ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Οι ειδικοί δεν είναι σίγουροι γιατί οι Βρετανοί πεθαίνουν κατά δεκάδες χιλιάδες

ΔΙΕΘΝΗ. ΥΓΕΙΑ. - 12 Μάι 2023 - 17:38
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram

Οι “ειδικοί” δεν είναι σίγουροι γιατί πεθαίνουν δεκάδες χιλιάδες Βρετανοί περισσότεροι από τους αναμενόμενους.

Από τον Μάιο έως τον Δεκέμβριο του 2022 υπήρξαν 32.441 υπερβολικοί θάνατοι στην Αγγλία και την Ουαλία και σε αυτούς δεν περιλαμβάνονται οι θάνατοι από κυοφορούμενα.

Η Mirror αναφέρει: Οι υπερβολικοί θάνατοι ορίζονται ως ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν πάνω από τον μέσο όρο της πενταετίας – υπολογίστηκε εξαιρουμένου του 2020 λόγω του πώς το Covid εκτόξευσε τα στοιχεία θανάτων εκείνο το έτος.

Αυτό σημαίνει ότι πάνω από 32.000 Βρετανοί θα έπρεπε να είναι ζωντανοί, αλλά πέθαναν σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ONS) κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Αυτά τα συγκλονιστικά στοιχεία έθεσαν μια σειρά από σημαντικά ερωτήματα σχετικά με το τι συμβαίνει στους πληθυσμούς της χώρας, πώς αλλάζει και γιατί πεθαίνουν τόσοι πολλοί περισσότεροι άνθρωποι.

Από τότε που ξεκίνησε η πανδημία του Covid, οι υπερβολικοί θάνατοι αυξομειώνονται άγρια από μήνα σε μήνα, πέφτοντας πολύ κάτω από τον μέσο όρο της πενταετίας ή εκτοξεύοντας τον πολύ πάνω από αυτόν.

Οι αιχμές των υπερβολικών θανάτων μπορούν να αποδοθούν σε διάφορες αιτίες, αλλά δεν είναι σαφές τι οδηγεί σε αυτές τις αιχμές ή προκαλεί αυτές τις μειώσεις.

Ομοίως, νωρίτερα το 2022, οι υπερβολικοί θάνατοι έπεσαν πολύ κάτω από τα μέσα επίπεδα, με μια ομάδα εμπειρογνωμόνων να εικάζει στη Mirror ότι ένα φαινόμενο “μετατόπισης της θνησιμότητας” μπορεί να εξηγήσει γιατί τόσοι πολλοί θάνατοι συγκεντρώνονται σε διάστημα αρκετών μηνών, καθώς μεταφέρονται από τους προηγούμενους μήνες.

Ο καθηγητής David Coleman, ομότιμος καθηγητής δημογραφίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, δήλωσε στη Mirror ότι κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα τι προκάλεσε τόσους πολλούς θανάτους καθ’ όλη τη διάρκεια του περασμένου έτους.

Επισήμανε ότι, μετά το Covid, ο πληθυσμός του Ηνωμένου Βασιλείου είχε αλλάξει μέσω των θανάτων ενός σημαντικού ποσοστού ηλικιωμένων λόγω του ιού.

“Αφού αυτοί οι φτωχοί άνθρωποι απομακρύνθηκαν, ο υπόλοιπος πληθυσμός θα έπρεπε να είναι πιο υγιής, θα έπρεπε να υπάρξει μια περίοδος στη συνέχεια όπου οι θάνατοι θα ήταν λιγότεροι από το συνηθισμένο, αλλά αυτό δεν συνέβη”.

Τόνισε όμως δύο βασικούς λόγους που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην έξαρση των υπερβολικών θανάτων, το γεγονός ότι η Βρετανία γερνάει και αποκτά μεγαλύτερο μέσο δείκτη μάζας σώματος.

“Ο πληθυσμός γερνάει, και επίσης ο πληθυσμός της Βρετανίας είναι ο πιο παχύς στην Ευρώπη και μάλλον ευάλωτος σε ασθένειες, ιδίως σε καρδιακές παθήσεις και διαβήτη- ορισμένοι άνθρωποι έχουν προβλέψει ξεχωριστά από το Covid ότι τα ποσοστά θανάτου θα συνεχίσουν να χειροτερεύουν επειδή η χώρα είναι τόσο ανθυγιεινή”, είπε.

Εν τω μεταξύ, το Σάββατο 13 Μαΐου, η αλήθεια για το τι πραγματικά συμβαίνει θα ειπωθεί σε όλο τον κόσμο.

Εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο για να αναδείξουν τη δυσχερή θέση όσων τραυματίστηκαν και θρηνούν από τα “εμβόλια” του Covid 19

thepeoplesvoice.tv

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr