκειας 35 δευτερολέπτων προς το τέλος του βίντεο. Το ανεβάζουμε ξανά εδώ με διαφορετική μουσική επένδυση στο επίμαχο σημείο.

Στο βίντεο αυτό θα ενημερωθείτε εν συντομία, για τα επιχειρήματα με τα οποία προσπαθούν και θα συνεχίζουν να προσπαθούν οι σύγχρονοι ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ (κληρικοί και λαϊκοί), για να πείσουν τους

απλούς Χριστιανούς Ορθοδόξους, γιατί επιτρέπεται και γιατί πρέπει να γίνονται ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΕ ΜΗ-ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ, δηλαδή ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ.
Είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε τι σχεδιάζουν για να μας πείσουν, ώστε να μην πλανηθούμε, όταν αντικρύσουμε εκπροσώπους αιρετικών δογμάτων (παπικούς κλπ) μέσα στους Ιερούς Ναούς μας να συμπροσεύχονται με ορθοδόξους κληρικούς, αλλά και για να ξέρουμε γιατί οι ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ με αιρετικούς αποτελούν ΜΕΓΙΣΤΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ.

Οι ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ (προφάσεις εν αμαρτίαις) με θεολογικό περιεχόμενο, που χρησιμοποιούν οι Οικουμενιστές, για να δικαιολογήσουν τις ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΕ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ είναι εν συντομία οι εξής:

1η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ:
«Οι παπικοί (ρωμαιοκαθολικοί) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ, αλλά σχησματικοί, άρα δεν απαγορεύεται να έχουμε κοινή λατρεία.»

2η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ:
«Όταν οι Ιεροί Κανόνες αναφέρονται στην απαγόρευση της Συμπροσευχής, εννοούνε μόνο το ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ και το ΚΟΙΝΟ ΠΟΤΗΡΙΟ, άρα οι άλλες συμπροσευχές επιτρέπονται.»

3η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ:
«Οι ποιμένες μπορούν να εφαρμόζουν την ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και να συμπροσεύχονται με αιρετικούς.»

4η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ:
«Οι ΙΕΡΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ της Εκκλησίας μας που απαγορεύουν τις συμπροσευχές με αιρετικούς, ΕΠΑΨΑΝ ΝΑ ΙΣΧΥΟΥΝ και η Εκκλησία οφείλει να τους καταργήσει οριστικά.»

Τι είπε όμως ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ; «Ο τοις εχθροίς του Βασιλέως Χριστού συμφιλιάζων, του Βασιλέως Χριστού φίλος ου δύναται είναι … αλλά συν τοις εχθροίς απολείται»

Τι λέει ο 45ος ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ:
«Επίσκοπος, ή πρεσβύτερος, ή διάκονος, αίρετικοΐς συνευξάμενος μονον, άφοριζέσθω, είδέ έπέτρεψεν αύτοΐς ώς κληρικοϊς ενεργησαί τι, καθαιρείσθω».

Στο βίντεο θα διαβάσετε 16 Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας μας με Οικουμενικό Κύρος που αναφέρονται στην ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΩΝ ΜΕ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ..!

Οι Οικουμενιστές, συμπλέοντας με τις επιταγές του Παναιρεσιάρχη Πάπα Ρώμης για την επιβολή της Πανθρησκείας παγκοσμίως, η οποία θα αποτελέσει το βασικό εργαλείο του Αντιχρίστου για την παγκόσμια κυριαρχία του, προβάλλουν ως επιχειρήματα την ΑΓΑΠΗ και την ΕΝΟΤΗΤΑ.

Ποιά είναι όμως η καθαρή πραγματικότητα;
Η ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
Εφόσον αγαπάμε τους αιρετικούς, πρέπει και να τους πούμε οτι βρίσκονται σε πλάνη και οτι μόνο μέσα στην Ορθοδοξία θα σωθούν.

Ποιός όμως ισχυρίζεται οτι οι Ιεροί Κανόνες που απαγορεύουν τη συμπροσευχή με αιρετικούς ΕΠΑΨΑΝ ΝΑ ΙΣΧΥΟΥΝ και οτι η Εκκλησία οφείλει να τους καταργήσει;
ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΑΥΤΟ;
Δυστυχώς ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ως Αρχιμανδρίτης τότε, Βαρθολομαίος Αρχοντώνης, στη διδακτορική του διατριβή «ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΙΝ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΕΝ ΤΗ ΟΡΘΟΔΟΞΩ ΕΚΚΛΗΣΙΑ» (Θεσσαλονίκη 1970, σελ. 73).
Συγκεκριμένα αναφέρει: «∆έν δύνανται νά ἐφαρμοσθοῦν σήμερον και πρέπει νά τροποποιηθοῦν αἱ διατάξεις αἱ κανονίζουσαι τάς σχέσεις τῶν Ὀρθοδόξων Χριστιανῶν πρός τούς ἑτεροδόξους καί ἑτεροθρήσκους. ∆έν δύναται ἡ Ἐκκλησία νά ἔχῃ διατάξεις ἀπαγορευούσας τήν εἴσοδον εἰς τούς ναούς τῶν ἑτεροδόξων καί τήν μετ’ αὐτῶν συμπροσευχήν, καθ’ ἥν στιγμήν αὕτη διά τῶν ἐκπροσώπων αὐτῆς προσεύχεται ἀπό κοινοῦ μετ’αὐτῶν διά τήν τελικήν ἕνωσιν ἐν τῇ πίστει, τῇ ἀγάπῃ, τῇ ἐλπίδι.»
——————————–

Δηλαδή οι Άγιοι Πατέρες, που θέσπισαν αυτούς τους Ιερούς Κανόνες στις Οικουμενικές Συνόδους, ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΓΑΠΗ;
Εάν όμως πιστεύουμε εμείς σε τέτοιες πλάνες, τότε γιατί τόσοι ΑΓΙΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ έχυσαν το αίμα τους για την ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΙΣΤΗ στον Κύριό μας και στην ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ;

Δυστυχώς, υπάρχει στους οικουμενιστές και η άποψη (..άκουσον, άκουσον…) οτι υπάρχει σωτηρία ΚΑΙ εκτός Ορθοδοξίας (δηλαδή στις αιρέσεις).

Κορύφωση του γεγονότος ήταν η απόφαση της ψευδοσυνόδου της Κρήτης τον Ιούνιο του 2016, με την επίσημη ονομασία πλέον των ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΩΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ, ενάντια στο Σύμβολο της Πίστεως μας, όπου ομολογούμε για την ΜΙΑ Εκκλησία του Χριστού, δηλαδή την Ορθοδοξία μας.

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter